KRALJEVSKA MESTA SRBIJE

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 3
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Sajko Turizem d.o.o.

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in dajatve,
  • 1x polpenzion  in 1x nočitev z zajtrkom v hotelu v sobah 1/2 TWC,
  • 1 x srbski večer z večerjo in živo glasbo,
  • vse oglede po programu,
  • lokalno vodenje (kjer je obvezno),
  • slovensko vodenje in organizacijo.

 

 

CENA: 196 EUR pri najmanj 40 potnikih

          226 EUR pri najmanj 30 potnikih

Program Potovanja:

1. dan: Odhod iz Slovenije okoli polnoči. Prestop meje s Hrvaško, vožnja mimo Zagreba v Srbijo in opoldanski prihod v BEOGRAD. Krožni ogled mesta: mestna skupščina, pravoslavni cerkvi sv. Save in sv. Marka, zvezni parlament, Trg republike, Trg Nikole Pašića … Po krajšem počitku nadaljevanje do Topole v osrčju Šumadije, kjer je bilo središče srbskega upora proti Turkom. Ogled muzejskega kompleksa OPLENAC nad Topolo: cerkev sv. Jurija z mozaiki in mavzolejem dinastije Karađorđević, hiša Kralja Petra I. z zbirko osebnih predmetov ter dvorec »konak« dinastije Karađorđević z razstavo orožja iz prve srbske vstaje. Namestitev v hotel na območju Kraljeva ali Vrnjačke Banje. Večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja v sosesko reke Ibar. Najprej do samostana STUDENICA, »zadužbine« Štefana Nemanje iz 12. stol, ki je vpisan na Unescov seznam. Ogled »bogorodnične« samostanske cerkve iz belega marmorja. Sledi še obisk samostana ŽIČA iz 13. stol., »zadužbine« Štefana Prvovenčanega. Tu je bil prvi sedež srbske nadškofije, v samostanski cerkvi pa so kronali sedem srbskih vladarjev. Popoldne ogled KRALJEVA: osrednji Trg srbskih bojevnikov, cerkev sv. Trojice, Trg sv. Save … Nazadnje obisk znanega zdravilišča VRNJAČKA BANJA. Krajši ogled in čas za sprehod po zdraviliški promenadi, manjše nakupe. Vrnitev v hotel. Po osvežitvi srbski večer z bogato večerjo in živo glasbo. Nočitev.

3. dan: Po zajtrku odhod v dolino Ljubostinjske reke do samostana LJUBOSTINJA z začetka 15. stol, ki ga je dala graditi carica Milica in je tipični primer »moravske« arhitekture. Sledi vožnja do KRAGUJEVCA, prve prestolnice moderne Srbije v času kneza Miloša Obrenovića. Ogled zgodovinskega mestnega jedra »Milošev venac« in največjih znamenitosti: Amidžin konak, pridvorna cerkev, stara skupščina, tržnica … Obisk spominskega parka »Kragujevački oktobar«. Nekaj časa za samostojno odkrivanje mesta in kosilo ter popoldanska vrnitev proti domu. Vožnja mimo Beograda in preko Hrvaške. Vrnitev v Slovenijo v poznih večernih urah.

Doplačila:
  • za sobo 1/1 = 30 EUR
Popusti:
  • za otroka do 12 let 25% na dodatnem ležišču (v sobi z dvema odraslima osebama)