BISERI MAKEDONIJE IN ALBANIJE

Odhodi:
DatumCena Status
22. 09. 2024 729 € ZAGOTOVLJEN ODHOD

št. dni: 8
prevoz:
cena: že od 729.00 €/osebo
organizator: RELAX TURIZEM D.D.

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, z vključenimi cestninami in parkirninami ter dnevnicami dveh voznikov,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v 1/2 ali 1/3 sobah v Skopju,
 • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v 1/2 ali 1/3 sobah v Ohridu,
 • 1 x polpenzion v hotelu 3* v 1/2 ali 1/3 sobah na obali Drača,
 • 1 x tradicionalno večerjo z nastopom folklorne skupine v Ohridu,
 • vstopnino v samostan Sv. Jovana Bigorskega,
 • vstopnine po programu v Ohridu,
 • ladijsko/panoramsko vožnjo po Ohridskem jezeru,
 • tradicionalno kosilo v lokalni restavraciji v Tirani,
 • ogled tovarne konjaka v Draču in pokušino,
 • vstopnino v spomeniški kompleks Ilindenske vstaje,
 • ogled vinske kleti in degustacijo vina v Kavadarcih s prigrizkom,
 • lokalno vodenje v Skopju in Ohridu ter spremstvo lokalnega vodnika v Albaniji,
 • turistično takso,
 • slovensko vodenje organizacijo in izvedbo izleta

Program Potovanja:

1. DAN, nedelja, 22.9.: SLOVENIJA - MAKEDONIJA

Odhod avtobusa z različnih postaj v Sloveniji (Jesenice, Kranj, Ljubljana, Žalec, Celje, Maribor) v poznih večernih urah. Vožnja v smeri mejnega prehoda s Hrvaško. Nočna vožnja proti Zagrebu in naprej proti Beogradu z vmesnimi postanki do Makedonije.

2. DAN, ponedeljek, 23.9.: SKOPJE

Po prestopu meje sledi postanek za osvežitev in jutranjo kavo nato pa nadaljevanje poti do Skopja. Po prihodu v mesto obisk Skopske trdnjave imenovane Kale, od koder se nudi čudovit pogled na mesto in okolico.Sledi ogled mesta: cerkev Sv. Spasa, džamija Mustafa Paše, železniška postaja z uro, ki se je ustavila ob katastrofalnem potresu l. 1963, spomeniški kompleks Materi Terezi itd. Ogled starega turškega dela mesta z ogledom starega mostu, hamama, starega bazarja in drugih znamenitosti. Popoldan namestitev v hotelu v mestu. Nočitev.

3. DAN, torek, 24.9.: SKOPJE – TETOVO – GOSTIVAR – STRUGA - OHRID

Po zajtrku nadaljevanje poti po zahodni Makedoniji. Vožnja mimo Tetova in Gostivarja do nacionalnega parka Mavrovo, znanega kot eno največjih zimskih smučarskih središč države. Ob Mavrovskem jezeru krajši postanek nato pa nadaljevanje poti po kanjonu reke Radike do samostana Sv. Jovana Bigorskega, ki slovi po velikem ikonostasu. Po ogledu samostana sledi vožnja mimo Debarskega jezera do t.i. slovenske vasice, saj so ljudje tukaj poznani po bogati tradiciji, ki je povezana s Slovenijo. Vas leži v prelepi naravi planine Jablanica ob čudovitem vodnem izviru. Proti doplačilu tipično makedonsko kosilo. Sprehod po vasi in čas za uživanje v prelepi naravi. Sledi vožnja do mesteca Struga, ki že leži ob Ohridskem jezeru, krajši sprehod in nato vožnja do bližnjega Ohrida, makedonskega turističnega bisera. Namestitev v hotelu. Nočitev.

4. DAN, sreda, 25.9.: OHRID

Po zajtrku celodnevni izlet. Najprej ogled mesta Ohrid, ki je, kot pravijo Makedonci sami, njihovo najlepše mesto in je tudi vpisano na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Ohrid je bil središče slovanske pismenosti, kamor so konec 9. stol. prišli učenci Cirila in Metoda, med njimi tudi sv. Kliment in sv. Naum. Vzpon do Samuelove trdnjave od koder se nudi čudovit pogled na mesto in njegovo okolico nato pa sledi sprehod po starem mestnem jedru z zanimivimi kulturno-zgodovinskimi spomeniki.Po ogledu starega dela mesta, vožnja z ladjico po Ohridskem jezeru in ogled mesta še z druge perspektive. Sledi nekaj prostega časa za sprehod, kavico ali kosilo ter nakup znamenitih ohridskih biserov. V popoldanskem času li ogled cerkve Sv. Nauma, ki je še ena velika znamenitost tega kraja. Sledi povratek v hotel in nočitev.

5. DAN, četrtek, 26.9.: OHRID – TIRANA - DRAČ

Po zajtrku vožnja v smeri proti Albaniji. T.i. »dežela orlov« je dežela neokrnjene narave in mediteranskega podnebja, ki zadnja leta privablja vse več turistov. Edinstvena posebnost Albanije so tudi polkrožni betonski bunkerji, ki so kot »gobe po dežju« raztreseni po celi državi. Vožnja mimo mesta Elbasan do Tirane. Sledi postanek za ogled mesta in kosilo v tradicionalni restavraciji, nato pa vožnja do obmorskega mesta Drač - drugega največjega mesta in glavnega pristanišča Albanije. Obisk najstarejše tovarne konjaka z ogledom procesa proizvodnje številnih alkoholnih pijač med katerimi je seveda najbolj znan konjak Skenderbeg.Po želji tudi možnost pokušine pijač. Sledi krajši sprehod skozi staro mestno jedro in nekaj prostega časa, nato pa vožnja do hotela na obali. Večerja in nočitev.

6. DAN, petek, 27.9.: DRAČ – KRUJE - OHRID

Po zajtrku vožnja do mesta Kruje, kjer je otroštvo preživel znameniti Skenderbeg, albanski narodni heroj, ki je prvi poskušal združiti ilirska/ albanska plemena v eno celotno. Sprehod skozi stari bazar, poln tradicionalnih ročnih del, do trdnjave in muzeja Skenderbega, ki velja za enega najboljših v Albaniji. Sledi vožnja nazaj v Ohrid, zvečer pa tradicionalna makedonska večerja v eni izmed tradicionalnih restavracij s folklornim programom. Nočitev.

7. DAN, sobota: OHRID – KRUŠEVO – PRILEP – TIKVEŠ - SKOPJE

Po zajtrku vožnja proti Pelagoniji in jugu Makedonije mimo Bitole do Kruševa, ki leži na nadmorski višini 1300 m in je najvišje ležeče mesto te države. Ogled spomenika Ilindenske vstaje. Kruševo je znano tudi po tem, da je bil tukaj rojen in tudi pokopan priljubljeni makedonski pevec Toše Proeski. Sledi nekaj prostega časa, nato pa nadaljevanje poti do Prilepa.Živahno mesto, nad katerim se dvigujejo ostanki Markove utrdbe je poznano predvsem po vzgoji tobaka, poseben čar pa mu dajeta tudi glavni trg in slikovita tržnica, ki je središče vsakodnevnega druženja ljudi. Sledi prosto za kosilo nato pa vožnja do vinogradniškega področja Tikveš. Postanek v mestu Kavadarci in degustacija vina v največji vinski kleti tega področja.Sledi vožnja mimo Velesa proti Skopju. Namestitev v hotelu, nočitev.

8. DAN, nedelja, 29.9.: SKOPJE – SLOVENIJA:

Po zajtrku odhod domov. Vožnja v smeri proti Nišu in Beogradu (vmesni postanek za kosilo v eni najboljših in najbolj znanih restavracij z jedmi z žara v južnem delu Srbije) ter naprej proti Zagrebu do Ljubljane. Prihod domov v poznih večernih oz. zgodnjih jutranjih urah.

Doplačila:
 • Za enoposteljno sobo 180 EUR.
 • Za kosilo v Vevčanih.
 • Za zavarovanje odpovedi (odpovedni riziko) doplačilo 5 % na paketno ceno.
 • Za prijavnino 24 EUR na prijavnico (voucher
Popusti:

Pogoji odpovedi, ki veljajo za potovanje:

 • do 30 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 20% cene aranžmaja,
 • 29 do 22 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 40% cene aranžmaja,
 • 21 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 50% cene aranžmaja,
 • 14 do 8 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 70% cene aranžmaja,
 • 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma pričetka opravljanja storitve – 100% cene aranžmaja,
 • Neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


 • Ne glede na napisano, so stroški lahko višji, v kolikor je organizator opravil nakup letalske karte oz. rezervacijo sobe pri partnerju in so realni stroški nastali pred odpovedjo.