SILVESTROVANJE V SARAJEVU

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 4
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Relax Turizem

Cena vključuje:

  • prevoz z z avtobusom turistične kategorije (video, WC, klima, hd) z vključenimi taksami in cestninami
  • 2 x polpenzion v hotelu Hollywood 4* v Sarajevu (1/2sobe TWC)
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu Hollywood 4* v Sarajevu (1/2sobe TWC)
  • svečana silvestrska večerja (samopostrežni bife in neomejeno pijača) in vstop v Novo leto 2024 ob tradicionalno veseli atmosferi in raznovrstnem glasbenem programu v hotelu Hollywood
  • ogledi po programu brez vstopnin za notranje oglede (v spremstvu lokalnega vodnika)
  • spremljava oz. vodenje potovanja
  • organizacija in izvedba potovanja

Pogoj za izvedbo potovanja je najmanj 44 potnikov. 

Program Potovanja:

1. DANMURSKA SOBOTA-MARIBOR-CELJE-ŽALEC-LJUBLJANA-NOVO MESTO-ZAGREB-SLAVONSKI BROD-SARAJEVO

Odhod avtobusa turistične kategorije iz različnih vstopnih postaj: Murska Sobota (avtobusna postaja) - 00.30, Maribor (glavna avtobusna postaja peron 1-5) - 01.30 uri, Celje (avtobusna postaja) – 02.30, Žalec (avtobusna postaja) – 02.50, Ljubljana (avtobusna postaja, Dolgi most) – 04.00, Novo Mesto (parkirišče pred Qulandijo) – 05.00. Vožnja s krajšimi postanki mimo Zagreba in Slavonskega Broda do Sarajeva. Po prihodu avtobusni ogled mesta. Namestitev v hotelu Hollywood 4*. Večerja v hotelu. Nočitev.

 

2. DAN: SARAJEVO

Po zajtrku sledi vožnja do "Tunela spasa", ki je bil zgrajen med obleganjem Sarajeva leta 1993, izpod steze letališča Butimir, pod nogami vojakov Združenih narodov in le 50 m stran od položajev vojske Republike srbske. Povezoval je dva položaja bosanske armade. V nadaljevanju ogled mestnih znamenitosti z lokalnim vodnikom: Mestna hiša (Gradska vječnica), Gazi Husrev - begova džamija iz 16. stoletja, Careva džamija s kupolasto streho in arkadnim dvoriščem, pokrita tržnica, stara pravoslavna cerkev in katoliška katedrala Svetega srca, ki se nahaja na glavni ulici Ferhadiji. Zaključek ogledov s sprehodom po Baščaršiji. Vrnitev v hotel. Ob 20.00 uri svečana silvestrska večerja z vključeno pijačo "All inclusive". Zabavno glasbeni program. Nočitev. 

 

3. DAN: SARAJEVO

Po poznem zajtrku proti doplačilu izlet v Visoko. Ogled znamenitih bosanskih piramid sonca. Znanstvene analize materialov potrjujejo, da je osrednja bosanska Piramida Sonca stara najmanj 25.000 let, kar jo uvršča med najstarejše oz. najstarejšo odkrito piramido na Zemlji. Tuneli pod piramido so najdaljša in največja mreža podzemnih tunelov pod katerimkoli piramidalnim kompleksom na svetu. Po ogledu sledi povratek v Sarajevo. V popoldanskih urah postanek na Baščaršiji. Prosto za samostojne oglede in nakupe. Vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev. 

 

4. DAN: SARAJEVO-SLAVONSKI BROD-ZAGREB-SLOVENIJA

Po zajtrku odhod iz hotela. Pred odhodom iz Sarajeva postanek na tržnici. Prosto za samostojne oglede in nakupe (1 ura). Ob 12.00 uri odhod iz Sarajeva. Vožnja mimo Zenice, Slavonskega Broda in Zagreba v smeri Slovenije. Prihod v Slovenijo v večernih urah.



Doplačila:
  • Za turistično takso 1,7 €/osebi na dan.
  • Za prijavnino v hotelu 5 €/osebi (na recepciji).
  • Za enoposteljno sobo 95 EUR/osebi.
  • Za posredovanje 23 eur na prijavnico (voucher).
  • Za fakultativne izlete na kraju samem (Visoko - obisk bosanskih piramid).
  • Za zavarovanje odpovedi potovanja (riziko odpovedi) doplačilo 5% na paketno ceno.
Popusti: