PO SONCE NA BALEARSKE OTOKE

odhod:
št. dni: 5
prevoz:
cena: že od 599.00 €/osebo
organizator: Palma d.o.o.

Cena vključuje:

 • Letalski prevoz po programu.
 • Letališke in varnostne pristojbine.
 • 1 kos ročne prtljage do 10 kg.
 • Štiri nočitev z zajtrki v hotelih 3*.
 • Izlete in prevoze po programu.
 • Spremstvo in organizacijo potovanja.

Program Potovanja:

1. DAN: SLOVENIJA–PALMA

Zbor potnikov predvidoma v jutranjih urah na letališču JP Ljubljana ali bližnjem letališču (ob doplačilu možnost prevoza iz Slovenije) ter polet preko enega izmed evropskih letališč na otok Majorko. Po pristanku ogled glavnega mesta otoka, ki preseneča s svojo izjemno kulturno dediščino, vidno v razkošnih cerkvah, veličastnih javnih zgradbah in čudovitih zasebnih graščinah. Palma je vrveče, živahno svetovljansko mesto, kjer živi polovica otoških prebivalcev. Sledi ogleda nekdanje borze La Lonjo, kip majorškega svetnika Ramona Llula, enkratno katedralo iz 14 stoletja, palačo Almudaina, danes v lasti španske kraljeve družine, mestno hišo, trg Mayor ter Španski trg. Na glavni mestni ulici čas za razvajanje. V eni izmed številnih kavarn, možnost pokušine lokalnih specialitet (ensaimado).Postanek ob  katedrali Sa Seuena ki predstavlja eno najlepših gotskih zgradb v Španiji. Nekaj prostega časa in popoldne nastanitev.

 

2. DAN: PALMA (IZLET NA MENORKO)

Po zajtrku prosti doplačilu  izlet na otok Menorka, najbolj oddaljen od vseh Baleraskih otokov. Vožnja od pristanišča Alcudia na severni strani otoka, vkrcanje na hitro ladjo in vožnja do mesta Ciutadella de Menorka. Menorka, znana kot biser Balearov, je izjemno priljubljena turistična destinacija s številnimi peščenimi plažami, majhnimi zalivi, kvalitetnimi hoteli in odličnim podnebjem ter izvrstno kulinariko. Po izkrcanju sprehod po mestu, ki je bil prestolnica vse do leta 1722, dokler Angleži niso odločili, da prestolnico prestavijo v Mao z večjim pristaniščem. Staro mestno jedro je prepredeno s številnimi ozkimi uličicami in trgi ter prijetnimi bari, kavarnami in restavracijami. Ogled katedrale, mestne hiše... Za kosilo priporočamo tradicionalno juho iz svežih rib – Caldareta in popoldne mogoče gin, katerega imajo domačini raje kot vino. Popoldne čas za kopanje in zvečer povratek na Majorko.

 

3. DAN: PALMA - (IZLET V VALLDEMOSO IN SOLLER)

Po zajtrku prost dan za uživanje ali kopanje ter sprehode. Prosti doplačilu priporočamo izlet v Valldemoso in Soller Valldemosa. To je kraj, ki bo za vedno ostal povezan s pisateljico George Sand, saj je tu preživela zimo 1838/39.,za mnoge pa je bolj znan in zanimiv Frederic Chopin, ki je skupaj s pisateljico bival v kartuzijanskem samostanu. Ogled samostanu v katerem najbolj navduši lekarna iz 17. stoletja z zanimivimi medicinskimi pripravki. Sprehod do Sancheve palače, skromne cerkvice in rojstne hiše majorške svetnice Santé Catalane Tomas. Postanek  pri zalivu, kjer se je izkrcala Sissy, in obiskala Ludvika Habzburškega, ki si je nedaleč stran postavil palačo. Vožnja v Soller, kjer so od nekdaj živeli od oljk in sadja, v 19 stoletju pa so pomaranče in vino menjali za francosko blago in mestece je dobilo rahlo francoski meščanski pridih. Še danes so znani po najboljšem pomarančnem soku in sladoledu na otoku. Posebnost mesteca je stara železniška postaja in ozkotirna železnica s starinskimi lesenimi vagoni z malim muzejem, kjer hranijo nekaj del Picassa in Miroja. S tramvajem iz leta 1913 vožnja do Port Soller-ja in od tam nazaj avtobusom v hotel. Zvečer priporočamo ogled predstave »Es foguero«, odlično predstavo flamenka, v katero so vključili tudi predstavo Don Kihota. (doplačilo).

 

4. DAN: PALMA (IZLET NA IBIZO)

Po zajtrku proti doplačilu izlet na majhen otok Ibiza. To je Balearskimi otoki z bleščečo belo arhitekturo, eksotično atmosfero glavnega mesta Eivisse, številnimi obalnimi zalivčki in prečudovitimi plažami, v notranjosti otoka pa so nasadi figovcev, mandljevcev, oljk in vinogradov. Vožnja s trajektom na Ibizo, imenovano tudi bel otok, poln življenja. Ibiza je postala sinonim za drugačnost. Že v 60 letih prejšnjega stoletja so se umetniki in vsi drugače misleči zatekali na otok, ki je bil ravno dovolj oddaljen od celine in so lahko svobodno in v miru živeli in ustvarjali. Po izkrcanju vožnja na jugovzhodni del Ibize, do Naravnega parka Las Salinas, ki se razteza med otočji Ibiza in Formentera. Naravni park je uvrščen na seznam Unescove kulturne dediščine in predstavlja dober primer interakcije morskega in obalnega ekosistema. Na otoku proizvajajo sol že več tisoč let in v preteklosti so prav s temi prihodki pomagali pri financiranju gradnje starega mestnega jedra Ibize. Zaščiteno območje plaž, solin, gozdov in sipin zavzema 1.788 ha. Postanek na eni izmed plaž in čas za kopanje. Vožnja mimo najbolj obiskane plaže Playa d’en Bossa, na kateri se nahaja svetovno znan bar Bora Bora do glavnega mesta Ibiza (Eivissa), ki je prav tako na seznamu Unescove kulturne dediščine. Po vzponu do trdnjave, ki kraljuje nad mestom, bomo nagrajeni s čudovitim razgledom na pristanišče in okolico. Sprehod mimo glavnih mestnih zanimivosti in popoldne nekaj prostega časa za raziskovanje v lično urejenih trgovinicah in stojnicah ali razvajanje v številnih restavracijah in barih. Zvečer povratek na Majorko.

 

5. DAN: PALMA-SLOVENIJA

Dan za uživanje. Po dogovoru z vodnikom možnost različnih aktivnosti. Polet na letališče JP Ljubljana ali bližnje letališče. Možnost prevoza v Slovenijo (doplačilo).

Doplačila:

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo: na posameznem avtobusu med 25 in 34 potniki 60 €, med 35 in 44 potniki 40 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:strošek vstopnin: pribl. 30 - 45 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • Enoposteljna soba.
 • 1 kos oddane prtljage na letalu 60 €.
 • Prevoz na letališče 58 €.
 • Polpenzion v hotelu/restavraciji: 89 € (ob prijavi najmanj 15 potnikov).
 • Izlet na Ibizo: 69 €.
 • Izlet na Menorco: 69 €.
 • Izlet po Majorki: 40 € (izleti bodo organizirani ob prijavi najmanj 15 potnikov).
 • Doplačilo za odhode v juniju in juliju: 40 € (visoka sezona).
 • Za posredovanje 18 € na prijavnico (voucher).
Popusti:

Otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka).