BOSNA - ČRNA GORA - DALMACIJA

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 5
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Relax turizem d.d.

Cena vključuje:

  • prevoz z avtobusom turistične kategorije (HD, klima, WC, video) s vključenimi cestninami in parkirninami
  • 1 x nočitev z zajtrkom v Sarajevu (1/2 soba TWC) v hotelu 3*/4*
  • 2 x polpenzion v Budvi (1/2 soba TWC) – HN SLOVENSKA PLAŽA 3*
  • 1 x polpenzion v Vodicah (1/2 soba TWC) v hotelu 3*
  • ogled znamenitih »Bosanskih piramid« (cca. 1 ura) v kraju Visoko (vključena vstopnina),
  • ogled »Tunela spasa« v Sarajevu (vključena vstopnina)
  • pokušinO njeguškega sira in pršuta ter vina Vranac v gorski vasici Njeguši
  • »dalmatinsko marendo« (slana riba, sir, pršut in domače vino) okolici Zadra (Eko Turizam Butić)
  • oglede po programu
  • vodenje v slovenskem jeziku
  • organizacijo in izvedbo potovanja.

Program Potovanja:

1. DAN: MURSKA SOBOTA – MARIBOR – CELJE –LJUBLJANA - NOVO MESTO – ZAGREB - SLAVONSKIBROD - SARAJEVO

Odhod avtobusa turistične kategorije iz različnih vstopnih postaj: Murska Sobota (avtobusna postaja) – 00.30, Maribor (avtobusna postaja) - 0130, Celje (pred dvorano Zlatorog) – 02.30, Žalec (avtobusna postaja) – 02.50, Ljubljana (parkirišče Dolgi most) – 04.00, Novo Mesto (parkirišče pred Supernovo) – 05.00. Vožnja s krajšimi postanki mimo Zagreba in Slavonskega Broda do kraja Visoko. Postanek za ogled znamenitih »Bosanskih piramid« (cca. 1 ura). Nadaljevanje vožnje. Prihod v Sarajevo v popoldanskih urah. Avtobusni ogled mesta. Namestitev v hotelu. V poznih popoldanskih urah sprehod po Baščaršiji. Proti doplačilu možnost večerje v eni izmed “čevapdžinic” oziroma “burekdžinic”. Vrnitev v hotel. Nočitev.

 

2. DAN: SARAJEVO – FOČA – NIKŠIĆ – OSTROG –PODGORICA - SKADARSKO JEZERO – BUDVA

Po zajtrku odhod iz hotela. Postanek za ogled »Tunela spasa«. Nadaljevanje vožnje mimo Foče do Črne gore. Po prečkanju meje nadaljevanje poti ob vznožju Narodnega parka Durmitor mimo Nikšiča do samostana Ostrog, ki je bil ustanovljen v 17. stoletju in je vklesan v steno na nadmorski višini 900 m. Predstavlja največje svetišče v Črni gori. V samostanu počivajo ostanki sv. Vasilija Ostroškega, čudodelca in ustanovitelja samostana. Po ogledu vožnja do Skadarskega jezera, ki je največji rezervoar sladke vode na balkanskem polotoku in edino gnezdišče pelikanov v tem delu Evrope. Krajši postanek v Virpazarju. V poznih popoldanskih urah prihod v center črnogorskega turizma Budvo. Pred prihodom krajši postanek za panoramski pogled na otoček sv. Štefana in Budvansko riviero. Namestitev v hotelu 3* v Budvi. Večerja. Zvečer sprehod po znameniti promenadi od hotelskega naselja do stare Budve. Nočitev.

 

3. DAN: BUDVA – CETINJE – NJEGUŠI – LOVČEN – BOKAKOTORSKA

Po zajtrku izlet »Montenegro tura«. Vožnja po panoramski cesti do Cetinja, najstarejše črnogorske prestolnice. Po krajšem postanku vožnja na Lovčen. Ogled mavzoleja, monumentalne grobnice, kjer je pokopan vladar in pesnik Petar II. Njegoš. Z vrha Lovčena se ponuja čudovit razgled na črnogorsko obalo in notranjost. V popoldanskih urah postanek v vasici Njeguši (pokušina njeguškega sira in pršuta). Nadaljevanje vožnje po znamenitih serpentinah do zaliva. Boka Kotorska, ki je zarezan globoko v vznožje strmih planin. Zaliv je eden najbolj slikovitih na svetu in močno spominja na fjorde. Krajši postanek v Kotorju. V poznih popoldanskih urah vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.

 

4. DAN: BUDVA – DUBROVNIK – NEUM - DOLINA REKENERETVE – VODICE

Po zajtrku prosto za samostojne oglede, kopanje, sončenje in sprehode. Ob 12.00 odhod iz Budve. Vožnja mimo Tivata in s trajektom preko zaliva Boka Kotorska do Dubrovnika. Krajši postanek (1 ura) za sprehod po Stradunu. Nadaljevanje vožnje s krajšimi postanki po slikoviti jadranski magistrali mimo Neuma in preko delte Neretve do Ploč ter dalje po avtocesti do Vodic. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

 

5. DAN: VODICE – ZADAR – SLOVENIJA

Po zajtrku prosto za samostojne oglede, kopanje, sončenje in sprehode. Ob 12.00 odhod iz Vodic. Vožnja do Zadra. Postanek v vasici Briševo v okolici Zadra (Eko Turizam Butić). Dalmatinska malica (slana riba, sir, pršut in domače vino). V popoldanskih urah odhod proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah

Doplačila:
  • za enoposteljno sobo 80 EUR
  • za prijavnino 23 EUR na prijavnico (voucher).
Popusti:

Pogoji odpovedi, ki veljajo za potovanje:

  • do 30 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 20% cene aranžmaja,
  • 29 do 22 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 40% cene aranžmaja,
  • 21 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 50% cene aranžmaja,
  • 14 do 8 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 70% cene aranžmaja,
  • 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma pričetka opravljanja storitve – 100% cene aranžmaja,
  • Neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


  • Ne glede na napisano, so stroški lahko višji, v kolikor je organizator opravil nakup letalske karte oz. rezervacijo sobe pri partnerju in so realni stroški nastali pred odpovedjo.