PRVOMAJSKA BUDNICA Z RELAXOM V DUBROVNIKU

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 5
prevoz:
cena: že od €/osebo

Cena vključuje:

CENA VKLJUČUJE:

  1. prevoz z  avtobusom  z vključenimi taksami in cestninami ,
  2. malica na poti (prvi dan),
  3. 4 x polpenzion v  hotelu Club Dubrovnik Sunny hotel3* v dvoposteljni Classic sobi s pogledom na park,
  4. koriščenje zunanjega bazena - sladkovodni bazen s novim toboganom,
  5. ležalniki in senčniki ob bazenu do zasedbe mest,
  6. ogled mesta, vodenje, izvedbo in organizacijo izleta.

Program Potovanja:

1. dan: SOBOTA 27.4.2024

Na pot iz Slovenije se bomo proti jugu opravili v zgodnjih jutranjih urah. Naš prvi postanek bo na rodovitnih poljih Vrgoraca. Domačini so jih zasadili s sadikami slastnih sladkih sočnih jagod. Prilegli se bodo ti darovi narave. Mogoče kakšno pomočite v penino ali čokolado in njihov bogati okus še oplemenitite. Pot bomo nadaljevali po zasanjano lepi delti reke Neretve, prečkali Pelješki most in se hipoma znašli na tleh slavne Dubrovniške republike. Slikovita panoramska cesta nas bo pripeljala v dolgi morsko rečni zaliv Rijeke dubrovačke, kjer se samo po nekaj metrih od izvira reka Ombla v slikoviti kaskadi izlije v Jadransko morje. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

2. dan: NEDELJA 28.4.2024

Današnji dan bo namenjen spoznavanju Dubrovnika. Sprehod po starem mestnem jedru in dubrovniškem obzidju je doživetje posebne vrste. Ste že kdaj obiskali otok ljubezni Lokrum? Legenda pravi, da se je na njega rešil Richard levjesrčni. Maksimiljan I. Mehiški si je na otoku uredil svojo rezidenco in bogati botanični vrt, današnji obiskovalci pa na otoku uživajo v njegovi kulturni in naravni dediščini. Srđ se mogočno dviga nad mestom. Z njegovega vrha pa se ponuja čudoviti  pogled na mesto in bližnje Elefitske otoke. Večerja. Nočitev.

3. dan: PONEDELJEK 29.4.2024

Bližnji Elefitski, jelenji, rajski otoki so že od nekdaj bili priljubljena mesta dubrovniških gosparjev za preživljanje poletnih vročih dni. Ravno zaradi tega so na njih gradili svoja poletna bivališče. Ljetnikovci so jim rekli Skriti v bogati senci zelenja so predstavljali idilično mesto za uživanje posvetne in cerkvene gosposke. Na današnjem izletu bomo obiskali otoke Lopud, Koločep in Šipan. Očarale nas bodo naravne lepote teh otokov, noge pa bomo pomočili v morje na najlepših plažah dubrovniške rivjere. Večerja. Nočitev.

4. dan: TOREK 30.4.2024

Konavlje slovijo po rodovitni zemlji in so od nekdaj predstavljale zelenjavni in sadni vrt za dubrovniške gosparje. Slovijo tudi po svoji bogati etnološki dediščini (konsveljska narodna noša, konaveljski ljudski plesi) in kulinaričnih dobrotah. Na začetku te slikovite doline je mestece Cavtat. Njegova predhodnika Epidavrus in stara Ragusa pa pomenita začetek bogate zgodovine Dubrovnika, mesto se ponaša z bogato kulturno zgodovinsko dediščino. Največjo pozornost pa prav gotovo zasluži mavzolej družine Račić, delo priznanega hrvaškega umetnika Ivana Meštroviča.

5. dan: SREDA 1.5.2024

Čas v prijetni družbi hitro teče, dan za dnem in že je tukaj novi mesec. Tradicionalna prvomajska  budnica bo tokrat izzvenela na plaži našega hotela. Veselega razpoloženja in polni novih doživetij se bomo poslovili od naših gostiteljev in se odpravili proti domu. Rekli si bomo nasvidenje! Kmalu skupaj na poti!

Doplačila:

- turistična taksa 1,50 EUR po osebi na dan,

- odpovedni riziko 5%,

- stroški posredovanja 24 EUR,

- enoposteljna soba 19 EUR na noč,

- vožnja z ladjico od starega mestnega pristanišča – do Lokruma,

- ladjica na  Elafitske otoke (na licu mesta).

Lokalni transfer (DR-SG-VE) 15 EUR po osebi v obe smeri.

Popusti: