VELIKA TUNIZIJSKA TURA

Odhodi:
DatumCena
18. 09. 2024 849 €
23. 10. 2024 849 €

št. dni: 8
prevoz:
cena: že od 849.00 €/osebo
organizator: Oasis Turs d.o.o.

Cena vključuje:

• letalski prevoz Ljubljana - Tunizija (letališče Monastir) - Ljubljana
• letališke in varnostne pristojbine
• avtobusni transfer na relaciji letališče - hotel - letališče
• 5 x NOČITEV s storitvijo POLPENZION v obalnih hotelih El Mouradi 4* 
• 2 x NOČITEV s storitvijo POLPENZION na obrobju Sahare (Douz in Tozeur) v hotelu El Mouradi 4*
• 4x kosilo v lokalnih restavracijahna poti
• 1x kosilo v hotelu
• transferje in oglede po programu 
• vodnika v Tuniziji v slovenskem ali hrvaškem jeziku 
• lokalnega vodnika
• organizacijo in vodenje programa
 

PROGRAM NE VKLJUČUJE:  Zavarovanja rizika odpovedi in drugih zavarovanj, obrokov različnih od navedenih, prevozov, izletov in drugih storitev, ki niso navedene v programu.

OPOMBE: Minimalno št. prijavljenih potnikov za izvedbo programa: 10 oseb. Ob rezervaciji potnik sprejema Splošne pogoje poslovanja organizatorja in se z njimi strinja. 

Program Potovanja:

1. DAN: LJUBLJANA – Tunizija HAMMAMET
Dvourni polet proti Tuniziji. Pristanek na letališču Monastir, avtobusni transfer v Hammamet in namestitev v hotelu El Mouradi 4*. Večerja v hotelu in nočitev. 

2. DAN: TUNIS center – KARTAGINA                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Po zajtrku se odpravimo proti centru moderne in živahne tunizijske prestolnice. Sprehodili se bomo skozi novi – francoski del mesta vse do starega arabskega dela – medine, kjer boste našli raznovrstne trgovinice s spominki in se lahko preizkusili v barantanju. Prosto za nakupovanje. Po kosilu ogled enega največjih mest antičnega sveta, Kartagine, ki so jo nekoč imenovali biser Mediterana. Ruševine tega mesta, ki je danes pod Unescovo dediščino, vam bodo odkrile svojo burno preteklost ter povedale zgodbo o princesi Elisi in velikem vojskovodji Hanibalu. Na področju Kartagine bomo obiskali hrib Byrsa, kjer je Kartagina nastala in od koder se nam odpira fantastična panorama na mesto Tunis ter Antonijeve terme, ki so bile nekoč poznane kot ene največjih v rimskem imperiju. pozno popoldanskih urah ogled idilične vasice umetnikov Sidi Bou Said, kjer se bomo prepustili romantiki in veličastnim panoramskim razgledom proti Kartagini in mestu Tunis ter se navduševali nad mestecem belih in modrih barv, ki marsikoga spomni na grški otok Santorini. Povratek v hotel in večerja ter nočitev.

3. DAN: TUNIS muzej BARDO – DOUGGA – HAMMAMET                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Dopoldan ogled muzeja Bardo, ki je eden najpomembnejših muzejev na Mediteranu, po svoji bogati zbirki pa drugi na Afriškem kontinentu. Lociran je v nekdanji palači turških bejev in ima eno največjih zbirk rimskih mozaikov na svetu. Po ogledu muzeja bomo pot nadaljevali proti mestu Dougga, v bližini katerega bomo imeli tudi kosilo. Dougga je eno najlepših arheoloških najdišč v Tuniziji, ki je od leta 1997 zaščiteno s strani Unesca kot svetovna dediščina. Vsekakor so ogleda vredne ruševine gledališča, ki je nekoč lahko sprejelo tudi do 3000 gledalcev, Saturnov tempelj, tempelj boginje Junone ter še veliko drugih zanimivosti. Vožnja in namestitev v mestu Hammamet, v hotelu El Mouradi 4*. Večerja in nočitev.

4. DAN: HAMMAMET – KAIROUAN - TOZEUR 
Po zajtrku se odpeljemo proti jugu države in prvi postanek naredimo v svetem mestu Kairouan, ki je bilo ustanovljeno v 7. stoletju. Za mnoge muslimane se mesto Kairouan šteje za 4 najsvetejše mesto na svetu, ravno tako pa je znano tudi po čudovitih ročno izdelanih preprogah. Po ogledu mošeje Oqba ibn Nafaa in bazarju preprog, bomo nadaljevali vožnjo proti jugu in se na poti ustavili za kosilo. V popoldanskih urah bomo prispeli v mesto Tozeur, ki je poznano kot največja oaza palm datljev v državi. Možnost ogleda puščavskega živalskega vrta in šova s plazilci, muzeja Dar Zamen in muzeja Dar Cheriat (doplačilo). Nastanitev v hotelu El Mouradi Tozeur 4*. Večerja in nočitev.

5. DAN: TOZEUR – CHOTT EL JERID – DOUZ 
Po zgodnjem zajtrku se bomo ob doplačilu s terenskimi vozili podali na fakultativni izlet, na pot do čudovitih gorskih oaz Chebike in Tamerze, nedaleč od Alžirske meje, ter v osrčje gorovja Atlas, kjer bomo uživali ob pogledu na čudovito naravo; slapovi, kanjoni, izviri vode in datljeve palme. Naši terenci nas bodo zapeljali tudi na staro off road stezo Pariz-Dakar, kjer bomo med zanimivo in adrenalinsko vožnjo odkrivali čare puščave Sahare. Sredi puščave bomo videli tudi »vesoljsko vas« - kulise, ki so ostale od snemanja poznanega filma Vojna zvezd. Na kosilo se bomo vrnili v hotel v Tozeur in nato nadaljevali pot proti slanemu jezeru Chott el Jerid, ki je največja slana depresija severne Afrke. Jezero popolnoma usahne v poletnih mesecih in je posebna atrakcija. V mesto Douz, poznano tudi kot vrata Sahare, bomo prispeli v poznih popoldanskih urah in se namestili v hotelu El Mouradi Douz 4*. Ob doplačilu boste imeli možnost puščavo doživeti malo drugače, na kameljem hrbtu. Večerja in nočitev.

6. DAN: DOUZ – MATMATA – EL JEM – PORT EL KANTAOUI
Dopoldan nas bo puščavska pot vodila do gorovja Matmata, ki je poznano tudi kot mesečeva pokrajina. Ogledali si bomo tipično berbersko podzemno bivališče, imenovano trogloditska hiša, kjer nekateri Berberi (prvotni prebivalci Tunizije) še danes živijo v svoji kulturi in jeziku. V gorovju Matmata bomo za malico poizkusili nekatere njihove specialitete; domači kruh, olivno olje in med ter se okrepčali z metinim čajem. Na poti proti severu države se bomo ustavili na kosilu in popoldan prispeli v mesto El Jem, kjer si bomo ogledali enega največjih in najbolje ohranjenih rimskih amfiteatrov. Sprehod po amfiteatru nas bo vrnil nazaj v preteklost, ko so se v areni borili gladiatorji. Ruševine so od leta 1979 pod okriljem Svetovne kulturne dediščine. V večernih urah bomo prispeli v Port El kantaoui, kjer se bomo namestili v hotel El Mouradi 4*. Večerja in nočitev.

7. DAN: MONASTIR – SOUSSE – PORT EL KANTAOUI
Po zajtrku bomo obiskali mesto Monastir, kjer si bomo ogledali najstarejši arabski ribat oz. trdnjavo v Magrebu. V tem mestu je rojen tudi prvi predsednik neodvisne Tunizije, Habib Bourguiba, katerega še danes domačini radi imenujejo oče moderne Tunizije. Ogledali si bomo mavzolej njegove družine, ki s svojim zgledom spominja na mošejo. Nato se bomo podali v mesto Sousse (tretje največje v državi), v medino. Prosto za nakupe. Sledi kosilo v hotelu in prosto popoldne.  Večerja in nočitev.

8. DAN: MONASTIR – LJUBLJANA 
Zajtrk. Sledi prevoz do letališča Monastir in polet proti Ljubljani. 

Doplačila:
• za napitnine (na kraju samem)
• za enoposteljno sobo
• za oglede, ki niso vključeni v program (vodniku na kraju samem)
• za posredovanje 24 EUR na prijavnico (voucher)
 

MOŽNI FAKULTATIVNI IZLETI (doplačilo vodniku na licu mesta)

• ježa kamel (prb. 15€)   
• vožnja s terenskimi vozili do gorskih oaz Chebika in Tamerza ter off road vožnja s terenskimi vozili do Ong Jmela (prb. 45€)  
• obisk muzeja Dar Zamen + živalski vrt (prb. 15€)
Popusti:

• 1. in 2. otrok na dodatnem ležišču 100 € popusta