KAPADOKIJA - MESEČEVA POKRAJINA IN POČITNICE OB TURKIZNI OBALI

Odhodi:
DatumCena
30. 05. 2024 1099 €
26. 09. 2024 1199 €
03. 10. 2024 1199 €
17. 10. 2024 1149 €

št. dni: 8
prevoz:
cena: že od 1099.00 €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

- letalski prevoz LJUBLJANA - ANTALYA - LJUBLJANA, polet letala vsak četrtek od 27.4. do 2.11. ter vsak torek od 20.6. do 7.11.
- letališke in varnostne pristojbine ter ekološko takso v Sloveniji in Turčiji
- avtobusni prevoz z letališča in nazaj
- asistenco na letališčih
- 1 x nočitev s storitvijo polpenzion v hotelu 3* v Antalyi
- 2 x nočitev s storitvijo polpenzion v hotelu 4* v Kapadokiji
- 4 x nočitev s storitvijo all inclusive v hotelu 5* na rivieri Antalya (Alanya, Side, Kemer, Antalya)
- prevoz z avtobusom po programu
- vse oglede po programu (Mevlanov mavzolej, podzemno mesto, tkalnica preprog, muzej na prostem Göreme)
- spremljanje in vodenje potovanja v času poti v Kapadokijo in nazaj (drugi, tretji in četrti dan) in v času fakultativnih izletov
- Relaxovega predstavnika v času bivanja v hotelu na rivieri Alanya (1 x informativna ura)
- organizacijo, izvedbo programa.

Program Potovanja:

PROGRAM POTOVANJA:

1. DAN: SLOVENIJA - ANTALYA Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika dve uri pred predvidenim poletom. Polet letala do Antalye. Sprejem gostov na letališču. Prevoz z letališča do hotela 3*, namestitev, večerja in nočitev.

2. DAN: ANTALYA – KAPADOKIJA (Mesečeva pokrajina) Po zgodnjem zajtrku vožnja preko pogorja Taurus do mesta Konya, ki je bila v času Seldžukov anatolski kulturni center. Ogled Mevlanovega mavzoleja iz 13. stoletja, ki hrani nekaj najpomembnejših relikvij islamskega sveta in kjer je Mevlanova grobnica. Znani teolog Mevlana je ustanovil mistično mohamedansko bratovščino "Plesoči derviši", ki je Konyi pustila močan pečat. Kosilo (ob doplačilu). Popoldan nadaljevanje poti proti Kapadokiji, imenovani tudi Mesečeva pokrajina, ki zaradi svojih geoloških in kulturnih značilnosti privablja turiste iz vsega sveta. Ogled podzemnega mesta, kjer so bile hiše v vasi zgrajene okoli stotih tunelov, ki so povezovali to podzemno mesto. Tuneli se še danes uporabljajo. Štiri nadstropja so odprta za oglede. V nadaljevanju postanek v delavnici preprog in demonstracija izdelave in tkanja. Namestitev v hotelu 4*, večerja, nočitev. Zvečer možnost ogleda folklorne predstave - turški večer (ob doplačilu).

3. DAN: KAPADOKIJA Po zajtrku ogled muzeja Göreme s freskami, ki je muzej na prostem, kjer so živeli menihi. Znane so cerkve s freskami, vklesane v skalo in grajene iz vulkanskih kamnin. Nadaljevanje poti do gorovja Uchisar in naravne trdnjave Uchisar izklesane iz skale (notranji ogled ob doplačilu), ki je najvišja panoramska točka Kapadokije, od koder se odpira pogled na čudovito pokrajino Kapadokijo. Skozi stoletja so vulkani z izbruhi pepela in kamenja izravnali relief, številni tektonski premiki, voda in veter pa so oblikovali značilne oblike pokrajine. Kapadokija velja za eno najbolj slikovitih pokrajin na svetu. Kosilo (ob doplačilu). Ogled keramične delavnice v Avanosu, ki je znan po keramični industriji. Po ogledih nadaljevanje vožnje do hotela, večerja in nočitev.

4. DAN: KAPADOKIJA – RIVIERA ANTALYA Po zajtrku vožnja proti rivieri Antalya. Na poti ogled tipičnega turškega kervasaray Sultanhami. Kosilo (ob doplačilu). Namestitev v hotel 5*, v regijah Alanya, Side, Antalya ali Kemer. Od namestitve dalje koriščenje all inclusive usluge v hotelu.

5. DAN – 7. DAN: RIVIERA ANTALYA Prosto za kopanje, počitek, koriščenje usluge all inclusive v hotelu. Možnost samostojnih ogledov in nakupov. Po želji možnost udeležbe na katerem od izletov (Pamukkale, antični Side, ….).

8. DAN: RIVIERA ANTALYA - LJUBLJANA Po razporedu odhod na letališče Antalya in polet proti Sloveniji.
 

OPOMBE: Pogoj za izvedbo programa je vsaj 15 prijavljenih oseb. Smer vožnje, zaporedje ogledov, ter čas predvidenega poleta letala se lahko zaradi organizacijskih razlogov spremenijo, vendar se program s tem vsebinsko ne spremeni. Ostali fakultativni izleti na mestu samem se izvedejo ob zadostnem številu prijavljenih oseb. Za polet z balonom se uredi rezervacija balona že ob sklenitvi rezervacije potovanja, doplačilo se uredi na licu mesta, cene se preverjajo sproti.
Doplačila:

Za enoposteljno sobo 30%. Za vstopnine v muzeje in določene oglede, ki niso vključeni v program na mestu samem. Za želene fakultativne izlete na mestu samem ob zadostnem številu prijav: Turški večer - folklorna predstava cca 30 EUR, polet z balonom v Kapadokiji cca 180-250 € po osebi (za zagotovitev poleta z balonom se uredi rezervacija že ob sklenitvi rezervacije, plača se na licu mesta), ogled predstave plesočih Dervišev cca 17 € po osebi, za ostale oglede, ki niso sestavni del programa na mestu samem. Za kosilo in pijačo v času potovanja v Kapadokijo na mestu samem (kosilo stane cca 15 € po osebi). Za napitnino na mestu samem. Za dodatno zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco. Za posredovanje 23 EUR na prijavnico (voucher).

Popusti:

Otrok od 2. do 12. leta na dodatnem ležišču 5%.


Pogoji odpovedi, ki veljajo za potovanje:

  • do 30 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 20% cene aranžmaja,
  • 29 do 22 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 40% cene aranžmaja,
  • 21 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 50% cene aranžmaja,
  • 14 do 8 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 70% cene aranžmaja,
  • 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma pričetka opravljanja storitve – 100% cene aranžmaja,
  • Neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


  • Ne glede na napisano, so stroški lahko višji, v kolikor je organizator opravil nakup letalske karte oz. rezervacijo sobe pri partnerju in so realni stroški nastali pred odpovedjo.