SLOVENSKA OBALA: Dnevi kakijev in kulinarično potepanje po Krasu

odhod:
št. dni: 3
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: RELAX TURIZEM d.d.

Cena vključuje:

  • Prevoz z avtobusom turistične kategorije (HD, klima, WC, video) z vključenimi cestninami in parkirninami
  • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu Vile Park 3 * – sobe 1/2 TWC (plačilo z boni)
  • 2 x večerja v hotelu Histrion 4*
  • kopanje v morskem parku Termaris – ogrevana morska voda (hotel Histrion)
  • Obisk turistične kmetije Škerlj v Tomaju in tradiciona »kraška marenda«: degustacija domačih suhomesnih izdelkov, jota, kuhani štruklji in kozarec odličnega terana.
  • Ogled kleti in degustacija terana in kraškega pršuta na domačiji Lisjak v Tomaju.
  • Obisk tradicionalne prireditve »Praznik kakijev v Strunjanu«.
  • Postanek na kmetiji, ki prideluje odlično oljčno olje. Seznanitev s proizvodnjo oljčnega olja. Možnost nakupa olja in refoška.
  • Ogledi po programu
  • Organizacija, izvedba in vodenje programa

Pogoj za izvedbo potovanja je najmanj 40 potnikov!

Program Potovanja:

1. DAN: MURSKA SOBOTA-MARIBOR-SLOVENSKA BISTRICA-CELJE-ŽALEC-DOMŽALE-LJUBLJANA-TOMAJ-PORTOROŽ

Odhodi avtobusov iz različnih vstopnih postaj v Sloveniji: MURSKA SOBOTA (avtobusna postaja) – 06.00, MARIBOR (zunanja avtobusna postaja) – 07.00, SLOVENSKA BISTRICA (avtobusna postaja) – 07.30, CELJE (avtobusna postaja) – 08.00, ŽALEC (avtobusna postaja) – 08.20, DOMŽALE (izpred Mercator centra) – 08.45, LJUBLJANA (Dolgi most) – 09.15. V popoldanskih urah prihod v Tomaj, ki se nahaja v osrčju Krasa. Postanek na turistični kmetiji Škerlj. Tradicionalna »kraška marenda«: degustacija domačih suhomesnih izdelkov, jota, kuhani štruklji in kozarec odličnega terana. V nadaljevanju popoldneva obisk Domačije Lisjak. V popoldanskih urah prihod v Portorož. Namestitev v hotelskem kompleksu Bernardin. Prosto za kopanje (Morski park Termaris – ogrevana morska voda) in sprehode. Večerja. Nočitev.

 

2. DAN: BERNARDIN-STRUNJAN

V popoldanskih urah vožnja do Strunjana, kjer bo potekala tradicionalna prireditev »Praznik kakijev v Strunjanu«. Proti doplačilu možnost pokušine slastnih svežih sadežev ali v kulinarične dobrote pripravljene strunjanske sadeže in tipične primorske jedi. Vrnitev v hotel v poznih popoldanskih urah. Večerja. Nočitev.
 

3. DAN: PORTOROŽ-LJUBLJANA-DOMŽALE-ŽALEC-CELJE-SLOVENSKA BISTRICA-MARIBOR-MURSKA SOBOTA

Po zajtrku prosto za kopanje (Morski park Termaris – ogrevana morska voda) in sprehode. Ob 12.00 uri odhod iz hotela. Postanek na kmetiji, ki prideluje odlično oljčno olje. Seznanitev s proizvodnjo oljčnega olja. Možnost nakupa olja in refoška. V popoldanskih urah odhod proti domu.

Doplačila:

Za enoposteljno sobo 40 €. Za posredovanje 18 € na prijavnico (voucher).

Popusti: