BISERI ČRNE GORE

Odhodi:
DatumCena Status
12. 10. 2024 599 € SKORAJ ZAGOTOVLJENO

št. dni: 8
prevoz:
cena: že od 599.00 €/osebo
organizator: Relax turizem d.d.

Cena vključuje:

 • prevoz z a vtobusom turistične kategorije s vključenimi taksami in cestninami po programu
 • 1 x polpenzion v hotelu 3* v Žabljaku
 • 5 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 sobe TWC B) v Budvi
 • ogled Budve
 • oglede po programu Durmitor – kanjon reke Tare –Žabljak – Ostrog – Skadarsko jezero
 • izlet »Montenegro tura« (Skadarsko jezero – Cetinje – Njeguši – Lovčen) – vključena degustacija njeguškega sira in pršuta
 • izlet v Ulcinj
 • organizacijo, izvedbo in vodenje potovanja

Program Potovanja:

1. DAN: SLOVENIJA – ČRNA GORA

Odhodi avtobusov iz različnih vstopnih postaj v Sloveniji (Ljubljana, Žalec, Celje, Maribor, Ptuj). Vožnja s krajšimi postanki po avtocesti mimo Zagreba in Jesenovca v smeri Sarajeva. Nočna vožnja.

2. DAN: SARAJEVO – FOČA – ŽABLJAK

V zgodnjih jutranjih urah krajši postanek v Sarajevu. Nadaljevanje vožnje mimo Foče do Črne gore. Po prečkanju meje nadaljevanje poti do enega najlepših območij Črne gore, narodnega parka Durmitor, soteske reke Tare in Črnega jezera. Območje je zaradi neverjetnih naravnih značilnosti uvrščeno na Unescov seznam. Kanjon reke Tare je največji in najgloblji v Evropi, na nekaterih območjih si je reka utrla pot tudi do 1300 m globoko. Vožnja po osrčju narodnega parka. V popoldanskih urah prihod v turistično središče Durmiturja, Žabljak. Namestitev v hotelu 3*. Sprehod do slikovitega Črnega jezera. Večerja. Nočitev.

3. DAN: ŽABLJAK – OSTROG – SKADARSKO JEZERO – BUDVA

Po zajtrku vožnja do črnogorske prestolnice Podgorice. Krajši postanek. Nadaljevanje vožnje do samostana Ostrog, ki je bil ustanovljen v 17. stoletju in je vklesan v steno na nadmorski višini 900 m. Predstavlja največje svetišče v Črni gori. V samostanu počivajo ostanki sv. Vasilija Ostroškega, čudodelca in ustanovitelja samostana. Po ogledu vožnja do Skadarskega jezera, ki je največji rezervoar sladke vode na balkanskem polotoku in edino gnezdišče pelikanov tem delu Evrope. Postanek v Virpazarju. V poznih popoldanskih urah prihod v center črnogorskega turizma Budvo. Pred prihodom krajši postanek za panoramski pogled na otoček sv. Štefan. Namestitev v hotelu 3* v Budvi. Večerja. Nočitev.

4. DAN: BUDVA

Po zajtrku prosto za samostojne oglede, kopanje, sončenje in sprehode. V popoldanskih urah voden ogled Budve.

5. DAN: BUDVA – CETINJE – NJEGUŠI – LOVČEN – BOKA KOTORSKA

Po zajtrku celodnevni izlet »Montenegro tura«. Vožnja po panoramski cesti do Cetinja, najstarejše črnogorske prestolnice. Po krajšem postanku vožnja na Lovčen. Ogled mavzoleja, monumentalne grobnice, kjer je pokopan vladar in pesnik Petar II. Njegoš. Z vrha Lovčena se ponuja čudovit razgledna črnogorsko obalo in notranjost. V popoldanskih urah postanek v vasici Njeguši (pokušina njeguškega sira in pršuta). Nadaljevanje vožnje po znamenitih serpentinah do zaliva Boka Kotorska, ki je zarezan globoko v vznožje strmih planin. Zaliv je eden najbolj slikovitih na svetu in močno spominja na fjorde. Krajši postanek v Kotorju. V poznih popoldanskih urah vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

6. DAN: BUDVA – ULCINJ

Po zajtrku prosto za samostojne oglede, kopanje, sončenje in sprehode. V popoldanskih urah izlet v Ulcinj. Sprehod po tarem Ulcinju in trdnjavi, od koder je čudovit pogled na Malo plažo. Proti doplačilu možnost kosila v eni izmed restavracij v starem delu mesta, kjer pripravljajo okusno in poceni hrano na žaru. Prosto. V poznih popoldanskih urah postanek na peščeni Veliki plaži, ki je dolga 12 km. Vrnitev v Budvo. Večerja. Nočitev.

7. DAN: BUDVA

Po zajtrku prosto za samostojne oglede, kopanje, sončenje in sprehode. Večerja. Nočitev.

8. DAN: BUDVA – DUBROVNIK – PLOČE – ZADAR – ZAGREB– SLOVENIJA

Po zajtrku odhod iz Črne gore. Vožnja s trajektom preko zaliva Boka Kotorska in črnogorsko-hrvaške meje do Dubrovnika. Postanek za sprehod po Stradunu in ogled mestnih znamenitosti. Nadaljevanje vožnje po jadranski magistrali in dalje po avtocesti do Slovenije. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

Pogoj za izvedbo potovanja je najmanj 40 potnikov.

Doplačila:
 • za enoposteljno sobo 120 EUR
 • turistična taksa
 • za oglede, ki niso vključeni v program (na kraju samem)
 • za dodatno zdravstveno zavarovanje
 • za posredovanje 24 EUR na prijavnico (voucher).
Popusti:

Pogoji odpovedi, ki veljajo za potovanje:

 • do 30 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 20% cene aranžmaja,
 • 29 do 22 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 40% cene aranžmaja,
 • 21 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 50% cene aranžmaja,
 • 14 do 8 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 70% cene aranžmaja,
 • 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma pričetka opravljanja storitve – 100% cene aranžmaja,
 • Neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


 • Ne glede na napisano, so stroški lahko višji, v kolikor je organizator opravil nakup letalske karte oz. rezervacijo sobe pri partnerju in so realni stroški nastali pred odpovedjo.