KRALJEVSKI MADRID, OČARLJIVA CUENCA IN ROMANTIČNA VALENCIJA

Odhodi:
DatumCena Status
01. 05. 2024 889 € RAZPRODANO

št. dni: 5
prevoz:
cena: že od 889.00 €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

- letalski prevoz na liniji Ljubljana – Madrid - Ljubljana
- letališke in varnostne pristojbine

- asistenco na letališčih

- en kos ročne in en kos oddane prtljage

- 1 x nočitev z zajtrkom v Cuenci v hotelu Exe Cuena 4*

- 2 x nočitev z zajtrkom v Valenciji v hotelu Eurostars Gran Valencia 4*

- 1 x nočitev z zajtrkom v Madridu v hotelu Senator Barajas 4*

- vse prevoze po programu

- vse oglede po programu – Cuenca, Valencija, Madrid

- organizacijo in izvedbo potovanja

- spremljava oziroma vodenje v slovenskem jeziku.

Program Potovanja:

Madrid - španska prestolnica, ki ve, kako živeti; Cuenca - mesto visečih hiš in Valencija – mesto z mediteranskih temperamentom. Doživite utrip treh nepozabnih španskih mest.

1. DAN: LJUBLJANA – MADRID - CUENCA

V jutranjih urah zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana dve uri pred poletom letala. Polet letala do Madrida. Po pristanku vožnja do mesta Cuenca, v pokrajini Castilla – La Mancha. Slikovito mesto, ki očara vsakega, je zgrajeno na skalah in daje občutek, da visi nad breznom. Po mnenju mnogih najlepše srednjeveško mesto v Španiji je pod Unescovo zaščito. Njegov zaščitni znak so viseče hiše, ki jih Španci imenujejo Casas Colgades. Nahajajo se v starem mestnem jedru in zdi se, kot da rastejo iz gore in izgledajo zelo barvito. Sprehod po ozkih tlakovanih ulicah, ogled gotske katedrale iz 12. stoletja, mestne hiše in osrednjega trga Plaza Mayor. Nadaljevanje do Ciudad Encantada, »Začaranega mesta«, ki je geološko najdišče, kjer je narava oblikovala kamnine v izrazite in nepozabne oblike. Prepoznamo kamne v obliki velikanske gobe, obraza, mostu, samostana, ladje in številne druge zanimive formacije. Vožnja do hotela, namestitev in nočitev.

2. DAN: VALENCIJA

Po zajtrku vožnja do obalnega mesta Valencije. Čudovito mesto edinstvene arhitekture, kjer je domačin Santiago Calatrava zasnoval futuristične stavbe, ki se prepletajo z zgodovinskimi zgradbami. Valencija je domovina najbolj znane španske jedi »paelle«, morskih jedi in sočnih pomaranč. Tretje največje špansko mesto je znano tudi po številnih vrtovih, zaradi katerih jo imenujejo tudi »mesto rož«. Ogled starega mestnega jedra klasične španske podobe. Osrednja znamenitost je gotska katedrala, v kateri naj bi se nahajal sveti gral, kelih, ki ga je po krščanskem izročilu Jezus uporabil med zadnjo večerjo. Pot nas vodi mimo trga Redona, starega poslopja borze La Lonja, trgovskega središča iz 15. stoletja, kjer so včasih trgovali zlasti s svilo, pokrite tržnice Mercado Central, ene najlepših in največjih evropskih tržnic, s pestro ponudbo lokalnih jedi. Nadaljevanje poti skozi živahne ulice v starem delu mesta Barrio del Carmen. Namestitev v hotel, nočitev. Zvečer možen ogled predstave flamenka.

3. DAN: VALENCIJA  

Po zajtrku spoznavanje modernega dela tega živahnega mediteranskega mesta. Kulturni in arhitekturni kompleks Mesto umetnosti in znanosti sta v skoraj desetih letih oblikovala Santiago Calatrava in Felix Candela; interaktivni muzej znanosti, uprizoritveni center umetnosti, oceanografski park. Zunanji ogled stavb Ciutat de les Arts i les Ciencies – planetarij L'Hemisfèric, operna hiša El Palau de les Arts Reina Sofia, interaktivni muzej znanosti El Museu de les Ciències Principe Felipe, pokriti trg za koncerte in športne dogodke L'Agora, oceanografski park L'Oceanogràfic,… Prosto popoldne za samostojno raziskovanje mesta. Lahko najamete kolesa ali se sprehodite skozi Park Turia. Vrt Turia, je eden največjih mestnih parkov v Španiji. Skozi mesto poteka po 9 kilometrih zelenih površin, ki se ponaša palmami, pomarančevci, borovimi gozdovi, rožnimi gredicami, fontanami in ribniki. Izberete lahko pot na plažo Malvarossa, do inovativnega živalskega vrta Bioparc, ki je dom 150 vrstam afriških živali, ki živijo na prostoru, ki je kopija njihovega naravnega okolja, do največjega evropskega oceanografski akvarija z najdaljšim podvodnim tunelom Oceanografic, kjer živi več kot 500 vrst iz vseh morja sveta. V Valenciji morate poskusiti paello, tapase, osvežilno pijačo iz zemeljskih mandljev Orxato ali njihov koktalj Aqua de Valencia. Povratek v hotel, nočitev.

4. DAN: MADRID

Po zajtrku odhod do Madrida, ki je znan kot najvišje ležeča evropska prestolnica. Je največje špansko mesto, sedež vlade in prebivališče španske kraljeve družine. Pot nas popelje po najdaljši mestni ulici Passao de la Castellana, kjer se nahaja tudi nogometni stadion kluba Real – Santiago Bernabeu. Simbol mesta je trg Plaza de Cibeles, njegova najpomembnejša stavba pa mestna hiša palača Cibeles, vodnjak Kibela, mestna vrata Puerto de Alcala, arena za bikoborbe Las Ventas, trg Plaza de España s spomenikom Miguela de Cervantesa, kip Don Kihota in Sancha Panse, dve od najvišji zgradbi Madrida – Torre de Madrid in Edificio España. Park Retiro je velika zelena oaza, ki je prostor za sprostitev domačinov in turistov. Tu se zbirajo prodajalci spominkov, hrane in pijače, ulični zabavljači, glasbeniki. Namestitev v hotelu, nočitev.

 

  5. DAN: MADRID - LJUBLJANA

Po zajtrku vožnja z metrojem do centra mesta. Ogled Kraljeve palače, ki je uradna rezidenca kraljeve družine, ki se uporablja le za državne slovesnosti. Kraljeva družina biva na obrobju Madrida, v palači de la Zarzuela. Nadaljevanje poti mimo operne hiše Teatro Real, do glavnega trga Madrida, Plaza Mayor. Na trg vodi devet vhodov, pod arkadami pa so številni tapas bari, kavarne in restavracije. V bližini je 400 let star bronasti kip kralja Filipa III, ki je bil španski vladar v času vrhunca moči imperija. Trg Puerta del Sol je danes najbolj prometni del mesta, vedno se nekaj dogaja; srečamo lahko žive kipe, del trga pa je kip medveda, ki pleza na drevo in je zaščitni znak Madrida. Prosto popoldne. Možnost obiska muzeja Prado. Odhod na letališče in v večernih urah polet do Ljubljane.

Predvidene časovnice letalskega prevoza:

1.5.2024 Ljubljana 8:00,  Madrid 10:50

5.5.2024 Madrid 21:10, Ljubljana 23:50

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana – Letališče Adolfo Suárez Madrid - Barajas

Doplačila:

Doplačila ob prijavi:

- za posredovanje 24 eur na prijavnico (voucher)

- za zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini

 - za enoposteljno sobo na vprašanje

- za vstopnino v kraljevo palačo 19 eur (pri vsaj 15 potnikih, vključuje lokalnega vodnika in strošek rezervacije)

Doplačila na poti:

- za javni prevoz na mestu samem cca 10 eur

- za vstopnine za notranje oglede na mestu samem (Začarano mesto cca 6 eur, Oceanografski muzej cca 35 eur, najem kolesa 3 ure cca 10 eur, živalski vrt Bioparc cca 27 eur)

- predstava flamenka s pijačo cca 38 eur

- za predpisano turistično takso 1 eur po osebi na dan (doplačilo na recepciji hotela)

- za napitnine

Popusti:

- tretja oseba na dodatnem ležišču 10%.


Pogoji odpovedi, ki veljajo za potovanje:

  • do 30 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 20% cene aranžmaja,
  • 29 do 22 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 40% cene aranžmaja,
  • 21 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 50% cene aranžmaja,
  • 14 do 8 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 70% cene aranžmaja,
  • 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma pričetka opravljanja storitve – 100% cene aranžmaja,
  • Neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


  • Ne glede na napisano, so stroški lahko višji, v kolikor je organizator opravil nakup letalske karte oz. rezervacijo sobe pri partnerju in so realni stroški nastali pred odpovedjo.