DUBAJ - BISER ARABSKEGA POLOTOKA

Odhodi:
DatumCena Status
29. 04. 2023 1299 € ZAGOTOVLJEN ODHOD

št. dni: 6
prevoz:
cena: že od 1299.00 €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

  Cena vključuje:


- letalski prevoz (Flydubai) v ekonomskem razredu na liniji LJUBLJANA-DUBAJ-LJUBLJANA

- letališke in varnostne pristojbine

- asistenco na letališčih

- en kos ročne in en kos oddane prtljage

- topel obrok na letalu

- prevoz z letališča v Dubaju do hotela in nazaj

- 5 x nočitev z zajtrkom v hotelu Pullman Dubai Jumeirah Lakes Towers 5* (sobe 1/2)      (4 x nočitev pri odhodu 29.4.2023)

- 2 x ogled Dubaja po programu (zgodovinski in moderni Dubaj)

- izlet v puščavo »jeep safari« z vključeno vožnjo po sipinah in večerjo z glasbo v beduinskem  kampu

- vzpon na Burj Khalifo (najvišjo zgradbo na svetu)

- 1 x križarjenje z vključeno večerjo (Dhow Cruise Dubai Marina)

- spremljava oziroma vodenje v slovenskem jeziku (razen na dan povratka, ko vodnik potnike posremi do letališča Dubaj, domov se vračajo sami)

- organizacijo in izvedbo potovanja.

  

Pogoji za vstop v Združene Arabske Emirate:                     Za potnike, ki potujejo v Dubaj, trenutno ne veljajo nobene omejitve(odlok z dne 8.11.2022).

Pogoji za povratek v Slovenijo:                                           Za potnike, ki se vračajo v Slovenijotrenutno ne veljajo nobene omejitve (odlok z dne 19.2.2022).

Potniki morajo upoštevati predpise o veljavnosti potnih listov (še vsaj 6 mesecev od dneva povratka).

Program Potovanja:

PROGRAM ZA ODHOD 5.2.2023

1. DAN: LJUBLJANA – DUBAJ

Zbor potnikov na letališču v Ljubljani 2 uri in pol pred poletom. Direkten polet Ljubljana - Dubaj predvidoma ob 14.30 uri (obrok na letalu). Prihod na letališče v Dubaju predvidoma ob 23.20 uri. Prevoz do hotela PULLMAN DUBAI JUMEIRAH LAKES TOWERS 5*. Namestitev v hotelu. Nočitev.

2. DAN: DUBAJ – ZGODOVINSKO MESTO

Zajtrk v hotelu. V dopoldanskem času odhod na ogled starejšega dela prestolnice emirata Dubaj (stara mestna četrt Bastakiya s prepoznavno arabsko gradnjo, vzdolž morskega preliva Creek vožnja z vodnim taksijem abra, ogled tržnice (souk) zlata, tržnice (souk) z začimbami, postanek pri hotelu Burj Al Arab, hotelu, ki mu pripisujemo sedem zvezdic in je najbolj znan hotel na svetu, vožnja mimo Downtowna, modernega dela mesta. Povratek v hotel in kratek počitek. V popoldanskih urah izlet v puščavo. Adrenalinska vožnja s terenskimi vozili po sipinah in večerja v beduinskem kampu ob beduinski glasbi in plesu. Vrnitev v hotel. Nočitev.

3. DAN: DUBAJ – MESTO PRESEŽKOV

Po zajtrku prosto za kopanje (zunanji bazen), sončenje, samostojno raziskovanje mesta in nakupe (možnost brezplačnega prevoza do plaže ali do nakupovalnega središča Mall of The Emirates, drugi največji nakupovalni center v Dubaju, kjer se nahaja tudi pokrito smučišče Ski Dubai (v neposredni bližini hotela je tudi metro postaja). Proti doplačilu možnost udeležbe na katerem od organiziranih izletov (v Sharjah, Miracle Garden, Dubai Frame ali Muzej prihodnosti. Vrnitev v hotel. Nočitev.

4. DAN: DUBAJ – MODERNO MESTO

Po zajtrku prosto do odhoda- Vožnja do znamenitega umetnega otoka v obliki palme (Palm Jumeirah). Postanek za fotografiranje pred hotelom Atlantis, hotelom, ki leži na konici Palme in se ponaša z največjim vodnim in zabaviščnim parkom na svetu, ter podvodnim svetom s preko 65.000 vrstami rib in morskih živali. V nadaljevanju dneva sprehod po znameniti promenadi The Walk, ki se razprostira ob peščeni plaži s tipično kuliso futurističnih nebotičnikov. V popoldanskih urah  vzpon na najvišjo stavbo na svetu Burj Khalifa. Prosto za nakupe v enem največjih nakupovalnih središč na svetu The Dubai Mall, ki se nahaja tik ob Burj Khalifi. V večernih urah ogled znamenitih »plesočih fontan« - predstava luči, vodnih curkov in glasbe (pred Burj Khalifo). Ob zaključku dneva križarjenje z vključeno večerjo (Dhow Cruise Dubai Marina). Vrnitev v hotel. Nočitev.

5. DAN: DUBAJ - ABU DHABI

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje, raziskovanje mesta in nakupe. Proti doplačilu možnost izleta v Abu Dhabi (2 urna vožnja po obalno puščavski cesti), ki je upravno in poslovno središče Združenih Arabskih Emiratov. Abu Dhabi je največji od sedmih emiratov in je eno izmed najmodernejših mest na svetu, kjer imajo sedež številne naftne družbe in svetovne korporacije. Ogled največje znamenitosti mesta, Velike mošeje Sheikh Zayed. Obiskovalce navdušujejo številni parki in vrtovi z vodometi in zelenimi bulvarji, ultra moderne zgradbe, nakupovalni centri in futuristični hoteli. Vrnitev v Dubaj. Nočitev.

6. DAN: DUBAJ - LJUBLJANA

Po zgodnjem zajtrku prevoz na letališče. Direkten polet iz Dubaja proti Ljubljani predvidoma ob 10.00 uri. Predviden prihod v Ljubljano ob 13.30 uri (obrok na letalu).

 

PROGRAM ZA ODHOD: 29.04.2023

1. DAN: LJUBLJANA – DUBAJ

Zbor potnikov na letališču v Ljubljani 2 uri in pol pred poletom. Direkten polet Ljubljana - Dubaj predvidoma ob 15.15 uri (obrok na letalu). Prihod na letališče v Dubaju predvidoma ob 23.05 uri. Prevoz do hotela PULLMAN DUBAI JUMEIRAH LAKES TOWERS 5*. Namestitev v hotelu. Nočitev.

2. DAN: DUBAJ – ZGODOVINSKO MESTO

Zajtrk v hotelu. V dopoldanskem času odhod na ogled starejšega dela prestolnice emirata Dubaj (stara mestna četrt Bastakiya s prepoznavno arabsko gradnjo, vzdolž morskega preliva Creek vožnja z vodnim taksijem abra, ogled tržnice (souk) zlata, tržnice (souk) z začimbami, postanek pri hotelu Burj Al Arab, hotelu, ki mu pripisujemo sedem zvezdic in je najbolj znan hotel na svetu, vožnja mimo Downtowna, modernega dela mesta. Povratek v hotel in kratek počitek. V popoldanskih urah izlet v puščavo. Adrenalinska vožnja s terenskimi vozili po sipinah in večerja v beduinskem kampu ob beduinski glasbi in plesu. Vrnitev v hotel. Nočitev.

3. DAN: DUBAJ – MESTO PRESEŽKOV

Po zajtrku prosto za kopanje (zunanji bazen), sončenje, samostojno raziskovanje mesta in nakupe (možnost brezplačnega prevoza do plaže ali do nakupovalnega središča Mall of The Emirates, drugi največji nakupovalni center v Dubaju, kjer se nahaja tudi pokrito smučišče Ski Dubai (v neposredni bližini hotela je tudi metro postaja). Proti doplačilu možnost udeležbe na katerem od organiziranih izletov (v Abu Dhabi, Sharjah, Miracle Garden, Dubai Frame ali Muzej prihodnosti. Vrnitev v hotel. Nočitev.

4. DAN: DUBAJ – MODERNO MESTO

Po zajtrku prosto do odhoda. Vožnja do znamenitega umetnega otoka v obliki palme (Palm Jumeirah). Postanek za fotografiranje pred hotelom Atlantis, hotelom, ki leži na konici Palme in se ponaša z največjim vodnim in zabaviščnim parkom na svetu, ter podvodnim svetom s preko 65.000 vrstami rib in morskih živali. V nadaljevanju dneva sprehod po znameniti promenadi The Walk, ki se razprostira ob peščeni plaži s tipično kuliso futurističnih nebotičnikov. V popoldanskih urah  vzpon na najvišjo stavbo na svetu Burj Khalifa. Prosto za nakupe v enem največjih nakupovalnih središč na svetu The Dubai Mall, ki se nahaja tik ob Burj Khalifi. V večernih urah ogled znamenitih »plesočih fontan« - predstava luči, vodnih curkov in glasbe (pred Burj Khalifo). Ob zaključku dneva križarjenje z vključeno večerjo (Dhow Cruise Dubai Marina). Vrnitev v hotel. Nočitev.

5. DAN: DUBAJ - LJUBLJANA                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Po zgodnjem zajtrku prevoz na letališče. Slovenskji vodnik potnike pospremi do letališča v Dubaju, domov se potniki vračajo sami. Direkten polet iz Dubaja proti Ljubljani predvidoma ob 10.00 uri. Predviden prihod v Ljubljano ob 14.15 uri (obrok na letalu).

Doplačila:

Obvezna doplačila:

- lokalno predpisana turistična mestna pristojbina v Dubaju cca 5 € na sobo na noč (obvezno doplačilo na recepciji hotela)

- za posredovanje 23 € na prijavnico (voucher)

- za zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, ki krije tudi morebitno okužbo s Covid.

 

Možna ostala doplačila:

- za enoposteljno sobo 520 € za odhod 5.2.2023 in 320 € za odhod 29.4.2023

- za vožnje z metrojem v prostem času v Dubaju cca 5 USD

- za napitnine cca 30 €

- za morebitne izlete na destinaciji, ki niso sestavni del programa (izvedeni ob zadostnem številu prijav): Abu Dhabi 64 € , Dubai Frame 50 €, Miracle Garden 50 €, Sharjah 52 € po osebi.

- za predhoden izbor sedeža na letalu

OPOMBA: Dodelitev sedežev na letu  Flydubai je v izključni pristojnosti prevoznika. Željeni sedež, vrsto in sedenje dveh ali več oseb skupaj, je možno samo ob predhodni rezervaciji in doplačilu. Sedeže  je možno rezervirati po naslednjih pogojih:

• sedež v ekonomskem razredu do 17 vrste od 16 do 23 € po osebi in smeri

• sedeži v ekonomskem razredu od 17 vrste nazaj pa med 10 in 17 € po osebi in smeri

• sedeži z več prostora – prva vrsta oz. zasilni izhodi od 55 € do 65 € po osebi in smeri

Popusti:

- otrok od 2. do 12. leta na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima 10%.

- odrasla oseba na dodatnem ležišču 5%.