JAPONSKA v času cvetenja češenj

odhod:
št. dni: 13
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Sajko turizem d.o.o.

Cena vključuje:

  • Letalske prevoze po programu.
  • Letališke takse.
  • Namestitev v hotelih*** z zajtrkom.
  • 1 x večerja.
  • Vse navedene avtobusne in železniške prevoze po Japonski.
  • Vsi ogledi po programu.
  • Vse vstopnine po programu.
  • Transfer iz Maribora in Ljubljane do enega bližnjih letališč (v kolikor polet ni iz Ljubljane).
  • Oglede s slovenskim vodnikom in lokalnim spremljevalcem, celotno organizacijo.

CENA: 3.390 EUR pri najmanj 20 potnikih,  3.490 EUR pri najmanj 15 potnikih, 3.590 EUR pri najmanj 12 potnikih.

Program Potovanja:

1, DAN: PREVOZ DO BLIŽNJEGA LETALIŠČA

Transfer potnikov na bližnje letališče. Polet z vmesnim prestopanjem proti Japonski.

 

2. DAN::OSAKA-KASUGA-OSAKA

Pristanek v OSAKI. Vožnja v nekdanjo japonsko prestolnico Naro. V templju Todaiji ogled enega največjih bronastih kipov Bude na svetu. Ogled svetišča Kasuga, ki  je okrašeno s tisočimi svetilkami, ki zagorijo dvakrat letno ob prazniku lučk. Popoldan vrnitev v Osako, panoramski ogled mesta. Nočitev.

 

3. DAN:OKAYAMI-KURAŠIKI

Zajtrk in vožnja mimo Kobeja proti OKAYAMI, ogled gradu in enega od treh najlepših vrtov na Japonskem – Korakuen. Nato v eno najlepših japonskih mestec KURAŠIKI. Nastanitev v hotelu. Večerni sprehod po centru in nočitev.

 

4. DAN: HIROŠIMA

Po zajtrku ogled mesta: osrednji trg s trgovinicami, restavracijami in muzeji. Obisk tradicionalne japonske hiše in spoznavanje japonskega načina življenja. Naprej v HIROŠIMO na zahodni obali Honšuja. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

 

5. DAN: MIYAJIMA-HIROŠIMA-KJOTO

Zajtrk. Ogled Parka miru s spominskim mirovnim muzejem (del dediščine Unesca). Popoldanska vožnja do svetišča Itsukushima na otoku MIYAJIMA v bližini Hirošime, ki je center otoškega verovanja. Ta »plavajoča vrata« spadajo med najpogosteje fotografirane točke na Japonskem. Po ogledih pot z ekspresnim vlakom (shinkansen) v Kjoto, nekdanjo prestolnico Japonske. Nočitev. 

 

6. DAN:KJOTO

Zajtrk. Ogled KJOTA, »prestolnice miru in tišine«, ki je tudi del svetovne dediščine Unesca in srce tradicionalne japonske kulture. Tu so nastala velika literarna dela, kot je zgodba princa Gendžija. Obisk templjev Kinkakuji (Zlati tempelj) in Ryoanji z značilno oblikovanim peščenim vrtom in arhitekturno dovršenim in okrašenim gradom Nijo. Popoldanski sprehod po Gionu, četrti gejš. Zvečer možnost obiska predstave s povzetki tradicionalnih japonskih plesov in umetnosti; hkrati ogled tradicionalne noše gejš. Nočitev.

 

7. DAN:KIYOMIZU-KANAZAWI

Po zajtrku obisk veličastnega templja Kiyomizu ob vznožju gore Otowa. Sledi odhod proti KANAZAWI. Ogled vrta Kenrokuen, sprehod po stari četrti Higashi Chayagai, nekdanjem domovanju gejš, morda tudi po samurajski četrti Nagamachi, ki z ozkimi ulicami in samurajskimi palačami pričara vzdušje nekdanjih časov. Nočitev.

8. DAN:ŠIRAKAVAGO-TAKAYAMA

Zajtrk. Potovanje preko hribovitega japonskega podeželja in obisk krajev z značilnimi starimi kmečkimi hišami s strmimi slamnatimi strehami (večinoma pod zaščito Unesca). V mestecu ŠIRAKAVAGO sprehod med lesenimi hiškami z domačimi lokali in obisk tradicionalne hiše. Nato vožnja do TAKAYAME in nočitev.

 

9. DAN:TAKAYAMA-MATSUMOTO

Po zajtrku sprehod do živahne tržnice. V Takayami so znani umetelno izdelani splavi, ki jih uporabljajo med znamenitim festivalom. Ogled stare mestne četrti Sanmači. Nadaljevanje proti japonskim Alpam, prečkanje v MATSUMOTO in ogled najstarejšega srednjeveškega japonskega gradu. Zaključek dneva ob jezeru Suwa, nastanitev in nočitev.

 

10. DAN: FUJI-TOKIO

Zajtrk. Pot proti najbolj prepoznavnemu japonskemu simbolu, gori FUJI. Če bo vreme naklonjeno, bomo morda sliko gore Fuji tudi sami ujeli v svoj fotoaparat. Prihod v TOKIO, nastanitev v hotelu. Nočitev.

 

11. DAN:TOKIO

Zgodaj zjutraj po želji obisk ribje tržnice (s taksijem). Edinstveno doživetje, saj je japonska močno povezana z morjem. Ta dan ogled mesta z metroji in lokalnimi avtobusi po mestu, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Obisk predelov Odaiba in Akihabara; zunanji ogled palače, kjer živi cesarjeva družina; enega najstarejših templjev Asakusa Kannon z znamenitim vhodom Kaminarimon. Vožnja skozi najbolj elitno četrt Ginza. Na koncu še vzpon na stolp Tokio Tower za zadnji pogled na mesto. Nočitev.

 

12. DAN: TOKIO-EVROPA

Po zajtrku še nekaj prostega časa za samostojne oglede ali nakupe, nato   transfer na letališče in polet z vmesnim pristankom proti Evropi.

 

13.DAN:EVROPA

Pristanek na enem od bližnjih letališč, prevoz do Maribora, Slovenske Bistrice, Celja ali Ljubljane.

Doplačila:

Za enoposteljno sobo  490  EUR. Za prijavnino 18 EUR na prijavnico (voucher).

Popusti: