SKRIVNOSTNA KOLUMBIJA IN KARIBSKO MORJE

Odhodi:
DatumCena Status
07. 09. 2024 2990 - 3290 € ZAGOTOVLJEN ODHOD

št. dni: 11
prevoz:
cena: že od 2990.00 €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

• letalski prevoz (Turkish Airlines) v ekonomskem razredu na liniji Ljubljana – Istanbul – Bogota - Istanbul - Ljubljana
• letalske prevoze na relacijah Bogota - Medellin, Medellin – Cartagena in Cartagena - Bogota
• letališke in varnostne pristojbine
• en kos oddane prtljage 23 kg in en kos ročne prtljage 8 kg na osebo
• vse prevoze po programu na destinaciji
• 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* blizu letališča v Istanbulu
• 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu Radisson Bogota Metrotel Calle 74 4* v Bogoti
• 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu Diez Categoria Colombia 4* v Medellinu
• 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu Estelar Cartagena de Indias 5* v Cartageni
• izlet po Bogoti (vključena gondola na Monserrate, pokušina koka čaja, ogled Muzeja zlata in kosilo)
• izlet v Zapaquiro z ogledom Solne katedrale in kosilom
• izlet po Medellinu z ogledom Comune 13 in vključenimi vožnjami z gondolo in metrojem
• ogled kavne plantaže s pokušino kave
• izlet v Guatape z vožnjo po umetnem jezeru, vzponom na Peñol Boulder in kosilom
• prevoz na otok Baru z vključenim kosilom
• prevoz do otokov Rosario z vključenim kosilom
• sprehod s slovenskim vodnikom po Calle 74 v Bogoti in Provenzi v Medellinu
• spremljanje lokalnega vodnika (celotno potovanje, razen pot na in iz destinacije)
• spremljanje oziroma vodenje v slovenskem jeziku (celotno potovanje)
• organizacijo in izvedbo potovanja.
 
POSEBNA PROMOCIJSKA CENA ZA PRVE 4 PRIJAVLJENE: 2.990 eur

Program Potovanja:

1. DAN: LJUBLJANA - ISTANBUL
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana dve uri in pol pred poletom letala. Polet letala na redni liniji Turkish Airlines ob predvidoma 20:05 uri in pristanek na letališču v Istanbulu ob predvidoma 23:30 uri. Vožnja do hotela, namestitev in nočitev (zaradi povezanega leta imajo potniki v Istanbulu samo ročno prtljago). 
 
2. DAN: ISTANBUL – BOGOTA
Po zgodnjem zajtrku prevoz do letališča Istanbul. Polet s Turkish Airlines ob predvidoma 9:40 uri do Bogote. Pristanek na letališču v Bogoti v Kolumbiji ob predvidoma 15:05 uri. Po opravljenih mejnih formalnostih prevoz do hotela Radisson Bogota Metrotel Calle 74 4* in namestitev v sobah. Proti večeru možnost vodenega kratkega sprehoda po okolici in možnost za večerjo v lastni režiji. Nočitev.
 
3. DAN: BOGOTA - RAZIŠČIMO PRESTOLNICO
Po zajtrku odhod na celodnevni potep po Bogoti. V okviru spoznavanja slikovite prestolnice se bomo z gondolo odpravili na Monserrate Hill, ki se nahaja na 3.152 metrih nadmorske višine. Na vrhu nas bo pričakal veličasten pogled na skoraj 10-milijonsko živahno mesto. Ogledali si bomo cerkev El Señor Caido, katoliško svetišče, zgrajeno sredi 17. stoletja, ki Kolumbijcem predstavlja pomembno točko njihovega katoliškega verovanja. Sprehodili se bomo skozi ulice, imeli možnost pokušnje lokalnih jedi. Za premagovanje višine si bomo privoščili kokin čaj. Po sprehodu se bomo z vzpenjačo spustili in obiskali slavno La Candelario – pisano pografitirano pestro kolonialno središče. Ogled bomo zaključili v Muzeju zlata. Izlet vključuje tudi tipično lokalno kosilo v eni izmed restavracij. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev.
 
4. DAN: BOGOTA - ZIPAQUIRA S SOLNO KATEDRALO
Po zajtrku odjava iz hotela ter vožnja v mestece Zipaquira. Obiskali bomo impresivno podzemno solno katedralo, kjer se bomo sprehodili skozi 14 postaj križevega pota, predstavljenih s pomočjo solnih in betonskih umetnin, ki ponazarjajo rojstvo, življenje in smrt Jezusa. Osupljiva katedrala nudi obilo priložnosti za občudovanje človeške spretnosti in umetniških vtisov. Po obisku katedrale sledi kosilo v lokalni restavraciji. Po kosilu vožnja do letališča in polet v Medellin v večernih urah. Po pristanku v Medellinu vožnja do hotela Diez Categoria Colombia 4* v samem centru mesta. Hotel Diez je v soseski Provenza, ki je najpriljubljenejša turistična lokacija v mestu. Provenza je unikatna. V zadnjih desetih letih je postala center ponudbe in dogajanja s starimi hišami, spremenjenimi v restavracije, bare, kavarne, tu so številne trgovine, parki. Možnost večernega sprehoda po okolici s slovenskim vodnikom. Večerja v lastni organizaciji. Nočitev.
 
5. DAN: TRANSFORMIRANI MEDELLIN
Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevno spoznavanje mesta, ki je v letu 2002 začel s popolno socialno transformacijo. Od nekdaj zloglasnega mesta kartelov in Pabla Escobarja, je do danes mesto dodobra spremenilo svoj ugled: mesto priložnosti, kulturnih presežkov in socialnega razvoja.  Sprehod po znameniti Communi 13, spoznavanje mestnega jedra in vožnja z gondolo ter metrojem bodo ponudili pogled v pisano 4-milijonsko mesto. Kosilo v lastni režiji. Prosto pozno popoldne. Nočitev.
 
6. DAN: OD KOD PRIDE KAVA?
Po zajtrku se bomo odpeljali do plantaže kave v okolici Medellina. Kolumbijska kava velja za najboljšo na svetu. Seznanili se bomo s celotnim postopkom pridelave kave, od sajenja, obiranja, mletja in praženja in spoznali, kako od kavnega semena pridemo do skodelice priljubljenega napitka. Okusili bomo kavo pridelano na farmi in prijetno poklepetali z lastniki farme. Kot pravijo Kolumbijci, kava je kot svež jutranji piš vetra, ko odpreš okno in te prijetno poboža po licu – to je kolumbijska kava. Vrnitev v Medellin. Prosto popoldne. Nočitev.
 
7. DAN: SLIKOVITI EDINSTVENI GUATAPE
Po zajtrku nas čaka vožnja do spektakularnega Peñol Boulderja. 200-metrski monolit, na katerega se je možno povzpeti po 708 stopnicah, omogoča veličasten pogled na umetno jezero Guatape. Le-to nam bo postreglo s prav posebno zgodbo, ki jo bomo spoznali na krajši vožnji s čolnom. Po vzponu na Peñol Boulder se bomo odpeljali do slikovitega mesteca Guatape, ki se ponaša z edinstvenimi poslikavami hiš, ki jih imenujejo sokalo in nimajo le bivalne vrednosti, temveč skrivajo bogate zgodbe tamkajšnjih prebivalcev. Sledi še tipično kolumbijsko kosilo v lokalni restavraciji. Prevoz do letališča in večerni polet do Cartagene – kolonialnega mesta ob Karibskem morju. Namestitev v hotelu Estelar Cartagena de Indias 5* in nočitev.
 
8. DAN: CARTAGENA – OTOK BARU - UŽIVANJE PO KARIBSKO
Po zajtrku se bomo s kratko vožnjo s čolnom podali na otok Baru, ki se ponaša s kristalno čistim morjem in turkiznimi barvami značilnimi za Karibe.Dan bomo preživeli v sproščanju na peščeni plaži ter po želji (opcijsko) ob aktivnostih v morju. Tradicionalno kosilo. Popoldne povratek v Cartageno. Prosti čas. Nočitev.
 
9. DAN: ROSARIO OTOKI S KORALNIMI GREBENI
Po zajtrku se ponovno vkrcamo na čoln in odpeljemo v nacionalni park Otočja Rosario – Isabela. Raznoliko morsko življenje, lepe plaže in uživanje na Karibskih otočkih. Tipično kolumbijsko kosilo. Približno enourna vožnja s hitrim čolnom za povratek v Cartageno v popoldanskih urah. Prosti čas. Nočitev.
 
10. in 11. DAN: POVRATEK V DOMOVINO
Po zajtrku odjava iz hotela in odhod na letališče. Predvidoma ob 10:00 uri polet iz Cartagene v Bogoto. Na letališču priložnost za kosilo in zadnje nakupe. Predvidoma ob 16:35 uri polet iz Bogote proti Istanbulu (+1 dan). Polet iz Istanbula v Ljubljano ob predvidoma 17:55 uri. Pristanek na letališču v Ljubljani ob predvidoma 19:10 uri.
Doplačila:
OBVEZNA DOPLAČILA:
• za posredovanje 24 eur na prijavnico (voucher)
• za zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini
 
 
MOŽNA OSTALA DOPLAČILA:
• za enoposteljno sobo 900 eur
• za napitnine cca 50 eur (nosači prtljage, osebje hotela, šoferji,
lokalni vodniki,…)
• za morebitne izlete na destinaciji, ki niso del programa (izvedeni
so ob zadostnem številu prijav).
Popusti:

Predvidene časovnice letalskih prevozov:

7 .9.2024 Ljubljana 20:05 - Istanbul 23:30 (nočitev v hotelu blizu letališča)

8.9.2024 Istanbul 9:40 - Bogota 15:05 (Kolumbija je – 6 ur za slovenskim časom)

10.9.2024 Bogota 19:45 - Medellin 20:40

13.9.2024 Medellin 19:45 - Cartagena 20:45

16.9. Cartagena 10:00 - Bogota 11:30

16.9. Bogota 16:35 - 17.9.2024 Istanbul 16:40

17.9.2024 Istanbul 17:35 - Ljubljana 19:10

 
OPOMBE: Pogoj za izvedbo programa je vsaj 30 prijavljenih oseb. V skladu s splošnimi pogoji si Relax pridržuje pravico do spremembe cene potovanja zaradi sprememb v menjalniškem tečaju ali sprememb v tarifah prevoznikov, kakor tudi pravico do spremembe dneva časa in kraja odhoda na potovanje, če se spremeni letalski vozni red ali zaradi nepredvidene višje sile. Spremeni se lahko tudi smer potovanja, če se spremenijo bistveni pogoji potovanja. Zaporedje ogledov, smer potovanja se lahko spremenijo zaradi organizacijskih razlogov, vendar se program s tem vsebinsko ne spremeni. Fakultativni izleti se izvedejo ob udeležbi vsaj 20 oseb.

Pogoji odpovedi, ki veljajo za potovanje:

  • do 30 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 20% cene aranžmaja,
  • 29 do 22 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 40% cene aranžmaja,
  • 21 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 50% cene aranžmaja,
  • 14 do 8 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 70% cene aranžmaja,
  • 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma pričetka opravljanja storitve – 100% cene aranžmaja,
  • Neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


  • Ne glede na napisano, so stroški lahko višji, v kolikor je organizator opravil nakup letalske karte oz. rezervacijo sobe pri partnerju in so realni stroški nastali pred odpovedjo.