PORTUGALSKA

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 5
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Sajko turizem d.o.o.

Cena vključuje:

  • letalske polete z letalsko družbo Ryanair na relaciji Bologna–Lizbona in Porto–Bologna,
  • vse letališke in varnostne takse,
  • 1 kos ročne prtljage do 10 kg omejenih dimenzij (maximalno 55 x 40 x 20 cm) + še 1 manjši kos (maximalno 35 x 20 x 20 cm),
  • 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 2 večerji po programu,
  • vse prevoze na Portugalskem s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije,
  • avtobusni transfer iz Slovenije do letališča v Bologni in nazaj,
  • slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: Bolsa, pokušina porta, Batalha, grad Sao Jorge, stolp Belem. 

Program Potovanja:

Odhod avtobusa iz Maribora predvidoma ob 22. uri zvečer (dne, 24.04.2017) in pobiranje potnikov preko Celja in Ljubljane ter vožnja proti Sežani.

1. dan: Vožnja po Italiji mimo Benetk do letališča v Bologni in ob 07.15 polet letala nizkocenovne družbe Ryanair proti Portugalski. Pristanek v Lizboni ob 09.05 po lokalnem času. Vkrcanje na portugalski avtobus in zanimiv izlet v okolico Lizbone. Najprej v SINTRO, staro prestolnico kraljev, ogled zunanjosti palače (vstop, če bo odprto). V nadaljevanju vožnja na najbolj zahodni del Evrope – CABO DEL ROCA. Popoldanski postanek v letoviškem ESTORILU in vrnitev v LIZBONO. Krajša panoramska vožnja skozi portugalsko prestolnico: trg Comercio, trg Rossio, avenja Liberdade, trg Pombal ... Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled Lizbone: katedrala, grad Sao Jorge, stara četrt Alfama. Popoldne odhod do bližnjega BELEMA in ogled stolpa, od koder so se odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri “spomeniku odkritij” in še obisk cerkve samostana San Jeronimos. Če bo možno še vožnja preko mostu 25. april, enega največjih mostov na svetu in vrnitev v hotel. Zvečer po želji obisk lokala s petjem tipičnih portugalskih pesmi “fado”. Nočitev v hotelu.  

3. dan: Po zajtrku vožnja proti severu. Prvi postanek v  vasici OBIDOS z značilno arhitekturo. Po ogledu nadaljevanje poti v BATALHO za ogled znamenitega samostana.  Nadaljevanje v romarsko FATIMO za ogled osrednjega trga in cerkve. Še zadnji postanek V mestu COIMBRA za sprehod skozi univerzitetni predel in ogled stare katedrale, ki se smatra za najstarejšo romansko zgradbo na Portugalskem. Večerni prihod v PORTO, večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Po zajtrku ogled mesta: katedrala, Torre dos Clerigos, obisk znamenite borze »Bolsa«. Prosto za kosilo v živahnem predelu Ribeira. Popoldanska vožnja po aveniji Boavista, ki seže do atlantskega oceana, čez znameniti most Luisa I. čez reko Douro in pokušnja “porta” v eni izmed znanih kleti. Večerja in nočitev v hotelu. 

5. dan: Zajtrk. Prosto dopoldne v centru Porta za samostojne oglede. Popoldanska vožnja v mesto BRAGA. Obisk hriba nad mestom z romarsko cerkvijo Bom Jesus de Monte.  Sledi transfer na letališče v Portu. Ob 19.55 polet v Bologno s pristankom predvidoma ob 23.35 po lokalnem času. Sledi transfer nazaj v Ljubljano, Celje in Maribor. Predviden povratek domov v zgodnjih jutranjih urah.

 

CENA: 680 EUR pri najmanj 35 potnikih 

               750 EUR pri najmanj 25 potnikih

 

Program se lahko še prerazporedi po dnevih.

Doplačila:
  • za sobo 1/1 = 100 EUR, -
  • za obisk lokala s tipično portugalsko poulično pesmijo »fado« in portugalsko folkloro (prevoz do lokala in nazaj, večerjo in pijačo) = cca. 50 EUR pri min. 20 udeležencih (vodniku na poti),
  • za velik kos prtljage za oddajo (15kg) = od cca 40 EUR.
Popusti:
  • 10% popusta za otroka do 12. let na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima,
  • 5% popusta za otroka do 12. let v sobi z enim odraslim,
  • 5% popusta za tretjo odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču,
  • Troposteljne sobe proti potrditvi!