DALMATINSKA TURA

Odhodi:
DatumCena Status
30. 09. 2023 579 € RAZPRODANO

št. dni: 8
prevoz:
cena: že od 579.00 €/osebo
organizator: Relax turizem d.d.

Cena vključuje:

 • prevoz z avtobusom turistične kategorije z vključenimi taksami in cestninami (hd, klima WC, video).
 • trajektne prevoze po programu.
 • 2 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) v okolici Zadra.
 • 2 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) na otoku Hvaru.
 • 2 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) na Korčuli.
 • 1 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 TWC) v Neumu.
 • izlet na Kornate z vključenim »fish piknikom«.
 • postanek v vasici Briševo v okolici Zadra (Eko Turizam Butić) in dalmatinska malica (slana riba, sir, pršut in domače vino).
 • ogled solin in obzidja v Stonu ter porcija školjk.
 • obisk oljarne in degustacijo oljčnega olja v Veli Luki.
 • degustacijo peljeških vin v Potomju.
 • kosilo v lokalni restavraciji v Mostarju.
 • oglede po programu (brez vstopnin za oglede, ki niso vključeni v program).
 • organizacijo in izvedbo programa.

Program Potovanja:

1. DAN: SLOVENIJA – ZADAR

Odhodi avtobusov z različnih vstopnih postaj v Sloveniji.

Murska Sobota (avtobusna postaja) - 00.30, Maribor (avtobusna postaja) - 01.30 uri, Celje (avtobusna postaja) - 02:30, Žalec (avtobusna postaja) - 02.50, Ljubljana (parkirišče Dolgi most) - 04.00, Novo Mesto (parkirišče pred Supernovo) - 05.00. Vožnja s krajšimi postanki po avtocesti mimo Zagreba in Karlovca do Zadra. Pred prihodom v hotel postanek v vasici Briševo v okolici Zadra (Eko Turizam Butić). Dalmatinska malica (slana riba, sir, pršut in domače vino). Namestitev v hotelu 3* v bližini Zadra. V popoldanskih urah ogled Zadra. Večerja. Nočitev.

 

2. DAN: ZADAR – KORNATI

Po zajtrku izlet z ladjo na Kornate. Križarjenje po enem najlepših otoških arhipelagov na Mediteranu. V enem izmed zalivov »fish piknik« z vključeno pijačo (vino in voda neomejena). V popoldanskih urah vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

 

3. DAN: ZADAR – SPLIT – OTOK HVAR

Po poznem zajtrku odhod iz hotela. Vožnja v smeri Splita. Pred prihodom v Split krajši postanek v etno-agro parku Stella Croatica. Ogled botaničnega vrta in proizvodnje avtohtonih dalmatinskih proizvodov. Pokušina in možnost nakupa. Pred odhodom na Hvar sprehod po splitski rivi in slikoviti tržnici ter zunanji ogled Dioklecijanove palače. Prevoz s trajektom do Starigrada na otoku Hvar. Namestitev v hotelu 3* v Starigradu. Večerja. Nočitev.

 

4. DAN: OTOK HVAR

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje, sprehode. V popoldanskih urah izlet v mesto Hvar. Sprehod po znameniti hvarski rivi in postanek na trdnjavi, od koder se ponuja čudovit pogled na Paklene otoke. Vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

 

5. DAN: OTOK HVAR – PELJEŠAC – OTOK KORČULA

Po zajtrku vožnja po slikoviti panoramski cesti mimo Jelse do trajektnega pristanišča Sućuraj in dalje po jadranski magistrali čez dolino reke Neretve mimo Neuma do Malostonskega zaliva (vzgajališča školjk). Postanek v Malem Stonu. Ogled Solin in malostonskega obzidja ter postanek v eni izmed restavracij (porcija školjk). Nadaljevanje vožnje po polotoku Pelješcu do Orebiča. Prevoz s trajektom do Korčule. Namestitev v hotelu 3*. Večerja. Nočitev.

 

6. DAN: OTOK KORČULA

Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, sprehode itd. V popoldanskih urah izlet po otoku do Vele Luke. Postanek v eni izmed oljarn. Degustacija odličnega velaluškega olivnega olja in možnost nakupa. Vrnitev v hotel. Po večerji ogled in sprehod po rojstnem mestu svetovnega popotnika Marca Pola. Nočitev.

 

7. DAN: OTOK KORČULA – PELJEŠAC – DUBROVNIK

Po zajtrku prevoz s trajektom na relaciji Dominče–Orebič in nadaljevanje poti po polotoku Pelješcu. Postanek v Potomju, kjer uspeva vino dingač. Pokušina peljeških vin, slane ribe in sira. V popoldanskih urah vožnja do Dubrovnika. Postanek za sprehod po Stradunu in obzidju. V poznih popoldanskih urah prihod v Neum. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

 

8. DAN: NEUM – DOLINA REKE NERETVE – MOSTAR

Zajtrk. Ob 7.30 odhod iz hotela. Vožnja po dolini reke Neretve do Mostarja. Postanek za ogled znamenitega mostu in sprehod po starem delu mesta. Pred odhodom iz Mostarja kosilo v lokalni restavraciji (porcija "čevapi in burek"). Predvidoma ob 13.00 odhod iz Mostarja. Vožnja po hrvaški avtocesti mimo Splita, Zadra in Zagreba do Slovenije. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.

 

POGOJ ZA IZVEDBO POTOVANJA JE NAJMANJ 30 POTNIKOV.

Doplačila:
 • za dodatno zdravstveno zavarovanje.
 • za posredovanje 23 EUR na prijavnico (voucher).
 • za enoposteljno sobo 140 EUR.
 • za oglede, ki niso vključeni v program (doplačilo na lokaciji).
Popusti: