DUBAJ - BISER ARABSKEGA POLOTOKA in ABU DHABI

Odhodi:
DatumCena Status
05. 05. 2024 1290 € ZAGOTOVLJEN ODHOD
28. 06. 2024 1290 € SKORAJ ZAGOTOVLJENO
18. 10. 2024 1390 € SKORAJ ZAGOTOVLJENO
06. 12. 2024 1390 € SKORAJ ZAGOTOVLJENO

št. dni: 6
prevoz:
cena: že od 1290.00 €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

- letalski prevoz (Flydubai) v ekonomskem razredu na liniji LJUBLJANA-DUBAJ-LJUBLJANA

- letališke in varnostne pristojbine

- asistenco na letališčih

- en kos ročne in en kos oddane prtljage

- topel obrok na letalu

- prevoz z letališča v Dubaju do hotela in nazaj

- 5 x nočitev z zajtrkom v hotelu Media Rotana Dubai 5* (sobe 1/2)  

- 2 x ogled Dubaja po programu (zgodovinski in moderni Dubaj)

- izlet v puščavo »jeep safari« z vključeno vožnjo po sipinah in večerjo z glasbo v beduinskem  kampu

- vzpon na Burj Khalifo (najvišjo zgradbo na svetu)

- 1 x križarjenje z vključeno večerjo (Dhow Cruise Dubai Marina)

- celodnevni izlet v Abu Dhabi - glavno mesto Združenih arabskih Emiratov

- spremljava oziroma vodenje v slovenskem jeziku 

- organizacijo in izvedbo potovanja.

 

OPOMBE: Pogoj za izvedbo programa je vsaj 20 prijavljenih oseb. V skladu s splošnimi pogoji si Relax pridržuje pravico do spremembe cene potovanja zaradi sprememb v menjalniškem tečaju ali sprememb v tarifah prevoznikov, kakor tudi pravico do spremembe dneva časa in kraja odhoda na potovanje, če se spremeni letalski vozni red ali zaradi nepredvidene višje sile. Spremeni se lahko tudi smer potovanja, če se spremenijo bistveni pogoji potovanja. Zaporedje ogledov, smer potovanja se lahko spremenijo zaradi organizacijskih razlogov, vendar se program s tem vsebinsko ne spremeni. Fakultativni izleti se izvedejo ob udeležbi vsaj 20 oseb.

Potniki morajo upoštevati predpise o veljavnosti potnih listov (še vsaj 6 mesecev od dneva povratka).

Program Potovanja:

1. DAN: LJUBLJANA – DUBAJ

Zbor potnikov na letališču v Ljubljani 2 uri in pol pred poletom. Direkten polet Ljubljana - Dubaj predvidoma ob 14.15 uri (obrok na letalu). Prihod na letališče v Dubaju predvidoma ob 00:55 uri. Prevoz do hotela 5*. Namestitev v hotelu. Nočitev.

2. DAN: DUBAJ – MESTO PRESEŽKOV

Po zajtrku prosto za kopanje (zunanji bazen), sončenje, samostojno raziskovanje mesta in nakupe (možnost odhoda do plaže ali do nakupovalnega središča Mall of The Emirates, drugi največji nakupovalni center v Dubaju, kjer se nahaja tudi pokrito smučišče Ski Dubai (v neposredni bližini hotela je tudi metro postaja). V popoldanskih urah izlet v puščavo. Adrenalinska vožnja s terenskimi vozili po sipinah in večerja v beduinskem kampu ob beduinski glasbi in plesu. Vrnitev v hotel. Nočitev.

3. DAN: DUBAJ – ZGODOVINSKO MESTO

Zajtrk v hotelu. Nato odhod na ogled starejšega dela prestolnice emirata Dubaj (stara mestna četrt Bastakiya s prepoznavno arabsko gradnjo, vzdolž morskega preliva Creek vožnja z vodnim taksijem abra, ogled tržnice (souk) zlata, tržnice (souk) z začimbami, postanek pri hotelu Burj Al Arab, hotelu, ki mu pripisujemo sedem zvezdic in je najbolj znan hotel na svetu, vožnja mimo Downtowna, modernega dela mesta. Povratek v hotel in prosto za samostojno preživljanje časa. Proti doplačilu možnost udeležbe na katerem od organiziranih izletov (v Abu Dhabi, Sharjah, Miracle Garden, Dubai Frame ali Muzej prihodnosti). Vrnitev v hotel. Nočitev.

4. DAN: DUBAJ – MODERNO MESTO

Po zajtrku vožnja do znamenitega umetnega otoka v obliki palme (Palm Jumeirah). Postanek za fotografiranje pred hotelom Atlantis, hotelom, ki leži na konici Palme in se ponaša z največjim vodnim in zabaviščnim parkom na svetu, ter podvodnim svetom s preko 65.000 vrstami rib in morskih živali. V nadaljevanju dneva sprehod po znameniti promenadi The Walk, ki se razprostira ob peščeni plaži s tipično kuliso futurističnih nebotičnikov. V popoldanskih urah  vzpon na najvišjo stavbo na svetu Burj Khalifa. Prosto za nakupe v enem največjih nakupovalnih središč na svetu The Dubai Mall, ki se nahaja tik ob Burj Khalifi. V večernih urah ogled znamenitih »plesočih fontan« - predstava luči, vodnih curkov in glasbe (pred Burj Khalifo). Ob zaključku dneva križarjenje z vključeno večerjo (Dhow Cruise Dubai Marina). Vrnitev v hotel. Nočitev.

5. DAN: DUBAJ - ABU DHABI

Po zajtrku odhod v Abu Dhabi (2 urna vožnja po obalno puščavski cesti), ki je upravno in poslovno središče Združenih Arabskih Emiratov. Abu Dhabi je največji od sedmih emiratov in je eno izmed najmodernejših mest na svetu, kjer imajo sedež številne naftne družbe in svetovne korporacije. Ogled največje znamenitosti mesta, Velike mošeje Sheikh Zayed, obisk luksuznega letovišča Emirates Palace in postanek za fotografiranje, Heritage Village (živi muzej, ki je prikaz tradicionalnega življenja na tem območju v časih pred odkritjem nafte in razcveta države), vožnja mimo 8 km dolge promenade Corniche s številnimi restavracijami, bari, sprehajalnimi in kolesarskimi potmi, otroškimi igrišči in plažo, postanek za fotografiranje pri tematskem parku Ferarri World. Obiskovalce navdušujejo številni parki in vrtovi z vodometi in zelenimi bulvarji, ultra moderne zgradbe, nakupovalni centri in futuristični hoteli. Vrnitev v Dubaj. Nočitev.

6. DAN: DUBAJ - LJUBLJANA 

Po zgodnjem zajtrku prevoz na letališče. Direkten polet iz Dubaja proti Ljubljani predvidoma ob 10.00 uri. Predviden prihod v Ljubljano ob 13.30 uri (obrok na letalu).

Doplačila:

Obvezna doplačila:

- lokalno predpisana turistična mestna pristojbina v Dubaju cca 5 € (20 AED) na sobo na noč (obvezno doplačilo na recepciji hotela)

- za posredovanje 24 € na prijavnico (voucher)

- za zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, ki krije tudi morebitno okužbo s Covid.

 

Možna ostala doplačila:

- za enoposteljno sobo 260 €

- za vožnje z metrojem v prostem času v Dubaju cca 5 €

- za napitnine v hotelu in na poti (lokalni vodniki, vozniki, nosači prtjage,…) cca 40 €

- za morebitne izlete na destinaciji, ki niso sestavni del programa (izvedeni ob zadostnem številu prijav): Dubai Frame 50 €, Miracle Garden 50 €, Sharjah 52 € po osebi.

- za predhoden izbor sedeža na letalu (na vprašanje).

OPOMBA: Dodelitev sedežev na letu  Flydubai je v izključni pristojnosti prevoznika. Željeni sedež, vrsto in sedenje dveh ali več oseb skupaj, je možno samo ob predhodni rezervaciji in doplačilu.

Sedeže  je možno rezervirati po naslednjih pogojih:

• sedež v ekonomskem razredu do 14 vrste od 16 do 23 € po osebi in smeri

• sedeži v ekonomskem razredu od 17 vrste nazaj pa med 10 in 17 € po osebi in smeri

• sedeži z več prostora – 6.,15. in 16. vrsta oz. zasilni izhodi od 55 € do 65 € po osebi in smeri

Popusti:

- otrok od 2. do 12. leta na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima 5%.


Pogoji odpovedi, ki veljajo za potovanje:

  • do 30 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 20% cene aranžmaja,
  • 29 do 22 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 40% cene aranžmaja,
  • 21 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 50% cene aranžmaja,
  • 14 do 8 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 70% cene aranžmaja,
  • 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma pričetka opravljanja storitve – 100% cene aranžmaja,
  • Neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


  • Ne glede na napisano, so stroški lahko višji, v kolikor je organizator opravil nakup letalske karte oz. rezervacijo sobe pri partnerju in so realni stroški nastali pred odpovedjo.