MALTA - PO SLEDEH VITEZOV

Odhodi:
DatumCena Status
01. 05. 2024 799 - 899 € RAZPRODANO

št. dni: 5
prevoz:
cena: že od 799.00 €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

• letalski prevoz LJUBLJANA - MALTA - LJUBLJANA, prvomajski odhod v sredo, 1.5.2024
• letališko in varnostno pristojbino v Sloveniji in na Malti
• avtobusni prevoz iz pristanišča do hotela in nazaj                                                                                                                                                      
• 4 x NOČITEV Z ZAJTRKOM ali POLPENZION v hotelu 4* (Labranda Riviera, Preluna ali podobni)                                                                                                                                       
• oglede in izlete po programu brez vstopnin               
• celodnevni izlet Valletta                                                                                                                                                                                                                                                   
• celodnevni izlet Mosta - klifi Dingli - Rabat - Mdina                                                                   
• poldnevni izlet Marsaxlokk - Blue Grotto                                                                                                                                                                                                                                 
• slovensko spremstvo                                                                                                                                                                                                                                                                     
• organizacijo potovanja          

Program Potovanja:

1.dan: LJUBLJANA – MALTA
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana dve uri pred poletom letala. Polet proti Malti.Transfer do hotela 4*, namestitev, prosto in nočitev.
2. dan: VALLETTA
Zajtrk. Transfer do prestolnice Malte, znamenite in očarljive Vallette. Začetna točka izleta je pred vhodom v mesto, pred Mestnimi vrati. Podrobneje spoznamo zgodovino pestolnice ob sprehodu po ozkih pisanih ulicah. Postanek pred katedralo St. John (vstop proti doplačilu 15 EUR po osebi). Odkrivanje mesta nadaljujemo do vrtov Barrakka, od koder se odpira čudovita panorama na pristanišče in 3 mesta. Prosto za nakupovanje, počitek in individualno odkrivanje mesta. Transfer nazaj do hotela, prosto popoldne in nočitev.
3. dan: MALTA (možnost celodnevnega izleta na otok Gozo)
Zajtrk. prosto za samostojno raziskovanje otoka ali možnost udeležbe fakultativnega izleta na otok Gozo, kamor se odpravimo s katamaranom. Na otoku obiščemo baziliko Ta Pinu, ki je znana tudi kot čudežna cerkev. Obiščemo otoško prestolnico, mesto Victoria s citadelo. Postanek v zalivu Dwejra, ki slovi kot ekološko in geološko naravno čudo na zahodnem delu otoka Gozo, ki je hkrati zelo priljubljena postojanka potapljačev, saj slovi po celinskem morju, ki ga z odprtim morjem povezuje 65m dolg naravni tunel. Naslednja točka je majhna ribiška vasica Xlendi, priljubljena za potapljanje, snorkljanje in plavanje. Obisk templjev Ggantija iz neolitika, kjer bi naj častili boginjo plodnosti. Gre za najstarejša templja v nizu megalitskih templjev na Malteškem otočju. Povratek na Malto v poznih popoldanskih urah. Transfer do hotela, prosto in nočitev.
4. dan: MOSTA - KLIFI DINGLI - RABAT - MDINA
Po zajtrku v hotelu transfer proti mestecu Mosta, ki slovi po znameniti Rotundi, eni največjih kupolastih cerkva na svetu, ki je zgolj po čudežu ostala v prvotnem stanju tudi med drugo svetovno vojno. Mesto se nahaja v osrčju Malte in je znano kot eno izmed prometno najbolj pretočnih mest na Malti. Sledi obisk Mdine, stare prestolnice Malte, ki se je drži tudi sloves "tiho mesto". Mesto je čudovit primer antičnega mesta z obzidjem z dodatni srednjeveške in baroške arhitekture. Sprehod po pisanih ulicah med srednjeveškimi palačami, kjer še danes živijo plemiške družine, vse do trdnjave nad mestom, kjer bo čas za fotografiranje nepozabne panorame.Sledi ogled mesta Rabat, ki je v preteklosti bilo predmestje Mdine, ki se ponaša s pomembnimi krščanskimi spomeniki kot so katakombe Sv. Pavla, baročna cerkev, muzej, jame.  Nadaljevanje poti do vasice Dingli, ki se nahaja na planoti, 250m dvignjeni nad morjem in  je ena najvišjih točk Malte s čudovito panoramo na Sredozemsko morje in mogočne skalnate klife. Transfer do hotela, prosto in nočitev.  
5. dan: MALTA – LJUBLJANA
Zajtrk. Transfer do južnega dela Malte. Prvi postanek bo v simpatični ribiški vasici Marsaxlokk. Sprehod po promenadi, čudovita panorama na tradicionalne malteške čolne "Luzu". Nekaj časa za kosilo v eni od mnogih lokalnih restavracij. Nadaljevanje poti do znamenite modre jame - Blue Grotto s kristalno čistim morjem. Vožnja z ladjico (ob dobrih vremenskih razmerah ter ob doplačilu 10 EUR po osebi). Sledi ogled megalitskega templja Hagar Quim - prve naselbine na Malti, ki je bila starejša od piramid v Egiptu (vstopnina ob doplačilu 10 EUR po osebi). Transfer do letališča Malta in polet letala proti Ljubljani v poznih popoldanskih urah. 
POMEMBNO: Zaporedje programa in čas predvidenega poleta se lahko spremeni zaradi organizacijskih razlogov, vendar se program oziroma vsebina s tem ne spremeni. Cena programa velja ob minimalno 15 prijavljenih oseb.
 
PREDVIDENE ČASOVNICE:
1.5.2024 LJU 05:00 MLA 07:00
5.5.2024 MLA 17:00 LJU 19:00
 
Doplačila:

Za enoposteljno sobo 40%. Za fakultativni izlet na otok Gozo 59 EUR po osebi. Za ekološko takso na mestu samem (0,5 EUR po osebi na dan). Za posredovanje 24 EUR na prijavnico (voucher).

Popusti:

Otrok do 2. leta BREZPLAČNO (nima sedeža na letalu in ležišča v sobi). Otrok od 2. do 12. leta na dodatnem ležišču 20%. Odrasla oseba na dodatnem ležišču 5%.


Pogoji odpovedi, ki veljajo za potovanje:

  • do 30 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 20% cene aranžmaja,
  • 29 do 22 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 40% cene aranžmaja,
  • 21 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 50% cene aranžmaja,
  • 14 do 8 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 70% cene aranžmaja,
  • 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma pričetka opravljanja storitve – 100% cene aranžmaja,
  • Neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


  • Ne glede na napisano, so stroški lahko višji, v kolikor je organizator opravil nakup letalske karte oz. rezervacijo sobe pri partnerju in so realni stroški nastali pred odpovedjo.