KRIŽARJENJE ZAHODNI KARIBI - MSC SEASHORE

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 10
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Svet Križarjenj d.o.o.

Cena vključuje:

 Letalski prevoz Benetke - Miami - Benetke.
• Avtobusne prevoze letališče - pristanišče - hotel - letališče.
 Izbrane izlete (glej opis programa potovanja).
• 1x nočitev v hotelu s 4* z zajtrkom.
• Namestitev v izbrani kabini, pristaniške takse in nepovratne pristojbine.
• Razširjen polni penzion (zajtrk, kosilo, večerja, prigrizke, polnočni bife in kapitanovo večerjo).
• Vodo, kavo in čaj v samopostrežni restavraciji.
• Zabavni večerni program, predstave in animacije.
• Uporabo bazenov, masažnih kadi in fitnesa.
 Slovenskega in/ali hrvaškega predstavnika ter odlično vodenje na izletih (pri min. 30 potnikov).
• MSC Covid-19 zavarovanje v znesku 29 € na osebo.

• Organizacijo in izpeljavo potovanja.
 

Program Potovanja:

1. dan: BENETKE (ITALIJA) – MIAMI (ZDA)

V zgodnjih jutranjih urah zbor na letališču v Benetkah. Sledi prijava na let in približno 11-urni let do New Yorka, nato pa še krajši 3-urni let do naše končne destinacije, vročega Miamija. Na letališču nas bo pričakal avtobus in nas odpeljal v hotel, kjer bomo prenočili. 

 

2. dan: MIAMI (ZDA)

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpravili na nekajurni izlet po slikovitem Miamiju.

Prestolnica "sončne dežele« Floride je bila ustanovljena leta 1896. Srce okrožja predstavlja zaliv imenovan Biscayne Bay, ki ga na zahodni strani omejuje celinski del Miamija in na vzhodni otok Miami Beach.  Miami krasijo dolge peščene plaže in v ozadju čudovite palme, ob katerih se bohotijo stavbe v stilu »Art Deco« arhitekture dvajsetih let prejšnjega stoletja, tu najdemo sveže morske dobrote in najboljše nočne klube na svetu. Če temu dodamo še temperament številnega latinskega prebivalstva, dobimo izjemno destinacijo za zabavo in sprostitev. Tukaj je tudi pravi raj za nakupovanje.

Po končanem izletu nas bo avtobus odpeljal  v pristanišče, kjer se bomo vkrcali na ladjo MSC Seashore in pričeli s križarjenjem po čudovitih Karibskih otokih.

 

3. dan: DAN PLOVBE

Ladja bo ves dan plula proti naslednji destinaciji, Jamajki. Idealen dan za raziskovanje ter spoznavanje ladje in vse njene ponudbe.

 

4. dan: OCHO RIOS, JAMAJKA

Ob 9. uri bomo pripluli na Jamajko. Na otoku prevladujejo sonce, bele peščene obale in vroča karibska zabava z obvezno reggae glasbo.

Najlepše plaže se razprostirajo na severu otoka, kjer se bo v mestecu Ocho Rios zasidrala naša ladja. Na severu otoka se nahaja tudi Montego Bay, ki velja za glavno turistično središče Jamajke. Jamajka je drugače hribovit otok z najvišjim vrhom Blue Mountain Peak z 2.256 m nadmorske višine in podzemnimi jamami na severo-zahodu otoka. Jamajka je rojstna država Boba Marleya, zibelka reggae glasbe in pomemben izvoznik sladkornega trsa, kave, papaje. Z Jamajke bomo odpluli ob 17. uri.

 

5. dan: GEORGE TOWN, KAJMANSKI OTOKI

Ob 8. uri bomo prispeli do glavnega mesta na Kajmanskih otokih, ki so čezmorsko ozemlje Združenega kraljestva. Skupino Kajmanskih otokov predstavljajo trije tropski zeleni otočki: Grand Cayman, Little Cayman in Cayman Brac. Pohvalijo se lahko s čudovitimi plažami, ki ponujajo dobrodošel počitek vsem, ki si želijo pobegniti od hitrega tempa vsakdana.  Na otoku se nahaja najlepša plaža na Karibih, idilična bela peščena plaža Seven Mile Beach. Kajmanski otoki sodijo med najprivlačnejše potapljaške točke sveta, v zadnjem času pa tam narašča tudi število zelenih želv, ki jih vzrejajo na tamkajšnji farmi. Populacije zelenih morskih želv tu preučujejo in spremljajo že od leta 1998.  Prav tako otoki slovijo kot davčna oaza, zato se priporoča obisk kakšne trgovine, ki jih v mestu George Town ne manjka. Otok bomo zapustili ob 16. uri.

 

6. dan: COZUMEL, MEHIKA

Na mehiški rajski otok Cozumel bomo pripluli ob 10. uri. »Lastovičji otok«, kot so ga imenovali staroselci Maji, velja za enega najlepšhi krajev na svetu za potapljanje, saj se v bližini obale nahajajo spektakularni koralni grebeni. Kljub obisku ogromnega števila turistov se na otoku nahaja mnogo neokrnjenih predelov džungle in divjih plaž. Cozumel je največji mehiški otok v Karibskem morju in meri 48 km v dolžino ter 16 km v širino. Otok se ponaša z 2.000-letno bogato zgodovino, saj je bil nekoč naselbina majevske civilizacije. Po majevski legendi naj bi bil otok dom boginje Ixchel, boginje ljubezni in plodnosti, na otoku pa še vedno najdemo nekaj arheoloških najdišč iz tistega časa, kot sta San Gervasio in El Cedral. Na celini nasproti otoka pa je mogoče obiskati slavni najdišči Chichen Itza in Tulum. Priljubljene aktivnosti so tudi nakupovanje z davčnimi olajšavami, snorklanje, plavanje z delfini in okušanje nacionalne mehiške pijače tekile. Otok bomo zapustili ob 18. uri.

 

7. dan: DAN PLOVBE

Ladja bo ves dan plula proti naslednji destinaciji, Bahamom. Idealen dan za raziskovanje ter spoznavanje ladje in vse njene ponudbe.

 

8. dan: OCEAN CAY – MSC MARINE RESORT, BAHAMI

Ob 7. uri bomo pripluli na Bahame.Ocean Cay je prava rajska destinacija v lasti ladijske družbe MSC. Od novembra 2019 je mogoče uživati na edinstvenem zasebnem otoku Ocean Cay, ki je zasnovan kot naravni podaljšek ladje. Ta potnikom omogoča nemoteno izkrcavanje in vkrcavanje na ladjo v času postanka na otoku. Kilometri mehkega, belega peska na 7 različnih plažah, kjer bodo na voljo ležalniki, oprema za potapljanje in zasebne kabane. Izberete lahko tudi najljubše mesto za uživanje v hrani in pijači: na voljo bodo samopostrežni buffet, bari na plažah, stojnice s hrano, sladoled in kavarna. Pri svetilniku se nahaja bar v stilu Hemingwaya in terasa s fantastičnim pogledom na morje. Otok bomo zapustili ob 18. uri.

 

 9. dan: MIAMI (ZDA) – Izlet v nacionalni park EVERGLADES

Okoli 6. ure zjutraj bomo pripluli v Miami ter se po zajtrku poslovili od ladje, ki nas je popeljala do čudovitih krajev, nas pogostila z vrhunskimi kulinaričnimi dobrotami in zabavo v karibskem stilu.

Po izkrcanju se bomo z avtobusom odpeljali na izlet v narodni park Everglades, ki je največja subtropska divjina v ZDA. Sestavljen je iz plitvih zalivov in globljih obalnih voda ter sveže vode, zaradi česar je edinstven habitat za različne vrste rastlinstva in živali. Le četrtina pradavnega Evergladesa je danes še ohranjena, a znotraj tega območja najdemo ameriške krokodile, floridske panterje in zahodnoindijske morske krave, ki prežijo na plen po mangrovinih tunelih, prerijah in obalah. Po izletu nas bo avtobus odpeljal do letališča, kjer sledi prijava za letalski prevoz do Italije.

 

10. dan: PARIZ (FRANCIJA) - BENETKE (ITALIJA)

Po prestopu v Parizu bomo z letalom pristali v Benetkah ob 17:15 po lokalnem času. Zaključek potovanja.

Doplačila:

OBVEZNA DOPLAČILA

  • Napitnine: Cena 84 € na osebo starejšo od 12 let oz. 42 € za otroka 2-12 let.
  • Za posredovanje 23 € na prijavnico (voucher).


MOŽNA DOPLAČILA

  • Povratni prevoz iz Slovenije po ceni od 56 € na osebo.
  • Doplačilo za enoposteljno kabino 80-100% (na vprašanje).
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Coris od 16,50 € na osebo ali 29,50 € na družino.
  • Fakultativni izleti, ki jih ponuja ladjar (ob zadostnem številu prijavljenih vodenje v slovenskem jeziku; za možnosti izletov in cene nas kontaktirajte).
     
Popusti: