VELIKA BALKANSKA TURA S TRANSILVANIJO

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 14
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

 

  •  prevoz z avtobusom turistične kategorije (hd, klima, WC, video) z vključenimi cestninami in parkirninami
  •   1 x nočitev z zajtrkom v Beogradu v hotelu 3* (1/2 TWC)
  •   2 x polpenzion v Brasovu v hotelu 3* (1/2 TWC)
  •   2 x polpenzion na Zlati obali v hotelu 3/4* (1/2 TWC)
  •   1 x polpenzion v Sofiji v hotelu 3* (1/2 TWC)
  •   1 x polpenzion na Ohridu v hotelu 3*/4* (1/2 TWC)
  •   1 x polpenzion v Tirani v hotelu 3* (1/2 TWC)
  •   1 x polpenzion v Draču v hotelu 3*/4* (1/2 TWC)
  •   3 x polpenzion v Budvi v hotelu 3*/4* (1/2 TWC)
  •  1 x nočitev z zajtrkom v Sarajevu v hotelu 3* (1/2 TWC)
  •   oglede po programu
  •   organizacijo, izvedbo, spremljavo in vodenje potovanja

Program Potovanja:

1. DAN: JESENICE–LESCE–RADOVLJICA–KRANJ–LJUBLJANA– ŽALEC–CELJE–MARIBOR–PTUJ–ZAGREB– SLAVONSKI BROD–BEOGRAD (približno 750 km) Odhod avtobusa turistične kategorije iz Jesenic (avtobusna postaja pri železniški postaji) ob 1.00, iz Lesc (avtobusna postaja) ob 1.15, iz Radovljice (avtobusna postaja) ob 1.20, iz Kranja (avtobusna postaja pred Creino) ob 1.35, iz Ljubljane (avtobusna postaja, peron 29) ob 2.15, iz Žalca (avtobusna postaja) ob 3.15, iz Celja (avtobusna postaja) ob 3.35, iz Maribora (avtobusna postaja) ob 4.35, s Ptuja (trgovina Mercator, Zagrebška 4) ob 5.10. Vožnja preko slovensko-hrvaškega mejnega prehoda in dalje po avtocesti mimo Zagreba in Slavonskega Broda. Po prestopu hrvaško-srbske meje nadaljevanje poti do Beograda. Prihod v Beograd v popoldanskih urah. Namestitev v hotelu. Avtobusni ogled glavnih znamenitosti srbske prestolnice: Trg republike, največja pravoslavna cerkev na Balkanu, Novi Beograd, Terazije, Dedinje itd.) in sprehod po Knez Mihajlovi ulici do Kalemegdana. Proti doplačilu večerja v boemski četrti Skadarlija. Vrnitev v hotel. Nočitev.
2. DAN: BEOGRAD–ĐERDAP–BUKAREŠTA–BRASOV (približno 820 km) V zgodnjih jutranjih urah (6.00) odhod iz Beograda. Vožnja ob reki Donavi in skozi Nacionalni park Đerdap. Prestop srbsko- romunske meje preko elektrarne Đerdap. Nadaljevanje vožnje po osrednji Romuniji do Bukarešte. Romunsko prestolnico imenujejo tudi »Vzhodni Pariz«. V popoldanskih urah avtobusni ogled BUKAREŠTE: parlament (druga največja stavba na svetu za Pentagonom), slavolok zmage, mestno središče, ki je vedno zelo živahno itd. Nadaljevanje vožnje do Karpatov. V večernih urah namestitev v hotelu v bližini Brasova. Večerja. Nočitev.
3. DAN: TRANSILVANIJA (približno 180 km) Po zajtrku vožnja po sedmograškem hribovju – Transilvaniji do Sighisoare (rojstni kraj grofa Drakule). Ogled srednjeveškega starega mestnega jedra. Proti doplačilu kosilo v rojstni hiši grofa Drakule (v gotskem stilu urejena restavracija z odlično romunsko hrano). V popoldanskih urah nadaljevanje vožnje proti Brasovu s postankom v mestecu Bran, kjer je grof Drakula preživel del svojega življenja. Ogled gradu s temačnimi in srhljivimi sobanami. Nadaljevanje vožnje do Brasova. Ogled starega mestnega jedra, znamenite Črne katedrale in mestne hiše. V večernih urah vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.
4. DAN: TRANSILVANIJA–CONSTANZA–ZLATA OBALA (približno 580 km) Po zajtrku vožnja v smeri Constanze. Postanek v največjem romunskem črnomorskem letovišču Mamami, ki slovi po čudovitih peščenih plažah. V popoldanskih urah nadaljevanje vožnje proti romunsko-bolgarski meji s krajšim postankom v Constanzi. V večernih urah prihod na Zlato obalo v bližini Varne. Zlata obala je največje in najbolj mondeno turistično središče ob Črnem morju. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.
5. DAN: ZLATA OBALA Po zajtrku prosto za individualne aktivnosti. Večerja. Nočitev.
6. DAN: VARNA–DOLINA ROŽNIH OLJ–SOFIJA (približno 430 km) Po zajtrku vožnja s krajšimi postanki mimo mesta Veliko Tarnovo do Kazanluka, središča bolgarske industrije rožnih olj. Postanek za ogled proizvodnje rožnega olja in nakupe. V popoldanskih urah nadaljevanje vožnje do glavnega mesta Bolgarije Sofije. Namestitev v hotelu. Po večerji sprehod po mestnem središču. Nočitev.
7. DAN: SOFIJA–SKOPJE–OHRID (približno 420 km) Po zajtrku avtobusni ogled Sofije: katedrala Aleksandra Nevskega, cerkev sv. Sofije, po kateri je prestolnica dobila ime, spomenik Vasilija Levskega, mestno središče itd. V popoldanskih urah prihod v Skopje. Avtobusni ogled makedonske prestolnice: trdnjava Kale, cerkev sv. Spasa, džamija, sprehod po starem mestnem jedru in tržnici itd. Nadaljevanje vožnje do Ohrida. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.
8. DAN: OHRID–SV. NAUM–STRUGA–TIRANA (pribli-žno 140 km)
Po zajtrku krajši ogled Ohrida: stara čaršija, pristanišče, cerkev sv. Sofije, trdnjava itd. Možnost nakupa “ohridskih biserov”. Nadaljevanje vožnje do Sv. Nauma (cerkvica nad jezerom z dobro ohranjenimi freskami). Po krajšem postanku za ogled nadaljevanje poti do Struge. Postanek za ogled izliva reke Črni Drim iz Ohridskega jezera. V popoldanskih urah prestop makedonsko-albanske meje in vožnja do Tirane. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.
9. DAN: TIRANA–KRUJA–DRAČ (približno 80 km) Po zajtrku avtobusni ogled Tirane: Skenderbegov trg, mošeja Ethem Bega, zgradba Centralnega komiteja, Skenderbegov spomenik, Kulturni center (nekoč mavzolej Enverja Hodže) itd. V popoldanskih urah vožnja do Drača (največje albansko turistično središče ob Jadranski obali in pomembno pristanišče) s postankom v nekdanji prestolnici Kruji (sprehod med številnimi trgovinami s spominki in restavracijami). V večernih urah namestitev v hotelu v Draču. Večerja. Nočitev.
10. DAN: DRAČ–SKADAR–PODGORICA–SKADRSKO JEZERO–BUDVA (približno 200 km) Po zajtrku avtobusni ogled Drača: rimski amfiteater, palača kralja Ahmeta Zoguja itd. Nadaljevanje vožnje mimo Skadra in preko albansko-črnogorske meje do Podgorice. Krajši postanek v središču črnogorske prestolnice. V popoldanskih urah vožnja mimo Skadarskega jezera (krajši postanek v Virpazarju) do Budve. Namestitev v hotelu. Po večerji ogled “Stare Budve”. Nočitev.
11. DAN: BUDVA–CETINJE–NJEGUŠI–LOVČEN–KOTOR (približno 70 km) Po zajtrku izlet „Montenegro tura”. Vožnja do nekdanje črnogorske prestolnice Cetinje. Ogled samostana (rokopisi in original prve tiskane knjige na Balkanu), palače kralja Nikole in muzeja. Po ogledu vožnja do gorske vasice Njeguši. Degustacija njeguškega pršuta in sira. V popoldanskih urah vožnja po panoramski cesti na vrh Lovčena. Ogled Njegoševega muzeja. Ob povratku postanek v KOTORJU (informativni ogled). Vrnitev v Budvo. Večerja. Nočitev.
12. DAN: BUDVA Po zajtrku prosto. Večerja. Nočitev.
13. DAN: BUDVA–DUBROVNIK–SARAJEVO (približno 380 km) Po zgodnjem zajtrku vožnja preko črnogorsko-hrvaške meje  do Dubrovnika. Krajši postanek: sprehod po Stradunu. Nadaljevanje vožnje s krajšimi postanki po jadranski magistrali do Neuma in po dolini reke Neretve do Sarajeva. Namestitev v hotelu. Avtobusni ogled mestnih znamenitosti in sprehod poBaščaršiji. Proti doplačilu večerja v eni izmed „čevapdžinic” oz. „burekdžinic”. Nočitev.
14. DAN: SARAJEVO–SLAVONSKI BROD–ZAGREB– PTUJ–MARIBOR–CELJE–ŽALEC–LJUBLJANA–KRANJ– RADOVLJICA–LESCE–JESENICE (približno 700 km) Po zajtrku odhod iz Sarajeva. Vožnja s krajšimo postanki mimo Slavonskega Broda in Zagreba do Slovenije. Prihod na Jesenice v večernih urah.

Doplačila:
  • enoposteljna soba 290 EUR.
  • Večerja na Skadarliji približno 15 EUR. Kosilo v Sighisoari približno 15 EUR.
  • Dodatnegostinske storitve (na kraju samem).
  • Ogledi, ki niso vključeni v program (na kraju samem).
  • Napitnine (na kraju samem).
  • Dodatno zdravstveno zavarovanje. Posredovanje 18 EUR na prijavnico (voucher).
Popusti:


Pogoji odpovedi, ki veljajo za potovanje:

  • do 30 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 20% cene aranžmaja,
  • 29 do 22 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 40% cene aranžmaja,
  • 21 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 50% cene aranžmaja,
  • 14 do 8 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 70% cene aranžmaja,
  • 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma pričetka opravljanja storitve – 100% cene aranžmaja,
  • Neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


  • Ne glede na napisano, so stroški lahko višji, v kolikor je organizator opravil nakup letalske karte oz. rezervacijo sobe pri partnerju in so realni stroški nastali pred odpovedjo.