SAFARI TURA PO SLEDEH BERBEROV IN POČITNICE NA CELINSKI TUNIZIJI

Odhodi:
DatumCena
15. 05. 2024 739 €
05. 06. 2024 759 €
19. 06. 2024 779 €
11. 09. 2024 779 €
25. 09. 2024 759 €

št. dni: 8
prevoz:
cena: že od 739.00 €/osebo
organizator: Oasis Turs d.o.o.

Cena vključuje:

• letalski prevoz LJUBLJANA – TUNIZIJA – LJUBLJANA,
• letališke in varnostne pristojbine v Sloveniji in Tuniziji
• avtobusni transfer na relaciji letališče - hotel - letališče
• 5 x NOČITEV s storitvijo ALL INCLUSIVE v obalnih hotelih El Mouradi el Menzah 4* 
• 2 x NOČITEV s storitvijo POLPENZION na obrobju Sahare (Douz in Tozeur) v hotelu El Mouradi 4*
• transferje in oglede po programu 
• asistenco predstavnika/vodiča v Tuniziji v slovenskem ali hrvaškem jeziku 
• organizacijo in vodenje programa 

PROGRAM NE VKLJUČUJE:  Zavarovanja rizika odpovedi in drugih zavarovanj, obrokov različnih od navedenih, prevozov, izletov in drugih storitev, ki niso navedene v programu.

OPOMBE: Minimalno št. prijavljenih potnikov za izvedbo programa: 15 oseb. Program safari ture se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa; gostje morajo ob odhodu na 3-dnevni safari (4., 5. in 6. dan) izprazniti sobo v obalnem hotelu in prtljago vzeti s seboj; fakultativni izleti se plačajo pri predstavniku na licu mesta.

Program Potovanja:

1. DAN: LJUBLJANA – CELINSKA TUNIZIJA - YASMINE HAMMAMET/PORT EL KANTAOUI

Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in dvourni polet proti Tuniziji. Pristanek na letališču Tuniziji, kjer vas pričaka naše predstavništvo. Sledi avtobusni transfer in namestitev v hotelu El Mouradi 4* s storitvijo all inclusive.

2. DAN: YASMINE HAMMAMET/PORT EL KANTAOUI

Dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

3. DAN: YASMINE HAMMAMET/PORT EL KANTAOUI - TUNIS – KARTAGINA – SIDI BOU SAID – YASMINE HAMMAMET/PORT EL KANTAOUI

Po zajtrku sledi vožnja proti severu države, mestu Tunis. Prvi postanek naredimo v centru moderne in živahne prestolnice, na tuniški medini, kjer se poskusimo v barantanju. Nadaljujemo v Kartagini, prestolnici Punskega imperija, kjer si pobliže pogledamo njene ostanke, danes del UNESCO-vega zaščitenega območja. Kartagina bo prebudila vašo domišljijo s svojo bogato in burno zgodovino in povedala zgodbo o princesi Elisi in velikem vojskovodju Hanibalu. Po ogledu sledi kosilo in nato sprehod skozi idilično belo-modro vasico umetnikov Sidi Bou Said, ki vam ponuja prekrasne panoramske razglede. Sledi povratek do hotela, večerja in nočitev.

4. DAN: YASMINE HAMMAMET/PORT EL KANTAOUI – EL JEM – MATMATA - DOUZ

Po zajtrku v hotelu se odpeljemo proti jugu države, kjer bomo odkrivali skrite zaklade in nedvomno izkusili nepozabno dogodivščino. Prvi postanek naredimo v mestu El Jem, kjer si ogledamo enega največjih in najbolj ohranjenih rimskih amfiteatrov, ki je nekoč sprejel tudi do 30.000 obiskovalcev. Naprej se odpravimo proti Matmati, kjer si ogledamo tipično berbersko bivališče, trogloditsko hišo, kjer nekateri Berberi še danes živijo v svoji kulturi in jeziku. Kosilo (pijača se doplača) v podzemnem hotelu. Sledi vožnja do mesta Douz, poznanega pod imenom »Vrata Sahare«. Doživetje bo vsekakor sprehod po Sahari na malce drugačen način, na kameljem hrbtu (doplačilo). Sledi namestitev v hotelu 4*, večerja in nočitev.

5. DAN: DOUZ – CHOTT EL JERID - TOZEUR

Po zajtrku pot nadaljujemo preko največjega slanega jezera Tunizije, Chott El Jerid, kjer bomo naredili krajši postanek, odkrivali skrivnost puščavske rože in občudovali prelivanje barv na obzorju. Sledi vožnja do mesta Tozeur. Če ste avanturisti, se lahko podate na vožnjo do prekrasnih gorskih oaz Chebika in Tamerza (doplačilo) ter odkrivate lepote puščave Sahare na off road vožnji s terenskimi vozili (doplačilo). Sledi namestitev v hotelu 4*, kosilo, večerja in nočitev. Po večerji se lahko sprehodite do muzeja Dar Zamen v mestu Tozeur, ki predstavlja tradicijo, zgodovino države in pripovedke 1001 noči (doplačilo).

6. DAN: TOZEUR – GAFSA – KAIROUAN – YASMINE HAMMAMET/PORT EL KANTAOUI

Po zajtrku se zapeljemo skozi oaze palm dateljev do majhnega puščavskega živalskega vrta (doplačilo). Sledi vožnja proti severu in postanek na poti za kosilo. Za konec se ustavimo še v svetem mestu muslimanov, Kairouanu, in si od zunaj ogledamo veliko mošejo Oqba Ibn Nafaa ter obiščemo bazar, kjer se ročno izdelujejo preproge, za katere boste imeli možnost barantati. Sledi povratek v hotel, kamor se vrnemo v času večerje.

7. DAN: YASMINE HAMMAMET/PORT EL KANTAOUI

Pred vami je dan, namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

8. DAN: YASMINE HAMMAMET/PORT EL KANTAOUI – MONASTIR – LJUBLJANA

Avtobusni transfer izpred hotela El Mouradi 4* do letališča ter polet proti Ljubljani.

Doplačila:
  • za enoposteljno sobo na vprašanje
  • za napitnine (na kraju samem)
  • za oglede, ki niso vključeni v program (vodniku na kraju samem)
  • za posredovanje 24 EUR na prijavnico (voucher)
Popusti:
  • otrok od 2. do 12. leta na dodatnem ležišču BREZPLAČNO v hotelu (plača pavšal za prevoz)