AFRIŠKA AVANTURA: DIVJI SERENGETI IN RAJSKI ZANZIBAR

Odhodi:
DatumCena Status
28. 08. 2024 3299 € ZAGOTOVLJEN ODHOD

št. dni: 11
prevoz:
cena: že od 3299.00 €/osebo
organizator: RELAX TURIZEM d.d.

Cena vključuje:

- letalski prevoz (Flydubai) v ekonomskem razredu na liniji Ljubljana – Dubaj – Zanzibar – Dubaj -Ljubljana (na letu topel obrok)

- letalski prevoz z lokalnim prevoznikom Zanzibar – Arusha in Kilimanjaro - Zanzibar

- letališke in varnostne pristojbine

- asistenco na letališčih

- en kos ročne in en kos oddane prtljage

- prevozi z džipi 4x4, vse dni v času safarija

- prevoz z letališča na Zanzibarju do hotela in nazaj

- 2 x nočitev s polpenzionom v lodgih 5* luksuzne kategorije (predvidoma Marera Valley Lodge, Coutry Lodge,...) v času safarija

- 1 x nočitev s polpenzionom v šotoru luksuzne kategorije z lastno kopalnico (predvidoma Acacia Central camp, Seronera Wildlife,..) v času safarija

- 4 x piknik kosilo v času safarija

- neomejeno hladna voda v plastenkah v jeepih v času safarija

- vstopnine v vse narodne parke

- angleško govoreči voznik/vodnik v času safarija

- 5 x polpenzion v hotelu MY BLUE 4* na Zanzibarju

-  organizacijo in izvedbo potovanja

- spremljava oziroma vodenje v slovenskem jeziku (celotno potovanje).

 

OPOMBE: aranžma zajema 8 nočitev v hotelu, ampak traja 11 dni. Povratek domov je predvidoma v večernih urah preko Dubaja, prihod v Ljubljano popoldan naslednjega dne. Na dan odhoda z Zanzibarja se mora soba zapustiti med 11.00 in 12.00 uro, po tem času možnost kopanja do odhoda na letališču (prtljaga se shrani na recepciji). Pogoj za izvedbo programa je vsaj 20 prijavljenih oseb. V skladu s splošnimi pogoji si Relax pridržuje pravico do spremembe cene potovanja zaradi sprememb v menjalniškem tečaju ali sprememb v tarifah prevoznikov, kakor tudi pravico do spremembe dneva časa in kraja odhoda na potovanje, če se spremeni letalski vozni red ali zaradi nepredvidene višje sile. Spremeni se lahko tudi smer potovanja, če se spremenijo bistveni pogoji potovanja. Zaporedje ogledov, smer potovanja se lahko spremenijo zaradi organizacijskih razlogov, vendar se program s tem vsebinsko ne spremeni. Fakultativni izleti se izvedejo ob udeležbi vsaj 15 oseb.

Program Potovanja:

1.  DAN: LJUBLJANA – DUBAJ

Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana dve uri in pol pred poletom letala ob predvidoma 12.45 uri. Polet letala na redni liniji Flydubai (FZ1790) ob predvidoma 15.15 uri, vmesni postanek v Dubaju (pristanek letala  ob predvidoma 23.05 uri).

2. DAN: DUBAJ – ZANZIBAR – ARUSHA – NARODNI PARK TARANGIRE  

Nadaljevanje leta na liniji Flydubai (FZ1259) ob predvidoma 02.30 uri. Pristanek na letališču Zanzibar ob predvidoma 7.05 uri. Po pridobitvi vize in ureditvi ostalih mejnih formalnosti, nadaljevanje leta na liniji Zanzibar – Arusha ali Kilimanjaro ob predvidoma 11:00 uri in pristanek v Arushi predvidoma ob 12:15 uri.

Začetek safarija z džipi (v vsakem po 6 oseb) v najlepših  tanzanijskih narodnih parkih. Safari vožnja v parku Tarangire, kjer bo tudi čas za piknik kosilo. Srečanje z divjino, kjer živijo velike črede slonov, žiraf, levov, leopardov, antilop, zeber, eksotičnih ptic in številne druge živali. V parku in ob reki Tarangire rastejo bao babi, afriški kruhovci, ki sodijo med največja drevesa na svetu in so stara tudi več tisoč let. Nočitev v enem od lodgev iz skupine luksuznih namestitev 5* (Country lodge, Marera Valley lodge, Bougainvillea Lodge in podobni). Namestitev v sobe, večerja in nočitev.

3.  DAN: NARODNI PARK SERENGETI

Po zajtrku odhod proti narodnemu parku Serengeti, ki je eden najbolj veličastnih safari destinacij v Afriki. Neskončna planota, kot je pomen Serengetija v jeziku swahili, so dom številnih divjih živali in pravo razkošje za njihovo opazovanje. Levi, leopardi, gepardi in številne črede divjih kopitarjev, gnujev, zeber, gazel, bivolov, slonov, pa povodni konji, opice, plazilci in številne vrste ptic živijo na območju parka velikosti skoraj 15.000 m². Tukaj živi več kot štiri milijoni divjih živali. Potekajo tudi velike migracije gnujev, zeber in ostalih živali, ki jim sledijo plenilci, levi, leopardi, hijene  Poleg živali navduši tudi slikovita pokrajina. Piknik kosilo v parku in nadaljevanje vožnje z ogledi živali in pokrajine. Zvečer namestitev v kampu s šotori, ki sodijo v kategorijo luksuzne namestitve 5* (Acacia camp, Seronera Wildlife oz. podobni), večerja in nočitev.   

4. DAN: NARODNI PARK NGORONGORO

Po zajtrku odhod v krater Ngorongoro, svetovno znano kaldero in eno od sedmih naravnih čudes Afrike. Ngorongoro, naravni živalski vrt, velja za največjo, nedotaknjeno in nezapolnjeno vulkansko kaldero na svetu, je nastal pred skoraj tremi milijoni let, globok je 610 metrov, širok 20 km, dno kraterja je 1800 m nad morsko gladino. Vožnja do dna kraterja, kjer živi okoli 25.000 živali, več kot 120 vrst sesalcev, tudi »velikih pet« - lev, leopard, bivol, nosorog in slon. Živali imajo v kraterju dovolj hrane in vode skozi celo leto. Piknik kosilo ob enem od slanih jezer v kraterju, nadaljevanje safari vožnje. Zvečer namestitev v enem od lodgev iz skupine luksuznih namestitev 5* (Coutry lodge, Marera Valley lodge, Bougainvillea Lodge in podobni), večerja in nočitev.

5. DAN: NGORONGORO – ARUSHA - ZANZIBAR

Po zajtrku obisk tipične masajske vasi, spoznavanje življenja Masajev, znamenitega afriškega ljudstva, ki bodo pokazali svoje domove, običaje, kulturo in način življenja. Nadaljevanje poti proti letališču, s postankom za piknik kosilo.  Polet letala iz Arushe/Kilimanjara do Zanzibarja v popoldanskih urah. Prevoz do hotela My Blue 4*, namestitev, večerja in nočitev.

6.  do 9. DAN: ZANZIBAR

Prosto za kopanje, počitek, koriščenje usluge polpenziona v hotelu. Možnost udeležbe na več fakultativnih izletih, kjer se pobližje seznanite z otokom, ki velja za rajskega (Prison Island, Stone Town, izlet po otoku, farma začimb, itd).

10. - 11. DAN: ZANZIBAR– DUBAJ - LJUBLJANA

Zajtrk v hotelu in prost dan vse do transferja iz hotela na letališče. Zvečer odhod na letališče in letalski prevoz na liniji Flydubai (FZ1688) ob predvidoma 22.20 uri po lokalnem času. Vmesni postanek v Dubaju (pristanek letala ob predvidoma 5.00 uri) in nadaljevanje leta na liniji Flydubai (FZ1789) ob predvidoma 10.00 uri. Pristanek letala na letališču v Ljubljani ob predvidoma 14.15 uri.

Doplačila:

Obvezna doplačila:

- vstopni vizum ob prihodu na letališče Zanzibar 50 USD po osebi (velja za vse potnike)

- infrastrukturna taksa na Zanzibarju 5 USD po osebi na noč (obvezno doplačilo na recepciji hotela)

- za napitnine na poti cca 70 EUR po osebi

- za posredovanje 24 EUR na prijavnico (voucher)

- za zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, ki krije tudi morebitno okužbo s Covid.

 

Možna ostala doplačila:

- za enoposteljno sobo na vprašanje

- za troposteljno ali štiri posteljno sobo na vprašanje

- za morebitne izlete in storitve na destinaciji, ki niso sestavni del programa (izvedeni so ob zadostnem številu prijav).

Popusti:

- otrok od 2 do 12 leta na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima 10%.

- odrasla oseba na dodatnem ležišču 5%.


Pogoji odpovedi, ki veljajo za potovanje:

  • do 30 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 20% cene aranžmaja,
  • 29 do 22 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 40% cene aranžmaja,
  • 21 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 50% cene aranžmaja,
  • 14 do 8 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 70% cene aranžmaja,
  • 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma pričetka opravljanja storitve – 100% cene aranžmaja,
  • Neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


  • Ne glede na napisano, so stroški lahko višji, v kolikor je organizator opravil nakup letalske karte oz. rezervacijo sobe pri partnerju in so realni stroški nastali pred odpovedjo.