BAVARSKI DVORCI, ZUGSPITZE

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 3
prevoz:
cena: že od €/osebo

Cena vključuje:

  • 2 x polpenzion v hotelu turistične kategorije v sobah 1/2 TWC,
  • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, vse pristojbine,
  • vodenje in organizacijo,
  • Vključene vstopnine: dvorci Herrenchiemsee, Neuschwanstein in Linderhof; vožnja z ladjo na Herreninsel.

 

CENA: 245 EUR pri najmanj 40 potnikih 

             270 EUR pri najmanj 30 potnikih

Program Potovanja:

1. dan: Odhod iz Maribora ob 3.30 zjutraj. Pobiranje potnikov v smeri Ljubljane. Vožnja skozi predor Karavanke in naprej mimo Beljaka in Spittala do Salzburga. Prestop nemške meje in vožnja skozi letoviški Berchtesgaden pod Hitlerjevo »alpsko trdnjavo«. Postanek ob turistično razgibanem jezeru KÖNIGSEE. Nadaljevanje vožnje do jezera Chiemsee, plovba do otoka HERRENINSEL in ogled dvorca bavarskega kralja Ludvika II – kopije Versaillesa. Po ogledu vožnja po slikoviti panoramski cesti v osrčju Bavarskih Alp. Večerni prihod v hotel v bližini vasice Oberammergau, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk, nato kratka vožnja v znano turistično središče GARMISCH-PARTENKIRCHEN. Sprehod po mestnem jedru in možnost vzpona z vlakom in vzpenjačo (oz. samo z vzpenjačo) na najvišji vrh Nemčije ZUGSPITZE (2963 m) – ob lepem vremenu izjemna panorama celotnega predela. Sledi ogled cerkve v znanem benediktinskem samostanu v ETTALU – pavza za kosilo in še sprehod skozi romantično bavarsko vasico OBERAMMERGAU. Sledi še popoldanska vožnja do LINDERHOFA za ogled rokokojskega dvorca ter grajskih parkov z znamenito Venerino votlino. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja v WIES in ogled znamenite rokokojske cerkve, nadaljevanje do pravljičnega gradu NEUSCHWANSTEIN, zgrajenega za Ludvika II. Po vzponu na grad in ogledu soban, nadaljevanje vožnje v Avstrijo preko Fernpassa do INNSBRUCKA in postanek pri olimpijski skakalnici. Še vožnja preko mostu »Europabrucke« in prelaza Brenner, po italijanski dolini Pustertall v Avstrijo ter preko Lienza, Spitalla, Beljaka v Slovenijo. Prihod domov v poznih večernih urah.

Doplačila:
  • za sobo 1/1 = 44 EUR (ob prijavi),
  • za vzpon na Zugspitze z vzpenjačo = cca. 50 EUR/osebo.
Popusti:
  • za otroka do 12 let 25% na dod. ležišču (v sobi z dvema odraslima osebama).