Safari program »PO SLEDEH BERBEROV« in počitnice na celinskem delu Tunizije

odhod:
št. dni: 8
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Oasis Tours d.o.o.

Cena vključuje:

PROGRAM VKLJUČUJE: 
Letalski prevoz Ljubljana – Tunizija (letališče Monastir/Enfidha) – Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transfer na relaciji letališče – hotel – letališče, 5x nočitev v obalnih hotelih El Mouradi el Menzah 4* s storitvijo all inclusive, 2x nočitev na obrobju Sahare (Douz in Tozeur) v hotelu El Mouradi 4* s storitvijo polpenzion, asistenco predstavnika/vodiča v Tuniziji v slovenskem ali hrvaškem jeziku, oglede in transferje po programu, organizacijo in vodenje programa.

PROGRAM NE VKLJUČUJE:          
Zavarovanja rizika odpovedi in drugih zavarovanj, stroška posredovanja, obrokov različnih od navedenih, prevozov, izletov in drugih storitev, ki niso navedene v programu.

OPOMBA: Program safari ture se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa; gostje morajo ob odhodu na 3-dnevni safari (4., 5. in 6. dan) izprazniti sobo v obalnem hotelu in prtljago vzeti s seboj; fakultativni izleti se plačajo pri predstavniku na licu mesta. Minimalno število udeležencev za izvedbo programa (izleta) je 15 oseb.

Program Potovanja:

1. DAN: LJUBLJANA – CELINSKA TUNIZIJA – YASMINE HAMMAMET 
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in dvourni polet proti Tuniziji. Pristanek na letališču v Tuniziji (Monastir). Sledi avtobusni transfer in namestitev v hotelu El Mouradi el Menzah 4* s storitvijo all inclusive.

2. DAN: YASMINE HAMMAMET 
Dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

3. DAN: YASMINE HAMMAMET – TUNIS – KARTAGINA – SIDI BOU SAID - YASMINE HAMMAMET     
Po zajtrku sledi vožnja proti severu države, mestu Tunis. Prvi postanek naredimo v centru moderne in živahne prestolnice, na tuniški medini, kjer se bomo preizkusili v barantanju. Časa imamo tudi za obisk tipične tunizijske kavarne, znane kot »šiša bar«. Nadaljujemo v Kartagini, prestolnici Punskega imperija, kjer si pobliže pogledamo njene ostanke, danes del UNESCO-vega zaščitenega območja. Kartagina bo prebudila vašo domišljijo s svojo bogato zgodovino in povedala zgodbo o princesi Elisi in velikem vojskovodji Hanibalu. Na področju Kartagine sledi obisk nacionalnega muzeja na hribu Byrsa. Po ogledu sledi kosilo in nato sprehod skozi idilično belo-modro vasico umetnikov Sidi Bou Said, od koder se razprostira prekrasen panoramski razgled. Sledi povratek do hotela, večerja in nočitev.

4. DAN: YASMINE HAMMAMET – EL JEM – MATMATA – DOUZ
Po zajtrku v hotelu se odpeljemo proti jugu države, kjer bomo odkrivali skrite zaklade in nedvomno izkusili nepozabno dogodivščino. Prvi postanek naredimo v mestu El Jem, kjer si ogledamo enega največjih in najbolj ohranjenih rimskih amfiteatrov, ki je nekoč sprejel tudi do 30.000 obiskovalcev. Naprej se odpravimo proti Matmati, kjer si ogledamo tipično berbersko bivališče, trogloditsko hišo, kjer nekateri Berberi še danes živijo v svoji kulturi in jeziku. Sledi kosilo v podzemnem hotelu (pijača ob doplačilu). Sledi vožnja do mesta Douz, poznanega pod imenom »Vrata Sahare«. Doživetje bo vsekakor sprehod po Sahari na malce drugačen način, na kameljem hrbtu (doplačilo). Sledi namestitev v hotelu 4*, večerja in nočitev.

5. DAN: DOUZ - CHOTT EL JERID – TOZEUR
Po zajtrku pot nadaljujemo preko največjega slanega jezera Tunizije, Chott El Jerid, kjer bomo naredili krajši postanek, odkrivali skrivnost puščavske rože in občudovali prelivanje barv na obzorju. Sledi vožnja do mesta Tozeur, kjer vam bo na voljo več možnosti za odkrivanje puščavskega sveta. Če ste avanturisti, se lahko odpravite na »off road« vožnjo s terenskimi vozili - Ong Jmel (doplačilo) ali pa se z istimi vozili podate na vožnjo do prekrasnih gorskih oaz Chebika in Tamerza (doplačilo). Obstaja tudi možnost združitve obeh fakultativnih izletov. Sledi namestitev v hotelu 4*, kosilo, večerja in nočitev.

6. DAN: TOZEUR - GAFSA - KAIROUAN – YASMINE HAMMAMET 
Po zajtrku sledi ogled zgodovinskega muzeja na prostem v oazi dateljnovih palm ter pot do majhnega puščavskega živalskega vrta (doplačilo). Sledi vožnja proti severu in postanek na poti za kosilo. Za konec se ustavimo še v svetem mestu muslimanov, Kairouanu, in si od zunaj ogledamo veliko mošejo Sidi Oqba ter obiščemo bazar, kjer se ročno izdelujejo preproge, za katere boste imeli možnost barantati. Sledi povratek v hotel, kamor se vrnemo v času večerje.

7. DAN: YASMINE HAMMAMET 
Dan namenjen počitku, sprostitvi, morebiti še zadnjim nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

8. DAN: YASMINE HAMMAMET – MONASTIR – LJUBLJANA
Avtobusni transfer iz hotela do letališča ter polet proti Ljubljani.

Doplačila:

MOŽNI FAKULTATIVNI IZLETI (doplačilo na licu mesta)

  • ježa kamel (pribl. 15 €);
  • vožnja s terenskimi vozili do gorskih oaz Chebika in Tamerza (pribl. 45 €);
  • off road vožnja s terenskimi vozili do Ong Jmela (pribl. 45 €);
  • obisk muzeja Chakwak + živalski vrt (pribl. 15 €)
Popusti:
  • otrok do 2. leta brezplačno (nima sedeža na letalu in ležišča v sobi)
  • otrok od 2. do 12. leta na dodatnem ležišču brezplačno v hotelu (plača pavšal za prevoz 339 EUR)
  • otrok od 2. do 12. leta na drugem dodatnem ležišču (odvisno od termina; prosimo, obrnite se na svojega svetovalca)