MALTA - BISER MEDITERANA

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 8
prevoz:
cena: že od €/osebo

Cena vključuje:

• letalski prevoz LJUBLJANA . MALTA . LJUBLJANA, polet vsak četrtek od 6.7. do 21.9.
• letališko in varnostno pristojbino v Sloveniji in na Malti
• avtobusni prevoz iz pristanišča do hotela in nazaj
• 7 x NOČITEV Z ZAJTRKOM v hotelu 3* (Topaz ali podobni) ali v hotelu 4* (Labranda Riviera ali podobni)
• osnovno nezgodno zavarovanje

• vodenje v angleškem jeziku

Program Potovanja:

1.dan: LJUBLJANA – MALTA
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana dve uri pred poletom letala. Polet proti Malti.Transfer do hotela 3*/4*, namestitev, prosto in nočitev.
 
2. dan: VALLETTA
Zajtrk. Transfer do prestolnice Malte, znamenite in očarljive Vallette. Začetna točka izleta je pred vhodom v mesto Mdina, pred Mestnimi vrati. Podrobneje spoznamo zgodovino pestolnice ob sprehodu po ozkih pisanih ulicah. Postanek pred katedralo St. John (vstop proti doplačilu 15 EUR po osebi). Odkrivanje mesta nadaljujemo do vrtov Barrakka, od koder se odpira čudovita panorama na pristanišče in 3 mesta. Sprehod do trga in postanek pred palačo Grand Masters (vstop možen ob doplačilu 10 EUR po osebi). Prosto za nakupovanje, počitek in individualno odkrivanje mesta. Transfer nazaj do hotela, prosto in nočitev.
 
3. dan: MALTA
Dan namenjen počitku, kopanju in raziskovanju otoka. Možnost fakultativnih izletov ali samostojnih ogledov in nakupov.
 
4. dan: MARSAXLOKK in BLUE GROTTO
Zajtrk. Transfer do južnega dela Malte. Ogled templja Megalithic - prve naselbine na Malti, ki je bila starejša od piramid v Egiptu (vstopnina ob doplačilu 10 EUR po osebi). Nadaljevanje poti do znamenite modre jame - Blue Grotto. Vožnja z ladjico po kristalno čistem morju (ob dobrih vremenskih razmerah ter ob doplačilu 10 EUR po osebi). Zadnji postanek bo v simpatični ribiški vasici Marsaxlokk. Sprehod po promenadi in obisk nedeljske tržnice, čudovita panorama na tradicionalne malteške čolne "Luzu".  Transfer nazaj do hotela, prosto in nočitev.
 
5. dan: MALTA
Dan namenjen počitku, kopanju in raziskovanju otoka. Možnost fakultativnih izletov ali samostojnih ogledov in nakupov.
 
6. dan: GOZO 
Zajtrk. Transfer do otoka Gozo s katamaranom Captain Morgan in 2,5-urna plovba okoli otoka. Na otoku obiščemo baziliko Ta Pinu, ki je znana tudi kot čudežna cerkev. Obiščemo otoško prestolnico, mesto Victoria s citadelo. Postanek v zalivu Dwejra, ki slovi kot ekološko in geološko naravno čudo na zahodnem delu otoka Gozo, ki je hkrati zelo priljubljena postojanka potapljačev, saj slovi po celinskem morju, ki ga z odprtim morjem povezuje 65m dolg narani tunel. Naslednja točka je majhna ribiška vasica Xlendi, priljubljena za potapljanje, snorkljanje in plavanje. Obisk templjev Ggantija iz neolitika, kjer bi naj častili boginjo plodnosti. Gre za najstarejša templja v nizu megalitskih templjev na Malteškem otočju. Povratek na Malto v poznih popoldanskih urah. Transfer do hotela, nočitev.
 
7. dan: MALTA
Dan namenjen počitku, kopanju in raziskovanju otoka. Možnost fakultativnih izletov ali samostojnih ogledov in nakupov.
 
8. dan: MALTA – LJUBLJANA
Zajtrk v hotelu. Transfer do letališča Malta in polet letala proti Ljubljani.
 
POMEMBNO: Zaporedje programa in čas predvidenega poleta se lahko spremeni zaradi organizacijskih razlogov, vendar se program oziroma vsebina s tem ne spremeni. Program je zagotovljen ob prijavi minimalno 10 udeležencev.
Doplačila:

Za enoposteljno sobo 40%.

Za ekološko takso na mestu samem (0,5 EUR na osebo na dan).

Za posredovanje 23 EUR na prijavnico (voucher).

Popusti:

Otrok do 2. leta BREZPLAČNO (nima sedeža na letalu in ležišča v sobi).

Otrok od 2. do 12. leta na dodatnem ležišču v sobi skupaj z dvema odraslima 20%.

Odrasla oseba na dodatnem ležišču 5%.