KRIŽARJENJE PO ZAHODNEM SREDOZEMLJU - COSTA TOSCANA

Odhodi:
DatumCena
30. 10. 2022 599 - 839 €

št. dni: 8
prevoz:
cena: že od 599.00 €/osebo
organizator: Svet Križarjenj d.o.o.

Cena vključuje:

• Namestitev v izbrani kabini in pristaniške takse.
• Razširjen polni penzion (zajtrk, kosilo, večerja, prigrizke in kapitanovo večerjo).
• Okusne jedi, ki jih je kreiral kuharski mojster Bruno Barbieri, s 7. Michelinovimi zvezdicami.
• Vodo, kavo in čaj v samopostrežni restavraciji.
• Zabavni večerni program, predstave in animacije.
• Uporabo bazenov, masažnih kadi in fitnesa.
• Slovenskega predstavnika in odlično vodenje na izletih (pri min. 30 potnikov).
• Brezplačen voden peš ogled mesta Marseille.
• Costa Relax Covid-19 zavarovanje v znesku 33 € na osebo.

• Organizacijo in izpeljavo potovanja.

Program Potovanja:

1. dan: SLOVENIJA – SAVONA, ITALIJA

Naj se vaše počitnice pričnejo! Z organiziranim ali lastnim prevozom se bomo odpravili v pristanišče v Savoni in se vkrcali na čudovito ladjo Costa Toscana. Vkrcanje poteka običajno med 10:00 in 16:00. Po vkrcanju se lahko odpravite na samopostrežno kosilo in tudi že pričnete uživati v vsem kar ladja ponuja.

Ladja bo iz pristanišča odplula ob 18.30 uri.

2. dan: CIVITAVECCHIA (RIM), ITALIJA

V Civitavecchio bomo pripluli ob 8.30 uri. Po odhodu iz pristanišča nas čaka približno 90 minutna vožnja z avtobusom ali vlakom do prestolnice krščanstva. Rim je edinstveno mesto, kjer se prepletata bogata zgodovina in umetnost, kar mu daje poseben šarm. Svetujemo vam ogled Koloseja in Rimskega foruma ter obisk trdnjave Angelski grad in trga Sv. Peter v Vatikanu, kjer boste lahko občudovali arhitekturo in stebre, katerih projektant je bil Bernini. Možni so tudi individualni obiski bazilike Sv. Petra. Sprehod nadaljujte mimo Panteona, trga Piazza Navona in vodnjaka Fontana di Trevi, v katerega vrzite kovanec - legenda namreč pravi, da se boste tako ponovno vrnili v Rim. Civitavecchio bomo zapustili ob 19. uri. 

3. dan: NEAPELJ, ITALIJA

V Neaplju se bomo zasidrali ob 7. uri. Neapelj je največje in najpomembnejše mesto v južni Italiji, prestolnica italijanske dežele Campania ter rojstno mesto pizze. Poznan je po številnih zgodovinskih muzejih, eden od najpomembnejših je nacionalni arheološki muzej z najobsežnejšo zbirko predmetov iz rimskega imperija. Mestni zgodovinski center, ki je pod UNESCO-vo zaščito, se razteza na 1.700 hektarjih in je največji v Evropi. Mesto ima bogato zgodovino s katero boste prišli v stik takoj po izkrcanju z ladje, saj si lahko dobršni del starega mestnega jedra ogledate kar peš ter uživate med raziskovanjem ulic in trgov. Neapelj leži tudi v neposredni bližini nacionalnega parka in vulkana Vezuv, nedaleč pa so tudi znameniti Pompeji, kjer si lahko ogledate ostanke antičnega mesta, ki ga je v trenutku prekril vulkanski prah po izbruhu leta 79 n.š. - Scavi di Pompei. Ali pa se z ladjico odpeljete na bližnji rajski otok Capri. Iz Neaplja bomo odpluli ob 18. uri. 

4. dan: PLOVBA

Ladja bo ves dan plula proti naslednji destinaciji. Idealen dan za raziskovanje ter spoznavanje ladje in vse njene ponudbe.

5. dan: PALMA DE MALLORCA, ŠPANIJA

Na Mallorco bomo prispeli ob 9. uri. Mallorca je največji Balearski otok, med katere spadajo še Ibiza, Menorca in Formentera. Mallorco nekateri označujejo tudi kot »sončni otok« ali »biser Sredozemlja«. Otok odlikujejo številne peščene plaže in klasično sredozemsko podnebje. Turizem je glavna gospodarska dejavnost na otoku. Mallorca s svojo krajinsko sliko že od nekdaj predstavlja veliko privlačnost za vsakega gosta, ki si želi pester in razgiban dopust. Značilnost otoka so njegova izrazita nasprotja. Od romantičnih, delno težko dostopnih osamljenih zalivov, do živahnih obmorskih promenad, zabav, arhitekture pa do velikih hotelskih kompleksov. Palma de Mallorca je glavno mesto otoka Mallorca. Ladje pristanejo v Peraires Pier, ki je od samega centra Palme oddaljen približno 4 kilometre in je dobro povezan z javnim prevozom. V Palmi ne smete izpustiti gradu Bellver in gotske katedrale La Seu. Ladja bo z otoka odplula ob 21. uri. 

6. dan: VALENCIJA, ŠPANIJA

V Valencijo bomo pripluli ob 7. uri. Valencija je očarljivo staro mesto, tretje največje v Španiji in velja za rojstno mesto paelle. Reka Turia je včasih tekla skozi center mesta, vendar so jo zaradi večkratnih poplav preusmerili in na njenem mestu uredili čudovit park. Lonja de Seda je trgovska stavba, kjer so včasih opravljali izmenjavo svile, danes pa je del UNESCO-ve kulturne dediščine. Je edinstven primerek poznogotskega stavbarstva v Evropi. Na glavni tržnici, zgrajeni v 20. stoletju, boste našli vse od svežih rib, mesa, do zelenjave in sadja. Torres de Serranos so razpoznavni znak Valencie in veljajo za največja gotska mestna vrata v Evropi. Znamenitost, ki je ne bi smeli izpustiti, pa je zagotovo moderni, futuristični kompleks muzejev, zabavišča, oceanografskega parka in arhitekturnih mojstrovin - mesto umetnosti in znanosti (Ciutatde les Arts i les Ciències). Iz Valencije bomo izpluli ob 15. uri. 

7. dan: MARSEILLE (Francija) – VKLJUČEN BREZPLAČEN PEŠ SPREHOD PO MESTU!

V Marseille bomo pripluli ob 13. uri. Marseille je glavno mesto in občina jugovzhodne francoske regije Provanse in tudi največje francosko komercialno pristanišče. Vsakdo, ki je že kdaj obiskal Marseille, si ga je zapomnil po zanimivi zgodbi otoka Château d'If (grof Monte Cristo) in katedrali Notre Dame de la Garde, ki se kraljuje na hribu nad mestom. Katedrala je razdeljena na dva dela in je zgrajena na mestu, kjer je stala antična kapelica. Vsekakor vam svetujemo, da se z ladjico zapeljete do otoka Château d'If ter sprehodite po ulicah tega sredozemskega mesta, kjer se stikajo različne kulture, vere in pogledi na svet. Ladja bo iz Marseilla izplula ob 19. uri.

8. dan: SAVONA (Italija)

Okoli 8.30 ure bomo pripluli v Savono ter se po zajtrku poslovili od ladje, ki nas je v dobrem tednu popeljala do nekaj najzanimivejših krajev, nas pogostila z vrhunskimi kulinaričnimi dobrotami in čudovito zabavo.

Doplačila:

OBVEZNA DOPLAČILA (na ladji):

  • Napitnine: Cena 70 € na osebo starejšo od 14 let oz. 35 € za otroka 4-14 let.
  • Za posredovanje 23 € na prijavnico (voucher).


MOŽNA DOPLAČILA:

  • Povratni prevoz iz Slovenije po ceni od 130 € na osebo (pri min. 30 potnikov).
  • Doplačilo za enoposteljno kabino 80-100% (na vprašanje).
  • Zavarovanje rizika odpovedi s Covid-19 kritjem 5 % od cene aranžmaja, brez pristaniških taks.
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Coris od 12,50 € na osebo ali 22,50 € na družino.
  • Fakultativni izleti, ki jih ponuja ladjar. 
Popusti: