GRUZIJA IN AZERBAJDŽAN

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 8
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Galileo 3000 d.o.o.

Cena vključuje:

1.769 EUR    Pri najmanj 30 potnikih
1.829 EUR    Pri najmanj 25 potnikih
1.909 EUR    Pri najmanj 20 potnikih
2.049 EUR    Pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE:

  • avtobusni prevoz Maribor-Ljubljana-Maribor,
  • letalske karte v ekonomskem razredu na relacijah Ljubljana-Carigrad-Tbilisi, Baku-Carigrad-Ljubljana,
  • letališke in varnostne pristojbine (na dan izdelave programa v znesku 225,66 EUR),
  • avtobusne prevoze po programu v turističnih avtobusih,
  • 7 nočitev z zajtrkom v skrbno izbranih hotelih 4* in 5*,
  • 3 kosila in 4 večerje, 
  • vstopnine v vse muzeje,
  • mini kuharski tečaj v Chateau Mukhrani,
  • 3 vinske degustacije (Chateau Mukhrani, vinske kleti princa Chavchavdze, podzemni tunel – kleti Gvirabi),
  • stekleničko 0,5l vode vsak dan na avtobusu, 
  • spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku v Gruziji in Azerbajdžanu,
  • strokovno vodenje v slovenskem jeziku,
  • stroške priprave dokumentov za pridobitev vize,
  • posebno garantno pismo za Azerbajdžan,
  • organizacijo potovanja,
  • nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov,
  • posladek pri odhodu.

OPOMBE: Čas za prijavo: do 15.5.2017 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena. V skladu s splošnimi pogoji si Relax pridržuje pravico do spremembe cene potovanja, če pride do spremembe v menjalniškem tečaju  ali spremembe v tarifah prevoznikov, kakor tudi pravico do spremembe dneva, časa in kraja odhoda na potovanje, če se spremeni letalski ali ladijski vozni red ali pa zaradi nepredvidene višje sile. Spremeni se lahko tudi smer potovanja, če se spremenijo bistveni pogoji potovanja (spremenjen vozni red, elementarne nesreče, nezanesljiv položaj na nekem območju ipd.). Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijavljenih. Ob prijavi je treba izpolniti obrazec za pridobitev vizuma, imeti potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po izhodu iz države in priložiti fotografijo za dokumente.

Program Potovanja:

1. DAN: MARIBOR-LJUBLJANA-CARIGRAD-TBILISI
Iz Maribora bomo krenili ob 16.15. Vožnja do letališča Jožeta Pučnika pri Ljubljani. Ob 20.05 bomo poleteli z letalsko družbo Turkish Airlines proti Carigradu. Pristanek ob 23.20.

2. DAN: TBILISI
Ob 01.40 bomo nadaljevali polet z isto letalsko družbo. Pristanek v Tbilisiju ob 04.55. Vožnja do hotela. Nastanitev. Po poznem zajtrku bomo pričeli s spoznavanjem gruzijske prestolnice. Veličastno mesto s približno 1,5 milijona prebivalci naj bi bilo ustanovljeno konec 5. stol. n. št. na območju mogočnih gozdov. Odhod v samo srce Tbilisija. Ogled neobičajnega primerka gruzijske ortodoksne cerkve Metekhi, ki jo je dal izgraditi konec 13. stol. Demetrius II., s pogledom na reko Mtkavi. Odhod v staro jedro mesta. V samem centru mesta ogled gruzijske in armenske ortodoksne cerkve, turške mošeje, sinagoge in celo zoroastrijskega templja, kar nakazuje na veliko odprtost mesta. Organizirano kosilo v restacraciji. Ogled parka Rike in mostu miru modne ulice Shardeni s številnimi bari in restavracijami. Spust po modni aveniji Rustaveli, ogled imwnitnih stavb opere in baleta, Parlamenta, gledališča. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev.

3. DAN: TBILISI-MTSHKETA-CHATEAU MUKHRANI-GORI-UPLISTSIKHE-TBILISI
Po zajtrku se bomo odpeljali v 20 km oddaljeno starodavno prestolnico gruzijskega kraljestva – v Mtskheto. Od leta 1994 je kraj s katedralo na listi UNESCO. Obisk katedrale Svetikskhoveli, ki velja za sveto mesto Gruzije in mogočan romarski center. Gruzijski Žid Elias iz Mtshkete naj bi bil prisoten v času Jezusovega križanja v Jeruzalemu. Od tam naj bi se vrnil v rodni kraj s Kristusovim oblačilom, ki ga je kupil od rimskega vojščaka v Golgoti. V tem oblačilu naj bi bila pokopana v Mtshketi njegova sestra Sidonia. Prva cerkev je bila izgrajena v 4. stoletju, takšna, kot jo vidimo danes pa v 11. stoletju. Sledi obisk Chateau Mukhrani, palače in pripadajočega vinogradniškega posestva.
Po pijači dobrodošlice si bomo posestvo ogledali in nato sodelovali v tečaju gruzijske kuhinje (priprava khinkali, kruh shoti, churchkela, ...). Sledi kosilo in degustacija odličnih gruzijskih vin (4 sorte). Postanek v mestu Gori, kjer je bil rojen Gruzijec, ki ni zaznamoval le zgodovino nekdanje Sovjetske zveze, temveč celotne svetovne zgodovine, Josip Visarijonovič Džugašvilij – Stalin. Vrnitev v Tbilisi. Prost večer. Nočitev.

4. DAN: TBILISI-SIGNAGHI-TSINANDALI–LOPOTA LAKE
Po zajtrku se bomo odpeljali v poznano vinorodno območje Kakheti. Kratek sprehod po »mestu ljubezni« - Sighnagiju. Postanek pri samostanu Bodbe iz 9. stol. Danes je v njem nunska kartuzija. Povezan je s svetnico Sv. Nino, ki je v 4. st. veliko doprinesla k sprejetju krščanstva med Gruzijci. Vožnja do kraja Tsinandali in obisk imenitnega »hišnega« muzeja, elegantnega domovanja princa Alexandra Chavchavadzeja, vrtov okoli hiše in  vinske kleti, kjer bo organizirana degustacija 5 sort vina. Vožnja do jezera Lopota. Nastanitev v hotelskem resortu ob jezeru. Večerja. Nočitev.


5. DAN: LOPOTA LAKE-GREMI-KVARELI-MEJA-SHEKI
Zajtrk. Vožnja do Gremija - nekdanje prestolnice pokrajine Kakheti. Eno najpomembenjših mest na Svileni cesti v času srednjega veka. Ogled samostana, karavanseraja, muzeja in miniaturne karljeve citadele. Vožnja do Kvarelija. Obisk impresivnega vinskega tunela Gvirabi. 7,7 km dolg podzemnitunel je bil izklesan v skalni masiv Kavkaza. Služi kot vinska klet s stalno temperaturo 10 - 12 stopinj celzija. Organizirana degustacija odličnih gruzijskih vin. Organizirano kosilo. Vožnja do gruzijsko-azerbajdžanske meje, kjer bomo zamenjali avtobus in nadaljevali pot do mesteca Sheki. Obiskali  bomo majhno, a toliko bolj prefinjeno palačo (saray) Sheki Khana. Nastanitev v hotelu. Večerja. Nočitev.


6. DAN: SHEKI-BAKU
Zajtrk. Vožnja proti prestolnici Azerbajdžana. Ogled mesta Baku, ki se ponaša tudi s tem, da je najnižje ležeča prestolnica na svetu. Leži 28m pod gladino morja. Nastanitev v hotelu. Poldnevni ogled mesta. Sprehod po gornjem parku z imenitnim razgledom na "Fla,es Towers", stolpe plamen. Znamenite tri stolpe v obliki plamenov o končali malo pred tekmovanjem EUROSONG leta 2012. Pročelja 190m visokih stolpnic so prekrtita z več 10.000 led lučmi, ki v večernih urah na pročeljih zgradbe uprizorijo pravo predstavo. Ogleed starega mestnega jedra, kjer je ogromno bogate arhitekture. Sprehod po čudoviti obalni promenadi, ki jo krasijo fontane in imeniten ozek pas obalnega parka. Večerja v restavraciji. Nočitev.


7. DAN: BAKU
Po zajtrku se bomo podali v nadaljnje odkrivanje Bakuja. Bibi Heibat - četrt, kjer so že leta 1834 postavili prvo črpalko za nafto. Obiskali bomo tudi istoimensko mošejo, pri domačinih poznano tudi kot mošejo Fatime, ki so jo boljševiki leta 1936 popolnoma uničili. Vožnja do rezidence družine Nobel, po katerih se imenujejo Nobelove nagrade. Sprehod od monumentalne stavbe hotela Four Seasons skozi park proti Filharmoniji in staremu mestnemu jedru. Palača Shirvanshans, karavanseraj, Dekliški stolp iz 12. stol., ki je bil nekdaj del mestnega obzidja, od leta 2001 pa je na listi UNESCO. Prosto za nakup spominkov. Pozno popoldan vožnja do obrobja prestolnice do templja ognja Atesgah. Izgradili so ga v 17. in 18. stol. in je služil za čaščenje boga ognja tako Hindujcem, Sikhom kakor tudi Zoroastrijcem. Poslovilna večerja. Vrnitev v hotel. Nočitev.

8. DAN: BAKU–CARIGRAD–LJUBLJANA-MARIBOR
Prevoz na letališče in polet s Turkish Airlines ob 02.30. Ob 04.40 bomo pristali v Carigradu. Nadaljevanje poleta z isto družbo ob 06.55. V Ljubljani bomo pristali ob 08.15. Sledi samo še prevoz do Maribora.

Doplačila:
  • Prevoz iz Slovenije do letališča
  • Enoposteljna soba 370 EUR
  • Napitnine lokalnim vodnikom in voznikom (24 EUR/osebo) - plačilo vodnikom na poti
  • Stroški vstopnega vizuma 65 EUR/osebo
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco
  • Zavarovanje odpovedi potovanja (5% vrednosti celotnega aranžmaja)
  • Posredovanje 15 EUR na prijavnico (voucher)
Popusti: