LONDON

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 4
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Kompas d.o.o.

Cena vključuje:

 - letalski prevoz Ljubljana (Benetke) - London - Ljubljana (Benetke);

 - letališke in varnostne pristojbine;

 - 1 kos ročne prtljage 10 kg in dimenzijo 56 cm x 45 cm x 25 cm;

- avtobusni prevoz letališče - hotel - letališče;

 - 3x NOČITEV s storitvijo ZAJTRK v hotelu 2/3* v dvoposteljni sobi;

 - slovensko vodenje in organizacija potovanja.

Program Potovanja:

1. dan: LJUBLJANA/BENETKE – LONDON
Zbirališče potnikov na izbranem letališču in polet v London. Po pristanku avtobusni prevoz do hotela in nastanitev. Priporočamo obisk enega od tipičnih angleških pubov ali večerni milenijski sprehod ob reki Temzi. Nočitev.

2. dan: LONDON / zajtrk
Po zajtrku prosto. Priporočamo, da se s Kompasovim vodnikom skupaj podamo na »peš« ogled Londona (doplačilo za vozovnico za podzemno železnico in vstopnine): s podzemno železnico do Westminstra ter nato peš skozi park St. James do Buckinghamske palače in rezidence prestolonaslednika, princa Charlesa. Ogled menjave konjske straže ob White Hallu in nadaljevanje poti do Downing Street 10, kjer domuje angleški ministrski predsednik. V lepem vremenu priporočamo panoramski ogled mesta − vožnjo z London Eye (doplačilo) ter sprehod do živahnega Covent Gardna. Popoldne možnost ogleda razstavnega prostora voščenih lutk Madame Tussauds (doplačilo). Lahko pa se odločite za bližnji muzej slavnega detektiva Sherlocka Holmes ali sprehod po aristokratskem Regentovem parku. Po končanem ogledu vožnja z nadstropnim rdečim »doubledeckerjem« do znamenite trgovske ulice Oxford Street. Zvečer možnost večerje v eni od priljubljenih restavracij (doplačilo). Nočitev.

3. dan: LONDON / zajtrk
Po zajtrku prosto. Ljubiteljem vragolij Harryja Potterja priporočamo poldnevni izlet v organizaciji lokalnega agenta in vodnika, z ogledom snemalnih studijev Warner Bros. (doplačilo). Dopoldne možnost ogleda kronskih draguljev v Towru (doplačilo). Opoldne možnost izleta z ladjico po reki Temzi v Greenwich (doplačilo). Možen ogled observatorija z označeno časovno ločnico in, če bo čas dopuščal, tudi pomorskega muzeja. Vrnitev skozi moderno četrt Canary Wharf. V City-ju zunanji ogled največje anglikanske katedrale Sv. Pavla. Zvečer še skok do trga Trafalgar, skozi gledališki West End, do Kitajske četrti in trga Piccadilly. Nočitev.

4. dan: LONDON – LJUBLJANA/BENETKE / zajtrk
Po zajtrku prosto do odhoda na londonsko letališče. Priporočamo obisk londonskega okrožja Knightsbridge in sprehod po slavni veleblagovnici Harrods, obisk enega od muzejev v bližnjem predelu South Kensington ali tržnice alternativnih trendov Camden Town. Prevoz na letališče in polet letala proti izbranemu letališču.

Pomembno:

  • Rezervacija za obisk studijev Harrya Potterja se ureja po sklenjeni rezervaciji, potrditev sledi naknadno.
  • Muzeji v Londonu, kjer ni vstopnin: MUSEUM OF LONDON, BRITISH MUSEUM, TATE MODERN, TATE BRITAIN, NATIONAL GALLERY, VICTORIA & ALBERT MUSEUM, IMPERIAL WAR MUSEUM, SCIENCE MUSEUM, NATURAL HISTORY MUSEUM, NATIONAL MARITIME MUSEUM

Pomembno - osebni dokument:

  • Obveščamo vas, da je za vstop v državo Velika Britanija potreben POTNI LIST in ne več osebna izkaznica. Potni list mora biti veljaven ves čas bivanja v Veliki Britaniji.

Pomembno - Letalski prevoz z nizkocenovnim prevoznikom

  • Na letu je dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček), ki jo nesete v letalo in lahko meri največ 56 cm x 45 cm x 25 cm.
  • Ob prijavi na potovanje lahko doplačate 1 kos prtljage največ 20 kg na osebo, ki jo boste oddali (60 EUR). Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja.
  • Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK, tako kot sta navedena v potnem listu, s katerim boste potovali.
  • Prevoznik zahteva tudi številko in veljavnost potnega lista, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice.
  • Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.
  • Predlagani ogledi/obiski prvi in zadnji dan bivanja so odvisni od časovnic letalskega prevoza in niso vedno na voljo. V primeru, da predviden odhod oz. let ni iz letališča v Ljubljani, je povratni transfer do izbranega okoliškega letališča vključen v ceno.
Doplačila:

Možna doplačila na poti:
- poldnevni izlet v Greenwiich 18 GBP na osebo;

- podzemna železnica - enodnevna vozovnica približno 13 GBP na osebo (dve coni);

- skupinska dnevna vozovnica približno 9 GBP na osebo;

Cene se doplačajo vodniku v Londonu v GBP valuti na minimalno 20 udeležencev. Izlet bo spremljal slovenski vodnik. Cene vstopnin so okvirne in se lahko spremenijo.

Možna doplačila ob prijavi:

- pri udeležbi manj kot 20 oseb 40 €

- oddana prtljaga do 20 kg 60 € na osebo;

- enoposteljna soba 125 €;

- poldnevni izlet z obiskom Warner Bros. Studio Tour - Harry Potter (organizacija in spremstvo lokalnega agenta) 95 € na osebo za odrasle (nad 15 let) in za otroke do 15 let 90 € na osebo;

- vstopnina v razstavni prostor voščenih lutk Madame Tussauds 35 € na osebo; 

- vstopnina v Tower 28 € na osebo;

- vstopnina v katedralo Sv. Pavla 22 € na osebo; 

- vožnja z London Eye 26 € na osebo.

Popusti:

- otrok 2 - 12 let na dodatnem ležišču v sobi skupaj z dvema odraslima 10%;

- otrok do 12 let na osnovnem ležišču v dvoposteljni sobi skujpaj z eno odraslo osebo 5%.