ISTANBUL - MESTO DVEH CELIN

Odhodi:
DatumCena Status
24. 04. 2023 699 € ZAGOTOVLJEN ODHOD
30. 04. 2023 699 € ZAGOTOVLJEN ODHOD

št. dni: 5
prevoz:
cena: že od 699.00 €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

 - letalski prevoz s Turkish airlines na relaciji Ljubljana - Istanbul - Ljubljana;

-  letališke in varnostne pristojbine; 

- avtobusni prevoz letališče – hotel - letališče;

- 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu RICHMOND ISTANBUL 4* superior;

- ogledi in vstopnine v Istanbulu po programu;

- spremstvo lokalnega vodiča v srbo-hrvaškem jeziku na vodenih izletih;

- organizacijo potovanja;

- 1x izlet z ogledi zgodovinskih znamenitosti mesta (vstopnine ob doplačilu);

- 1x izlet na Grand Bazar in do palače Dolmabahce (vstopnine ob doplačilu)

OPOMBE: Pogoj za izvedbo programa je 20 prijavljenih oseb. Zaporedje ogledov in čas predvidenega poleta se lahko spremeni zaradi organizacijskih razlogov, vendar se vsebina programa s tem ne spremeni. Predvidene cene fakultativnih izletov veljajo ob udeležbi vsaj 15 oseb.

Program Potovanja:

Fantastično doživetje mestnega utripa Istanbula 

Istanbul, nekdaj znan kot Carigrad, Bizanc in Konstantinopel, je danes moderno mestno središče. Mesto leži na stičišču dveh celin, zato je v mestu moč videti in doživeti različne kulture in civilizacije. Danes je mesto možno doživeti kot sožitje sodobnega življenja in bogate kulturne dediščine. Istanbul je mesto, ki vedno preseneti in pravi čas za obisk mesta je »čimprej«.

Okviren program v nadaljevanju, program se lahko spremeni.

1. DAN: LJUBLJANA – ISTANBUL, PRIDIH MODERNEGA MESTA

Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana dve uri in pol pred poletom letala ob predvidoma 07.05 uri (za odhode januar, februar) oz. ob 06:25 (za odhode aprila). Polet letala na redni liniji Turkish Airlines (TK1062) ob predvidoma 09.35 uri (odhodi januar in februar) oz. ob 08:55 uri (odhodi v aprilu), s pristankom na letališču v Istanbulu ob predvidoma 13.55 uri. Transfer do hotela. Prihod do hotela Richmond Istanbul 4* superior, namestitev in kratek počitek. V poznih popoldanskih urah spoznavanje modernega Istanbula – prevoz z metrojem do največjega Istanbulskega trga Taxim in sprehod po ulici Istiklal, s številnimi trgovinami, restavracijami, lokali. Pešpot mimo Galata stolpa do Galata mostu, kjer se odpira nepozaben pogled na osvetljene minarete mošej in osvetljeno mesto. Povratek v hotel, nočitev.

2. DAN: ISTANBUL – ZGODOVINSKE ZNAMENITOSTI 

Po zajtrku ogled mogočnega mesta in najpomembnejših znamenitosti. Ogled Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia, ki je bila dolgo največja krščanska cerkev na svetu in kasneje spremenjena v mošejo, danes pa je eden najbolj znanih muzejev) in palače Topkapi (prebivališče turških sultanov), Konstantinopelski hipodrom (nekdanje prizorišče konjskih dirk), Theodosijeva cisterna (podzemni zbiralnik vode iz časa Bizanca,  streho podpira 32 marmornih stebrov). Opomba: Vse vstopnine za notranje oglede ob doplačilu). Vrnitev v hotel, nočitev.  

3. DAN: ISTANBUL – GRAND BAZAR in DOLMABAHCE

Zajtrk. Odhod do Grand bazarja, ene največjih znamenitosti mesta, prave nakupovalne meke s preko 5000 trgovinicami, kjer lahko kupite pravzaprav vse in se preizkusite v barantanju. Postanek v palači Dolmabahçe (vstopnina ob doplačilu), turškem Versaillesu, domovanju zadnjih šestih otomanskih sultanov, kjer je na ogled eden najtežjih kristalnih lestencev na svetu. Ob doplačilu možen obisk turške restavracije z večerjo in folklornim programom - trebušnimi plesalkami. Vrnitev v hotel in nočitev.

4. DAN: ISTANBUL – VEZ MED EVROPO IN AZIJO

Zajtrk. Ob doplačilu odhod do Sulejmanove mošeje, ene najlepših mošej mesta. Sulejman Veličastni je eden najznamenitejših Osmanskih sultanov, v času njegovega vladanja je imperij doživel svoj vrhunec. Ob doplačilu možnost križarjenja po Bosporju, plovba po ožini med Evropo in Azijo, mimo razkošnih palač, vil. Vrnitev v hotel in nočitev.

5. DAN: ISTANBUL, MESTO NA DVEH CELINAH – LJUBLJANA

Zajtrk v hotelu in prost dan vse do transferja iz hotela na letališče. Možnost izleta na azijsko stran, čez Bosporski most, ogled džamije Camlica, največje turške džamije, do Kadikoya, živahna četrt na azijski strani Istanbula. Popoldne odhod na letališče in letalski prevoz na liniji Turkish Airlines (TK1063) ob predvidoma 18.40 uri oz. 170 uri po lokalnem času. Pristanek letala na letališču v Ljubljani ob predvidoma 19.00 uri.

Doplačila:

Možna doplačila na poti:
- vstopnine za notranje oglede (Hagia Sofia, Topkapi palača, Theodosijeva cisterna cca 30 € po osebi, palača Dolmabahce cca 17 € po osebi, …);

- za vožnje z metrojem ali tramvajem cca 2 € na vožnjo;

- za kosilo ali večerjo cca 20 € po osebi na dan

- za turško večerjo s folklornim programom (trebušne plesalke) 55 €  po osebi

- za križarjenje po Bosporju s kosilom cca 45 € po osebi   

- za izlet na azijsko stran mesta cca 30 € po osebi 

- za napitnine na mestu samem (zaželeno cca 10 € po osebi – voznik, osebje hotela,…)

Obvezno doplačilo za manjšo skupino:

- za manjšo skupino med 13 in 18 potnikov 50 € po osebi

Obvezno doplačila ob prijavi:

- za posredovanje 23 € na prijavnico (voucher)

Popusti:

- otrok od 2 do 12 leta na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima 10%;

- odrasla oseba na dodatnem ležišču 5%.