KRIŽARJENJE DO ITALIJE IN GRČIJE - MSC MUSICA

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 8
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Svet Križarjenj d.o.o.

Cena vključuje:

  • Namestitev v izbrani kabini in pristaniške takse.
  • Razširjen polni penzion (zajtrk, kosilo, večerja, prigrizke, polnočni bife in kapitanovo večerjo).
  • Vodo, kavo in čaj v samopostrežni restavraciji.
  • Zabavni večerni program, predstave in animacije.
  • Uporabo bazenov, masažnih kadi in fitnesa.
  • Slovenskega / hrvaškega predstavnika in odlično vodenje na izletih (pri min. 30 potnikov).
  • MSC Covid-19 zavarovanje v znesku 25 € na osebo.
  • Organizacijo in izpeljavo potovanja.

Pogoj za izvedbo je 30 oseb.

Program Potovanja:

1. dan: SLOVENIJA – TRŽIČ (MONFALCONE), ITALIJA

Z organiziranim ali lastnim prevozom se bomo odpravili v pristanišče v Tržiču in se vkrcali na čudovito ladjo MSC Musica. Vkrcanje poteka običajno med 10:00 in 16:00. Po vkrcanju se lahko odpravite na samopostrežno kosilo in tudi že pričnete uživati v vsem kar ladja ponuja.

Ladja bo iz pristanišča odplula ob 18. uri.

 

2. dan: PLOVBA

Ladja bo ves dan plula proti naslednji destinaciji. Idealen dan za raziskovanje ter spoznavanje ladje in vse njene ponudbe.

 

3. dan: KATAKOLON (OLIMPIJA), GRČIJA

V Katakolon bomo pripluli ob 9. uri. Majhna ribiška vasica je izhodiščna točka za ogled antične Olimpije, kjer so potekale prve olimpijske igre.

Olimpija: Po kraju se imenujejo grške in moderne olimpijske igre, saj so se tu na štiri leta odvijale igre v čast bogu Zevsu. Iger so se lahko udeleževali zgolj Grki, ženskam je bil vstop prepovedan. Tu lahko vidite ostanke templja, posvečenega boginji Heri, Zeusov tempelj in legendarni stadion. Zelo zanimiv je tudimuzej. Vredno ogleda pa je tudi samo mesto Olimpija, ki je od antičnih ostankov oddaljeno le nekaj minut. Katakolon bomo zapustili ob 17. uri.

Možnost fakultativnih izletov. Seznam izletov v slovenskem jeziku bo na voljo približno mesec dni pred odhodom.

 

4. dan: HERAKLION (KRETA), GRČIJA

Na Kreto bomo pripluli ob 9. uri. Kreta je največji grški otok in se nahaja na skrajnem jugu Egejskega morja. Na otoku najdemo več kot 3000 jam in je prava zakladnica mitološke kulture Sredozemlja. Otok krasijo kanjoni in gore, hribovita notranjost, zelene doline in čudovite peščene plaže. Blaga klima z več kot 300 sončnimi dnevi letno omogoča dolgo turistično sezono. Kreto je opeval že Homer. Homer pripoveduje, da je bila Kreta nekdaj gosto obljudena in o 4000 let starem mestu Knossos s prekrasno palačo. V čudoviti minojski palači Knossos, ki sta jo zgradila Dedar in Ikar za kralja Minosa, je stal slavni labirint z Minotavrom. Minotaver je bil Minotavra, grozljivo bitje, rojeno iz zveze kraljeve žene Pazifao in prekrasnega bika, poslanega od boga morja Pozejdona.

Heraklion je največje mesto na otoku, kot tudi tudi gospodarsko in finančno središče otoka. Šteje okoli 150.000 prebivalcev. Pri vhodu v pristanišče stoji beneška trdnjava Castello del Molo, središče mesta pa je tipično grško – osrednji trg obkrožajo številke kavarne in grške restavracije. Heraklion bomo z apustili ob 18. uri.

Možnost fakultativnih izletov. Seznam izletov v slovenskem jeziku bo na voljo približno mesec dni pred odhodom.

 

5. dan: SANTORINI, GRČIJA

Na Santorini bomo prispeli ob 7. uri. Otok leži na jugu Kikladskih otokov v Egejskem morju. Ob prihodu boste opazili, da je pravo nasprotje vsem drugim Grškim otokom. Meri 76 kvadratnih kilometrov. Otok je bil že večkrat izbran kot najbolj priljubljena destinacija v Evropi in kot najlepši vulkan na svetu. Vasica Oia je bila že trikrat proglašena kot najlepša turistična vasica na svetu. Vulkan je še vedno aktiven. Na otoku prevladuje tipična kikladska arhitektura. Zanjo so značilne bele hišice z modro pobarvanimi okni, vrati in balkoni, bele cerkve z modrimi kupolami, zavite in stopničaste ulice, arkade ter hiše zgrajene ena na drugi. Idilična vasica Imerovigli leži na najvišji naseljeni točki, na robu kaldere. Do vrha otoka se lahko sprehodite po 900-ih stopnicah, greste z oslički ali se peljete z vzpenjačo. Ladja bo z otoka odplula ob 19. uri.

Možnost fakultativnih izletov. Seznam izletov v slovenskem jeziku bo na voljo približno mesec dni pred odhodom.

 

6. dan: PLOVBA

Ladja bo ves dan plula proti naslednji destinaciji. Ponovno bo na voljo cel dan za nadaljevanje raziskovanja ladje in vse njene ponudbe.

 

7. dan: BARI, ITALIJA


V Bari bomo pripluli ob 7. uri. Bari je glavno mesto province Bari v italijanski deželi Puglia in pomembno pristanišče v Jadranskem morju. Mesto ima prek 300 tisoč prebivalcev in ima dobro razvito industrijo, poleg tega pa je znano kot univerzitetno mesto. Zaščitnik mesta je Sv. Nikolaj, čigar baziliko si lahko ogledate v starem delu mesta. Vredna ogleda je tudi katedrala San Sabino ter grad Barletta, ki je bil zgrajen za Frederika II. Takoj za starim mestnim obzidjem se nadaljuje moderni del mesta, v ozadju pa so industrijske četrti. Na jugu mesta se nahaja moderna četrt Murat, kjer se lahko sprehodite po obalni promenadi ali se odpravite po nakupih v ulicah Via Sparano in Via Argiro. Ena najbolj obiskanih zanimivosti pa je zagotovo vasica Alberobello, ki je iz Barija oddaljena kakšno uro vožnje (na sliki desno so tradicionalne hiše Trulli).

Iz Barija bomo izpluli ob 14. uri.

Možnost fakultativnih izletov. Seznam izletov v slovenskem jeziku bo na voljo približno mesec dni pred odhodom.

 

8. dan: TRŽIČ (MONFALCONE), ITALIJA – SLOVENIJA

Okoli 9. ure bomo pripluli v Tržič ter se po zajtrku poslovili od ladje, ki nas je v dobrem tednu popeljala do nekaj najzanimivejših krajev, nas pogostila z vrhunskimi kulinaričnimi dobrotami in čudovito zabavo.

Doplačila:

OBVEZNA DOPLAČILA

  • Napitnine: Cena 70 € na osebo starejšo od 12 let oz. 35 € za otroka od 2. do 12. leta.
  • Prijavnina: 15 € na kabino.


MOŽNA DOPLAČILA

  • Povratni prevoz iz Slovenije po ceni od 55 € na osebo (pri min. 30 potnikov).
  • Doplačilo za enoposteljno kabino 80-100% (na vprašanje).
  • Zavarovanje rizika odpovedi s Covid-19 kritjem 5 % od cene aranžmaja, brez pristaniških taks.
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Coris od 12,50 € na osebo ali 22,50 € na družino.
  • Dodatni paketi na ladji (npr. paket pijač, paket interneta, spa paket,...). 
  • Fakultativni izleti, ki jih ponuja ladjar (ob zadostnem številu prijavljenih vodenje v slovenskem ali hrvaškem jeziku)
  • Na ladji vam avtomatično zaračunajo prispevek za UNICEF, 1 € na osebo, ki ga po želji lahko odstranite z računa.
Popusti: