ISTANBUL - MESTO DVEH CELIN

odhod:
št. dni: 4
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

 

- letalski prevoz na relaciji Ljubljana - Istanbul - Ljubljana
- letališke in varnostne pristojbine
- avtobusni prevozi po programu
- 3 x nočitev v hotelu The Craton hotel 5* s storitvijo NOČITEV Z ZAJTRKOM v Istanbulu
- 1 x izlet z ogledi zgodovinskih znamenitosti mesta (vstopnine ob doplačilu)
- celodnevno spremstvo lokalnega vodiča v srbo-hrvaškem jeziku

OPOMBE: Pogoj za izvedbo programa je 20 prijavljenih oseb. Zaporedje ogledov in čas predvidenega poleta se lahko spremeni zaradi organizacijskih razlogov, vendar se program ogledov s tem ne spremeni.

Program Potovanja:

Istanbul, nekdaj znan kot Carigrad, Bizanc in Konstantinopel, je danes moderno mestno središče. Mesto leži na stičišču dveh celin, zato je v mestu moč videti in doživeti različne kulture in civilizacije. Danes je mesto možno doživeti kot sožitje sodobnega življenja in bogate kulturne dediščine. Istanbul je mesto, ki vedno preseneti in pravi čas za obisk mesta je »čimprej«.

1. DAN: LJUBLJANA - ISTANBUL

Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana dve uri pred poletom letala ob predvidoma 07.10 uri. Polet letala na redni liniji Turkish Airlines (TK1062) ob predvidoma 09.10 uri s pristankom na letališču v Istanbulu ob predvidoma 12.30 uri. Transfer do hotela. Prihod do hotela The Craton hotel 5*, namestitev in kratek počitek. Ob doplačilu sledi križarjenje po Bosporju in ogled Suleymanije. Transfer do hotela in možnost večerje v hotelu (ob doplačilu). Prost večer in nočitev v hotelu.

2. DAN: ISTANBUL

Zajtrk. Sledi celodnevni ogled mogočnega mesta in najpomembnejših znamenitosti. Ogled Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia, ki je bila dolgo največja krščanska cerkev na svetu in kasneje spremenjena v mošejo, danes pa je eden najbolj znanih muzejev) in palače Topkapi (vstopnine ob doplačilu). Sledi vrnitev v hotel in možnost večerje v hotelu (ob doplačilu). Nočitev.  

3. DAN: ISTANBUL – GRAND BAZAR

Po zajtrku ob doplačilu odhod  iz hotela in transfer do Grand bazarja. Možnost nakupovanja na Grand bazarju in prost čas v starem delu mesta. Postanek v Dolmabahçe palači (vstopnina ob doplačilu). Možen fakultativni izlet s trebušnimi plesalkami in večerjo (ob doplačilu). Vrnitev v hotel in nočitev.

4. DAN: ISTANBUL - LJUBLJANA

Zajtrk v hotelu in prost dan vse do transferja iz hotela na letališče. Sledi letalski prevoz na liniji Turkish Airlines (TK1063) ob predvidoma 17.50 uri po lokalnem času. Pristanek letala na letališču v Ljubljani ob predvidoma 19.05 uri.

Doplačila:
  • Vstopnina za cerkev Hagia Sofia in Topkapi palačo 28 € po osebi.
  • Vstopnina v palačo Dolmabahçe 17 € po osebi.
  • Doplačilo za večerjo v hotelu 20 € po osebi na dan.
  • Doplačilo za enoposteljno sobo 100 €.
  • Doplačilo za izlet s trebušnimi plesalkami in večerjo 42 € po osebi.
  • Doplačilo za križarjenje po Bosporju in ogled Suleymanije 50 € po osebi.
  • Za posredovanje 18 € na prijavnico (voucher).
Popusti:
  • za otroka do 12. let na dodatnem ležišču 5 %.