PLESNE POČITNICE na KORČULI

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 6
prevoz:
cena: že od €/osebo

Cena vključuje:

Prevoz z avtobusom turistične kategorije po hrvaški avtocesti z vključenimi cestninami in taksami do Korčule in nazaj, prevoz s trajektom iz Orebič-Dominče(Korčula) in Vela Luka - Split, pozdravna pijača, 5 x ALL INCLUSIVE LIGHT vključuje: samopostrežni zajtrk, samopostrežno kosilo s solatnim bifejem, samopostrežna večerja s solatnim bifejem, pijača pri obrokih (točene domače alkoholne in brezalkoholne pijače), voda, sokovi, točena vina-belo in črno, točeno pivo, travarica, brezplačni senčniki in ležalniki ob bazenu (do zasedbe mest), zunanji bazeni s sladko in morsko vodo, Internet: brezplačen brezžični internet. Vsak večer živa glasba DUO OK, vodene plesne delavnice z učitelji plesa Karmen INTIHAR in Alojz FIDEJ.RELAXOVEGA predstavnika / animatorja (24 UR NA DAN).

 

CENA velja pri minimalno 44 potnikih na avtobusu. Namestitev je v dvoposteljnih sobah turističnega naselja PORT 9 ISLAND 4*.

Program Potovanja:

26./27 april 2019, 1./2. dan: SLOVENIJA - STON - OREBIĆ - KORČULA
Z zbirnega mesta se odpravimo na pot 26. aprila ob 22,30 zvečer. Sledi udobna nočnojutranja vožnja proti mejnemu prehodu s Hrvaško in nato po hrvaških avtocestah do Orebića. Nekaj prostega časa do odhoda trajekta na Korčulo. Po prihodu na Korčulo, se bomo najprej namestili v sobah turističnega naselja PORT 9 ISLAND 4*. Popoldan Vas vabimo na PLESNE DELAVNICE, sledi večerja. Za večerno glasbo bo poskrbel DUO OK. Prenočevanje.


28. april 2019, 3. dan: KORČULA
Po legendi je mesto Korčula ustanovil trojanski junak Antenor, ustanovitelj Padove, ampak to je samo legenda. Otok Korčula je omenjena že v 10. stoletju, medtem ko začetki civilizacije na otoku segajo veliko dlje v preteklost .... Točen čas nastanka mesta Korčula ni znan, o mestu se je začelo govoriti v 10. stoletju. V drugi polovici 14. stoletja se mesto preoblikuje iz skromne vasi v stilsko mesto. V začetku 16. stoletja do takrat prenovljene hiše dobijo renesančne dekoracije. V zgodovini mesta se izmenjujejo različni vladarji. Mesto Korčula je povezano z znanim legendarnim popotnikom Markom Polo. Po zapisih naj bi se Marko Polo  rodil v krajih, ki po opisih ustrezajo ravno temu kraju. Še danes je v ulici hiša, kjer naj bi se rodil. Mesto je v celoti obdano z obzidjem in je eno izmed najbolj romantičnih obalnih mest na Hrvaškem, ki je danes top destinacija za turistične križarke na njihovih poteh po Jadranu in Sredozemlju. Postavitev mesta spominja na obliko ribje kosti, ki je osrednjo ulico zaščitilo pred vetrovi, ki pihajo pogosto okoli Korčule. Ima 3000 prebivalcev. Katedrala svetega Marka se nahaja v centru mesta Korčula, na osrednjem trgu in je ena najpomembnejših stavb na otoku. Zgrajena je bila med 13. in 16. stoletjem. Popoldan se vrnemo v hotel, kjer nadaljujemo s PLESNIMI DELAVNICAMI. Po večerji, za zabavno glasbo poskrbita člana DUO OK.

29. april 2019, 4. dan: KORČULA - OTOK BADIJA - LUMBARDA
Po zajtrku v hotelu Vam dan ostaja, da ga preživite po svoje, lahko pa se nam pridružte na fakultativnem izletu z ladjico; Korčula - otok Badija - Lumbarda. Popoldan PLESNE DELAVNICE, večerja in plesna glasba z DUO OK.

30. april 2019, 5. dan: KORČULA - VELA LUKA
Po zajtrku v hotelu Vam tudi današnji dan ponuja ogromno možnosti kako zapolniti prosti čas. Ena od fakultativnih možnosti je obisk VELE LUKE. Odpeljemo se proti Smokvici, Blatu in dalje do mesta Vela Luka. Voden ogled mesta Vela Luka. Obiskali bomo tudi družino Zlokić, ki ima zelo dolgo tradicijo gojenja oljk in oljčnega olja. Oljarstvo je simbol vela luške tradicije in kulture. Voden ogled njihove sodobne oljarne in etnografska zbirke. Tukaj si lahko ogledate vsa starodavna orodja, stroje, opremo in vse, kar je povezano z gojenjem oljk in olja proizvodnje in več tisoč let dolgo tradicijo, kot jo ima v tej regiji. Po ogledu pokušina različnih vrst oljčnega olja. Na povratku se ustavimo v vinariji na pokušini kvalitetnega avtohtonega vina Pošip in Rukataca in desertnega vina Prošek. K odličnim vinom se poda domač pršut in sir. Popoldan nas v hotelskem okolju ponovno čakajo PLESNE DELAVNICE, večerja in plesna glasba z DUO OK.

1. maj 2018, 6. dan: KORČULA
Na mednarodni praznik dela, bomo tudi mi dan namenili počitku in lenarjenju. Zajtrk, nato prosto do popoldanskih ur, ko nas ponovno čakajo PLESNE DELAVNICE, sledi večerja in plesna glasba z DUO OK.

2. maj 2018, 7. dan: KORČULA - VELA LUKA - SPLIT - SLOVENIJA
Po zajtrku v hotelu Vam priporočamo, da še nekaj prostega časa pred odhodom proti luki v Veli Luki izkoristite za sprehod po mestu in morebiti za kakšen zanimiv notranji ogled. Ob 15.00 uri izplujemo proti Splitu. Po izkrcanju v Split nas čaka le še avtobusna vožnja proti Sloveniji, kamor se vrnemo v poznih nočnih urah.

Doplačila:

TT 1,50 EUR po osebi na dan, za otroke od 12. do 18. leta 0,75 EUR na dan. Za sin le  use 50%. 18 EUR na prijavnico (voucher). ODPOVEDNI RIZIKO: 5% na paketno ceno

Popusti:

Za lastni prevoz 35 eur na osebo. Odrasla oseba na dodatnem ležišcu 10% Otrok do 12. leta 40% na dodatnem ležišču.