VIETNAM – OD NOSTALGIČNEGA SEVERA DO POŽIVLJAJOČEGA JUGA

Odhodi:
DatumCena Status
03. 11. 2024 2290 - 2490 € ZAGOTOVLJEN ODHOD

št. dni: 10
prevoz:
cena: že od 2290.00 €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

• letalski prevoz (Turkish Airlines) v ekonomskem razredu na liniji Ljubljana – Istanbul – Hanoj / Saigon - Istanbul - Ljubljana
• letalski prevoz na relaciji Hanoj - Saigon 
• letališke in varnostne pristojbine
• en kos oddane prtljage 23 kg in en kos ročne prtljage 8 kg na osebo
• vse prevoze po programu na destinaciji
• 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu Pan Pacific Hanoi 5* ali podobni v okrožju Ba Dinh v Hanoju
• 1 x nočitev s polnim penzionom na ladji Paradise Elegance 5* ali podobni na križarjenju po Halong Bayu
• 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu Melia Ho Tram beach resort 5* ali podobni v Ho Tramu
• 1 x polpenzion v hotelu Melia Ho Tram beach resort 5* ali podobni v Ho Tramu
• 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu Pullman Saigon Centre 5* ali podobni v prvem okrožju v Saigonu
• izlet po Hanoju (vključene vse vstopnine po programu, street food tour s pokušino, vožnja s tricikli, ogled predstave vodnih lutk)
• križarjenje po Halong Bayu, z vključenimi ogledi in aktivnostmi na ladji po programu: pozdravna pijača, kosilo, izlet z ladjico ali kajakom v jamo Luon, tečaj vietnamske kuhinje, večerja, ura Tai Chija, obisk jame Sung Sot, zgodnji zajtrk in zajtrk
• večerja na poti z letališča Saigon v Ho Tram
• večerja v a la carte restavraciji v hotelu v Ho Tramu (sestavni del polpenziona v hotelu Melia Ho Tram Beavh Resort)
• izlet v Ben Tre v delti reke Mekong (ogled delavnice kokosa, izdelava opeke, pokušina pop riža, kokosovih bonbonov in riževega vina) s kosilom
• izlet do podzemnih tunelov Cu Chi s kosilom
• sprehoda s slovenskim vodnikov v Hanoju in Saigonu
• spremljanje lokalnih vodnikov (v času ogledov in izvedbe programa)
• spremljanje oziroma vodenje v slovenskem jeziku (celotno potovanje)
• organizacijo in izvedbo potovanja.

Program Potovanja:

1. IN 2. DAN: LJUBLJANA – HANOJ – xin chaò Vietnam
Polet letala na liniji Ljubljana - Istanbul ob predvidoma 19:35 uri in pristanek na letališču v Istanbulu ob predvidoma 23:55 uri. Nadaljevanje leta na liniji Istanbul – Hanoj ob predvidoma 2:20 uri in pristanek v Hanoju ob predvidoma 15:25 uri (Vietnam je + 6 ur). Prevoz do hotela 5*, namestitev v sobah. Proti večeru možnost kratkega sprehoda po okolici in možnost večerje v lastni režiji. Nočitev.
 
3. DAN: HANOJ – RAZIŠČIMO NOSTALGIČNO PRESTOLNICO
Po zajtrku celodnevni potep po vietnamski prestolnici, Hanoju. Več kot 8-milijonsko, drugo največje mesto te azijske države leži na severu, v porečju Rdeče reke. V več kot 1000 let starem mestu obiskovalec hitro začuti povezanost domačinov s starimi legendami in tradicionalnostjo. Simbol mesta je zmaj, saj po starem izročilu Vietnamci izhajajo iz zmaja. Obiskali bomo tempelj Quan Thanh iz 11. stoletja, še dandanes sveti kraj domačinov, ki je mesto varoval s severne strani. Obisk največjega trga, Ba Dinh, kjer je nekdanji predsednik Ho Ši Minh septembra 1945 razglasil neodvisnost Vietnama, ogled mavzoleja očeta naroda, znanega tudi kot »Striček Ho«, njegove hiše in pagode enega stebra, enega najbolj ikoničnih templjev v državi. Sledi še Tempelj književnosti, posvečen Konfuciju, z bogato zgodovino največjih vietnamskih učenjakov, prva vietnamska univerza. V nadaljevanju dneva se podamo v živahne ulice starega dela mesta, znanega tudi kot 36 cehovskih ulic, kjer je vsaka namenjena določeni obrti in tako najdemo ulice srebra, sladkorja, papirja, ki nas popeljejo stoletja v preteklost. Zunanjost hiš v starem delu je zaščitena in ne dovoljuje posegov v izgled le teh. V pisanih ulicah nas čaka Street food tour, kjer bomo poskusili vietnamski kruh, pečene rezance, se posladkali z okusno jajčno kavo (znamenito Egg Coffee, ki jo delajo samo tukaj in pokazali nam bodo postopek priprave). Pustili se bomo razvajati z vožnjo s tradicionalnimi tricikli, zvečer pa si bomo ogledali še predstavo gledališča vodnih lutk. Nočitev.
 
4. DAN: HALONG BAY – KRIŽARJENJE PO PRAVLJIČNI DEŽELI
Po zajtrku vožnja po dolini Rdeče reke do zaliva Halong Bay, ki je bil leta 2012 razglašen za eno od sedmih naravnih čudes sveta in je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Veličasten in skrivnosten zaliv, kjer se iz smaragdnih voda dviga skoraj 3000 kraških otočkov, ob oblikah katerih se prepustimo domišljiji in opazujemo skulpture, ki jih je ustvarila narava. Po legendi pa je zaliv delo zmaja, ki je v vodo metal vrhove gora. Vkrcamo se na ladjo 5* in začnemo plovbo med otočki. Po pozdravni pijači in pozdravu kapitana s posadko sledi kosilo. Popoldan obiščemo enega od otokov in vasic, kjer vidimo življenje domačinov, z bambusovimi ladjami ali kajaki obkrožimo kraško jamo Luon, ki velja za čarobni tunel, ki vodi v čudežno deželo. Na drugi strani jame je drugačen svet, svet vode, gora in življenja. Ob lepem dnevu lahko vidimo tudi nagajive opice, ki živijo v tem predelu. Na ladji se lahko udeležimo tečaja vietnamske kuhinje in pripravimo eno od tradicionalnih jedi. Po večerji je čas za sprostitev ob glasbi v živo, lahko pa se pridružite posadki pri ribarjenju. Nočitev v kabinah.
 
5. DAN: HALONG BAY – HO TRAM – ADIJO ZMAJEV ZALIV IN POZDRAV MORJU
Jutro lahko začnemo z zgodnjo uro Tai Chija in si privoščimo lažji zajtrk. Nato obiščemo podzemno jamo Sung Sot, eno največjih in najlepših kraških jam v zalivu, ki jo imenujejo tudi jama presenečenja. Po vrnitvi na ladjo sledi zajtrk. Po vrnitvi v pristanišče se odpravimo na letališče Hanoj in ob predvidoma 17:00 uri poletimo do Ho Chi Minh Cityja/Saigona. Po pristanku večerja v lokalni restavraciji in nadaljujemo pot do obalnega mesta Ho Tram, kamor prispemo v poznih urah. Namestitev v hotel 5*, nočitev.
 
6. DAN: HO TRAM – PREDAJMO SE UŽIVANJU
Zajtrk v hotelu in prost dan za uživanje ob bazenu, na plaži in aktivnostih hotela. Melia Ho Tram Beach Resort 5* je sodoben in moderen hotel na vzhodni obali, ki ga odlikuje odlična kulinarika in gostoljubje. Večerja v eni od a la carte restavracij v hotelu, nočitev.
 
7. DAN: ČUDOVITO KAOTIČNA PRESTOLNICA JUGA, PARIZ ORIENTA
Po zajtrku vožnja do največjega mesta Vietnama, Ho Chi Minh Cityja, ki ga domačini še vedno naslavljajo kot Saigon. Skoraj 10-miljonsko mesto je prava metropola, ki sledi francoskemu zgledu in postaja sodobno mesto, center gospodarskega razvoja in sedež številnih svetovnih korporacij. Če smo se v Hanoju spogledovali s spoštovanjem tradicije, nas Saigon preseneti z modernim. Še vedno pa nam mesto ne bo dalo pozabiti, kje smo. Prečkanje ceste, ko mimo nas šviga morje motoristov, je kar malo adrenalinsko. Avtomobili so v državi redkost, zgolj za premožne, najpogostejše prevozno sredstvo je vespa. Motorjev imajo pol toliko, kot je prebivalcev, na njih se prevažajo cele družine, pa tudi sedežne garniture, televizorji, hladilniki. Mesto ima vse, številne glasne in barvite ulice z bari in restavracijami, do modnih trgovin in trgovskih centrov. Ne manjka zgodovinske zapuščine. Ogledali si bomo znamenitosti iz francoskih kolonialnih časov, katedralo Notre Dame, staro pošto, ki še vedno obratuje in Muzej vojnih ostankov, ki je opomin na posledice dolgotrajne indokitajske in vietnamske vojne. Namestitev v hotelu 5* v prvem okrožju. Možnost večernega sprehoda s slovenskim vodnikom po centru mesta. Lahko obiščete najbolj turistično oblegano ulico prvega okrožja Bui Vien, kjer ne manjka glasbe, plesa, barov in restavracij, uličnih prodajalcev. Lahko se povzpnete na najvišjo stolpnico Bitexo Financial Tower z razgledno ploščadjo, ali na najvišjo zgradbo v državi, Landmark 81. Ustavite se tudi v kateri od številnih kavarn in poskusite njihovo kavo. Vietnam je drugi največji pridelovalec kave na svetu, so pa največji pridelovalec sorte robusta. Kava je v Vietnamu način življenja. Zanimivo pa je, da je na severu države priljubljen zeleni čaj, na jugu pa je kava zakon. Nočitev.
 
8. DAN: SPOZNAJMO VIETNAMSKO »SKLEDO RIŽA«
Po zajtrku vožnja do province Ben Tre v delti reke Mekong, reke devetih zmajev, ki je najrodovitnejši del dežele. Tukaj gojijo tako ogromne količine riža, da delto imenujejo kar skleda riža, ki prehranjuje celo deželo in jo uvršča med tri največje izvoznike riža. Ogledamo si delavnico kokosa in se seznanimo s predelavo le tega. Ben Tre je tudi dom specialitete države keo dua – kokosovih bonbonov. Naučili se bomo izdelovati opeko na tradicionalen način. S sampanom se bomo popeljali po reki med očarljive vasice in prijazne domačine. S tuk tuki se popeljemo po vasici, lahko pa tudi kolesarimo, in si privoščimo skodelico medenega čaja in tropsko sadje. Nato se pri družini v vasi naučimo pripraviti pop riž, kokosove bonbone in riževo vino in izdelke tudi poskusimo. S čolnom se popeljemo med vodnimi palmami, se sprehodimo med nasadi tropskega sadja. Po kosilu vrnitev v Saigon, nočitev.
 
9. in 10. DAN: CU CHI TUNELI – SPOMINI IN OPOMINI
Po zajtrku se odpeljemo do podzemnega labirinta tunelov Cu Chi. Tunele, enega najpomembnejših obeležij dvajsetega stoletja, so zgradili Vietnamci leta 1947 v času boja za neodvisnost, najprej kot skrivališče pred francosko kolonialno oblastjo, najbolj pa so tunele uporabljali vietnamski vojaki v času vietnamske vojne med leti 1955 in 1975. Preko 250 km rovov, polnih pasti, v treh nivojih pod zemljo, danes obiskovalcu ponudijo vpogled v težke čase. Življenje v ozkih in nizkih rovih, s pomanjkanjem hrane, vode, zraka, s številnimi insekti, je za marsikoga nepredstavljivo, njim pa je dajalo veliko upanje v končno osvoboditev. Prehodite lahko v katerega od tunelov in podoživite občutke nekdanjih uporabnikov. Vietnamci o vojni, sploh državljanski, neradi govorijo, danes turistične atrakcije pa so opomin, da se več ne ponovijo. Kosilo v lokalni restavraciji in povratek do letališča Saigon. Polet letala na liniji Saigon – Istanbul ob predvidoma 21:40 uri, pristanek v Istanbulu ob predvidoma 5:00 uri, nadaljevanje leta ob predvidoma 8:35 uri s prihodom v Ljubljano ob 8:55 uri.
 
 
 
 
OPOMBE: Pogoj za izvedbo programa je vsaj 30 prijavljenih oseb. V skladu s splošnimi pogoji si Relax pridržuje pravico do spremembe cene potovanja zaradi sprememb v menjalniškem tečaju ali sprememb v tarifah prevoznikov, kakor tudi pravico do spremembe dneva časa in kraja odhoda na potovanje, če se spremeni letalski vozni red ali zaradi nepredvidene višje sile. Spremeni se lahko tudi smer potovanja, če se spremenijo bistveni pogoji potovanja. Zaporedje ogledov, smer potovanja se lahko spremenijo zaradi organizacijskih razlogov, vendar se program s tem vsebinsko ne spremeni. Fakultativni izleti se izvedejo ob udeležbi vsaj 20 oseb.
Doplačila:
OBVEZNA DOPLAČILA:
• za posredovanje 24 eur na prijavnico (voucher)
• za zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini
• za vizum za vstop v Vietnam s posredovanjem 30 eur
 
OPOMBA VIZUM: Ob prijavi potrebujemo fotokopijo potnega lista – veljavnega še vsaj 6 mesecev od dneva povratka iz Vietnama - in originalno fotografijo (kot za osebne dokumente). Cena se do registracije še lahko spremeni, trenutno pa znaša 30 eur.
 
MOŽNA OSTALA DOPLAČILA:
• tretja oseba v sobi 220 eur (na križarjenju in v Ho Tramu koristi enoposteljno kabino/sobo, v ostalih hotelih je na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima)
• za enoposteljno sobo 670 eur
• za napitnine cca 50 eur (nosači prtljage, osebje hotela, šoferji, lokalni vodniki,…)
• za morebitne izlete na destinaciji, ki iso del programa (izvedeni so ob zadostnem številu prijav).
Popusti:

Pogoji odpovedi, ki veljajo za potovanje:

  • do 30 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 20% cene aranžmaja,
  • 29 do 22 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 40% cene aranžmaja,
  • 21 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 50% cene aranžmaja,
  • 14 do 8 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 70% cene aranžmaja,
  • 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma pričetka opravljanja storitve – 100% cene aranžmaja,
  • Neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


  • Ne glede na napisano, so stroški lahko višji, v kolikor je organizator opravil nakup letalske karte oz. rezervacijo sobe pri partnerju in so realni stroški nastali pred odpovedjo.