JUŽNOAFRIŠKA REPUBLIKA

odhod:
št. dni: 13
prevoz:
cena: že od 3950.00 €/osebo
organizator: TA SAJKO d.o.o.

Cena vključuje:

vse letalske polete po programu: iz bližnjega letališča z enim prestopanjem v Cape Town, Port Elisabeth–Durban, Johannesburg–Victorijini slapovi–Johannesburg, iz Johannesburga z enim prestopanjem do bližnjega letališča, vse letališke takse (v višini cca 560 EUR), 10 x nočitev z zajtrkom v hotelih***/**** v 1/2 sobah TWC, 2 x kosilo, 5 x večerja, prevoz s klimatiziranim vozilom po programu, stroške vizuma za JAR in Zimbabve, avtobusni transfer iz Maribora bližnjega letališča in nazaj, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene so vse vstopnine po programu

CENA: 3.950 EUR pri najmanj 20 potnikih

               4.150 EUR pri najmanj 15 potnikih

             4.350 EUR pri najmanj 10 potnikih

OPOMBA: Vizume bomo uredili mi in so vključeni v ceno. Za pridobitev vizuma je treba imeti veljaven slovenski potni list (veljavnost vsaj še 6 mesecev od dneva začetka potovanja). V potnem listu morata biti dve prazni strani. 3 tedne pred odhod je treba oddati potni list, izpolnjene formularje in 3 fotografije in ostale potrebne dokumente (pogoji se spreminjajo, o njih boste obveščeni pravočasno pred odhodom).

 

ZDRAVSTVENO VARSTVO: Priporočljivo se je zaščititi pred malarijo, s katero se lahko okužite na območju Krugerjevega nar. parka. Informacije o zaščiti dobite na Inštitutu za varovanje zdravja v Ljubljani oz. v Mariboru.

Program Potovanja:

1. dan: Transfer iz Slovenije (iz Maribora, Celja, Ljubljane) do enega bližnjih letališč. Polet z vmesnim prestopanjem proti Južnoafriški republiki. Nočni polet, obroki v letalu.

2. dan: Pristanek na letališču CAPE TOWN. Transfer v mesto in panoramski ogled za mnoge enega najlepših mest na svetu: parlament, cerkev sv. Jurija, malajska četrt, grad dobrega upanja ... V primeru lepega vremena tudi vzpon na MIZASTO GORO nad mestom, od koder se nudi krasen pogled na mesto in okolico. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. dan: Zajtrk in celodnevni izlet proti RTU DOBREGA UPANJA, ki ga je dosegel že Bartolomeo Diaz, kasneje pa ga je obplul Vasco de Gama. Danes je rt zaščiten naravni rezervat. Ustavili se bomo ob nekaterih zalivih, seveda tudi na samem vrhu rta, in zrli v »stičišče« Indijskega in Atlanskega oceana. Na povratku postanek pri koloniji pingvinov pri plaži Boulders. Še obisk botaničnih vrtov KIRSTENBOSCH. Vrnitev v CAPE TOWN in večerni sprehod ob živahnem obalnem delu mesta Waterfront … Nočitev.

4. dan: Po zajtrku vožnja do zgodovinskega mesta STELLENBOSCH, ki je tudi eden izmed centrov vinogradništva. Sledi obisk vinogradniškega posestva z ogledom kleti in degustacijo. Nadaljevanje potovanja na relaciji Swellendam–Riversdale in kosilo na poti. V popoldanskih urah prihod do obale Indijskega oceana v MOSSEL BAY, kjer se je leta 1488 izkrcal Bartolomeo Diaz. Obisk muzeja v katerem bomo občudovali repliko Diazova ladje. Še krajša vožnja v WILDERNESS. Nastanitev v hotel in nočitev.

5. dan: Po zajtrku dopoldanska vožnja po GARDEN ROUTE mimo obmorskih mestec Knysna in Plettenberg Bay do NACIONALNEGA PARKA TSITSIKAMMA, ki slovi po izrednem rastlinskem svetu. Prihod do pristaniškega mesta PORT ELISABETH, ki nosi tudi ime »prijateljsko mesto«. Če bo čas še krajši ogled mesta, nato transfer na letališče in polet proti DURBANU. Po pristanku krožni ogled pristaniškega in letoviškega mesta ob Indijskem oceanu: ura Vasca da Game, mošeja, tržnica, plaža … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6 dan: Zajtrk. Dopoldanski odhod iz Durbana proti ZULULANDU. vožnja mimo širnih polj sladkornega trsa proti podeželju. Prihod v deželo plemena ZULU. Možnost obiska tipične zulujske vasi s programom, tipičnimi plesi in pesmimi. Nastanitev sledi v enem izmed naravnih rezervatov (HLUHLUWE ali ITHALA), ki so znani tudi po »belih nosorogih«. Večerja in nočitev.

7. dan: Po zajtrku se bomo odpravili preko hribovite kraljevine SWAZILAND, majhne državice ob vzhodnem robu Južnoafriške republike. Postanki na nekaj zanimivejših točkah, nato pa vrnitev v Južnoafriško republiko in kasnejši popoldanski prihod na območje KRUGERJEVEGA NACIONALNEGA PARKA. Nastanitev v turističnem naselju na območju parka. Večerja in nočitev.

8. dan: Zgoden zajtrk in ogledi znotraj Krugerjevega parka, ki je največji na afriški celini in kjer bomo spoznali pravo afriško divjino z značilnim živalskim kraljestvom. V njihovem naravnem okolju bomo lahko občudovali »velikih pet« ter uživali v naravnih lepotah parka. Del ogleda parka bo z odprtimi terenskimi vozili, preostali del pa z avtobusom. Popoldanski odhod iz parka mimo Hazyview-a do mesta PILGRIM'S REST, kjer so nekdaj kopali zlato. Po krajšem ogledu sledi namestitev v hotelu nekje na območju pokrajine MPUMALANGA v smeri proti Pretorii. Večerja in nočitev.

9. dan: Zajtrk. Vožnja do JOHANNESBURGA in krajši ogled: mestna hiša, borza, knjižnica, rudarsko obeležje. Še vožnja skozi nekdanji črnski geto SOWETO (hiša N. Mandele, škofa Tutuja). Popoldanski prihod v PRETORIO in ogled mesta: Voortrekerjev spomenik, cerkveni trg, Krugerjev spomenik, sodna palača, mestna hiša s pretorijskom obeležjem, Union Buildings … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

10. dan: Zajtrk. Transfer na letališče in polet letala iz Johannesburga na letališče pri Viktorijinih slapovih na zimbabvejski strani. Prihod v mestece VICTORIA FALLS zgodaj popoldne. Nastanitev v hotelu in prosto v mestnem jedru za prve oglede oz. manjše nakupe. Možnost vožnje z ladjo po reki Zambezi in opazovanje številnih živali v reki in ob njej ter sončni zahod na Zambeziju. Nočitev v hotelu.

11. dan: Zajtrk. Celodnevni izlet v BOCVANO in ogled enega najlepših narodnih parkov CHOBE. Park se ponaša z velikim številom živali, reka Chobe pa velja za eno najlepših točk v Afriki za opazovanje živali. Občudovanje slonov, vodnih bivolov, rečnih ptic, krokodilov ... Kosilo na poti. Zvečer vrnitev ob Viktorijinih slapovih in nočitev.

12. dan: Zajtrk v hotelu. Ogled ene največjih naravnih znamenitosti Afrike – spektakularnih VIKTORIJINIH SLAPOV. Po ogledu še prosto v mestu in nato transfer na letališče in polet letala v Johannesburg, od tam pa nadaljevanje poleta proti Evropi.

13. dan: Prestop na enem vmesnih letališč in pristanek na enem bližnjih letališč. Še transfer nazaj v Slovenijo (do Ljubljane, Celja ali Maribora).

Doplačila:

za sobo 1/1 = 460 EUR/osebo.

Popusti: