Safari program »PO POTEH ALI BABE« in počitnice na Djerbi

odhod:
št. dni: 8
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Oasis Tours d.o.o.

Cena vključuje:

PROGRAM VKLJUČUJE:

Letalski prevoz Ljubljana - Tunizija (letališče Djerba Zarzis) - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transfer na relaciji letališče - hotel - letališče, 6 x nočitev v otoškem hotelu El Mouradi Djerba Menzel 4* s storitvijo all inclusive, 1 x nočitev v Tozeurju, v hotelu El Mouradi 4* s storitvijo polni penzion, transferje in oglede po programu, asistenco predstavnika/vodiča v Tuniziji v slovenskem ali hrvaškem jeziku, organizacijo in vodenje programa.

PROGRAM NE VKLJUČUJE:
Zavarovanja rizika odpovedi in drugih zavarovanj, stroška posredovanja, obrokov različnih od navedenih, prevozov, izletov in drugih storitev, ki niso navedene v programu.     

OPOMBA: Program safari ture se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa; gostje morajo ob odhodu na 2-dnevni safari (5. in 6. dan) izprazniti sobo v obalnem hotelu, prtljago lahko pustijo oz. hranijo v hotelu v posebni sobi; fakultativni izleti se plačajo pri predstavniku na licu mesta, minimalno število udeležencev za izvedbo programa (izleta) je 10 oseb.

Program Potovanja:

1. DAN: LJUBLJANA – DJERBA
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in dvourni polet proti Djerbi. Pristanek na letališču Djerba Zarzis. Sledi avtobusni transfer in namestitev v hotelu El Mouradi  Djerba Menzel 4* s storitvijo all inclusive.

2. DAN: DJERBA
Dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

3. DAN: IZLET PO OTOKU
Po zajtrku se odpravimo na pravo dopoldansko raziskovanje največjega otoka severne Afrike. Najprej se odpeljemo proti skrajnemu jugu, kjer si ogledamo rimski nasip El Kantara, edino cestno povezavo s celinskim delom države. Pot nadaljujemo do lončarske vasice Guellala, kjer razkrijemo skrivnost čudežne kamele, se povzpnemo na najvišji vrh otoka in si ogledamo muzej tradicionalnega življenja. Pot nadaljujemo proti edini židovski sinagogi na otoku, El Ghriba, ki je mednarodno romarsko središče Židov. Izlet končamo na bazarju in tržnici največjega otoškega mesta Houmt Souk, kjer boste imeli priložnost, da se preizkusite v barantanju. Sledi povratek do hotela, kosilo in prosto popoldne.

4. DAN: DJERBA
Še en dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

5. DAN: DJERBA – GABES – KEBILI – TOZEUR
Po zgodnjem zajtrku v hotelu se odpravimo proti jugu otoka, kjer prečkamo morsko ožino med otokom in celinsko Tunizijo in že po kratki vožnji s trajektom se znajdemo na celini. Pot nadaljujemo do primorske oaze Gabes, kjer se sprehodimo po tržnici začimb in kane. Sledi vožnja do mesta Kebili, postanek za kavo. Z vožnjo nadaljujemo preko največjega slanega jezera v Tuniziji, Chott El Jerid, kjer naredimo krajši postanek in občudujemo mešanje barv ter odkrivamo skrivnost puščavske rože. Vožnja do Tozeurja, kjer se nastanimo v hotelu. Po kosilu (pijača ob doplačilu) pa je pred nami je pravo doživetje (doplačilo), vožnja do gorskih oaz Chebika in Tamerza, kjer občudujemo svežino in čistost gorskih slapov med nasadi palm ali adrenalinska vožnja do Ong Jmela in ogled kulis filma Vojna zvezd. Sledi povratek do Tozeurja v hotel 4*, večerja, plavanje in nočitev.

6. DAN: TOZEUR – DOUZ – MATMATA – MEDENINE – DJERBA
Po zajtrku sledi ogled zgodovinskega muzeja na prostem v oazi dateljnovih palm ter pot do majhnega puščavskega živalskega vrta (doplačilo). Nato se peljemo proti Douzu, oazi imenovani »Vrata v Saharo«, kjer se začnejo prave peščene sipine, ki jih boste imeli priložnost doživeti čisto na poseben način, na kameljem hrbtu (doplačilo). Po kosilu (pijača ob doplačilu) pot nadaljujemo do gorovja Matmata, imenovanega tudi »Mesečeva pokrajina«. Obiščemo tudi trogloditsko hišo, tradicionalno berbersko bivališče, kjer nekateri Berberi še danes živijo v svoji kulturi in jeziku. Odpravimo se še do mesteca Medenine, kjer sledi ogled Ghorfas, tržnice v berberskih žitnicah. Povratek na Djerbo.

7. DAN: DJERBA
Pred vami je dan, namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

8. DAN: DJERBA – LJUBLJANA
Avtobusni transfer iz hotela do letališča ter polet proti Ljubljani.

Doplačila:

MOŽNI FAKULTATIVNI IZLETI (doplačilo na licu mesta)

  • ježa kamel (pribl. 15 €);
  • vožnja s terenskimi vozili do gorskih oaz Chebika in Tamerza (pribl. 45 €);
  • off road vožnja do Ong Jmela (pribl. 45 €);
  • obisk muzeja Chakwak + živalski vrt (pribl. 15 €).

Popusti:
  • otrok do 2. leta brezplačno (nima sedeža na letalu in ležišča v sobi)
  • otrok od 2. do 12. leta na dodatnem ležišču brezplačno v hotelu (plača pavšal za prevoz 339 EUR)
  • otrok od 2. do 12. leta na drugem dodatnem ležišču (različno glede na termin; prosimo, obrnite se na svojega svetovalca)