KRIŽARJENJE DO DANSKE, NORVEŠKE IN NEMČIJE - MSC GRANDIOSA

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 9
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Svet Križarjenj d.o.o.

Cena vključuje:

  • Letalski prevoz Zagreb - Hamburg - Zagreb.
  • Avtobusne prevoze letališče - hotel - pristanišče - letališče.
  • Izbrane izlete.
  • 1x nočitev v hotelu s 4* z zajtrkom.
  • Namestitev v izbrani kabini, pristaniške takse in nepovratne pristojbine.
  • Razširjen polni penzion (zajtrk, kosilo, večerja, prigrizke, polnočni bife in kapitanovo večerjo).
  • Vodo, kavo in čaj v samopostrežni restavraciji.
  • Zabavni večerni program, predstave in animacije.
  • Uporabo bazenov, masažnih kadi in fitnesa.
  • Slovenskega predstavnika in odlično vodenje na izletih.
  • MSC Covid-19 zavarovanje v znesku 25 € na osebo.
  • Organizacijo in izpeljavo potovanja.

Pogoj za izvedbo je 25 oseb.

Program Potovanja:

1. dan (01.07.2022): ZAGREB (HRVAŠKA) – HAMBURG (NEMČIJA)

V dopoldanskih urah zbor na letališču v Zagrebu. Sledi prijava na let in let v Hamburg. Na letališču prihod avtobusa in vožnja do hotela (hotel 4*) v bližini letališča. Nočitev v hotelu.

2. dan (02.07.2022): HAMBURG & KIEL (NEMČIJA)

Po zajtrku vožnja z avtobusom proti Kielu, vkrcanje na ladjo MSC Grandiosa. Odhod ladje iz Kiela ob 20. uri.

3. dan (03.07.2022): KOPENHAGEN (NORVEŠKA) 

Prihod v Kopenhagen ob 9. uri. Glavno mesto Danske ponuja veliko doživetij. Ponaša se s številnimi kanali, ki se vijejo skozi mesto, osupljivo moderno arhitekturo, kulinariko svetovnega razreda in vrhunskim oblikovanjem. Kanali, jezera in morje tvorijo kuliso modernega Kopenhagna in so spomin na bogato dediščino mesta, kot glavnega med baltiškimi pristanišči. Kljub temu, da je Kopenhagen največje skandinavsko mesto, še vedno daje vtis majhnega, intimnega mesta. Hiške in ozke uličice le pripomorejo k njegovi privlačnosti. Kopenhagen je tudi eno najbolj »zelenih« mest v Evropi. Večina ožjega središča je rezervirana za pešce, v mestu pa veljajo zelo strogi predpisi za preprečevanje onesnaževanja, zato je na cestah običajno več koles kot avtomobilov. Zelenih površin (kot svetovno znani Tivoli) je veliko; te v poletnem času vabijo domačine in obiskovalce na pločnike, v kavarne in restavracije. Danska prestolnica se zapusti ob 18. uri.

4. dan (04.07.2022): DAN PLOVBE

Ladja bo ves dan plula proti naslednji destinaciji. Idealen dan za raziskovanje ter spoznavanje ladje in vse njene ponudbe.

5. dan (05.07.2022): HELLESYLT & GEIRANGER (NORVEŠKA)

Prihod ladje v staro vikinško pristanišče Hellesylt ob 9. uri. Vasica ima krasno lego ob vhodu v fjord Geiranger in je odlično izhodišče za izlete po njem. Fjord Geiranger imenujejo tudi »Kralj norveških fjordov.« V Hellesyltu se z ladje izkrcajo le potniki, ki gredo na določene ladjarjeve izlete. Nato se ladja zasidra v srcu fjorda Geiranger, kjer lahko izstopijo tudi ostali potniki. V kolikor se odločite za izlet od Hellesylta do Geirangerja, vas bo čez celotno pot spremljala neokrnjena narava. Med potjo boste lahko opazovali čudovit slap Hellesyt in jezero Hornindal, ki velja za najgloblje v Evropi in je globoko kar 514 metrov. S 1.500 metrov nadmorske višine si lahko ogledate osupljivo pokrajino, ki se razteza vse do fjorda Geiranger. Po poti se boste ustavili na edinstveni razgledni točki Flydalsjuvet. Geiranger je eden od najlepših norveških fjordov. Med vožnjo po »cesti orlov« ali po strmi cesti Flydal, ki vas pelje na vrh gore Mount Dalsnibba, se odpirajo edinstveni panoramski pogledi. Pot vas lahko hitro pripelje tudi do mlečnih kmetij, ki so poznane po svojih okusnih sirih. Odhod iz Geiranger ob 21. uri.

6. dan (06.07.2022): ALESUND (NORVEŠKA) 

Prihod v Alesund ob 7. uri. Alesund je očarljivo obalno mesto, ki leži na jugozahodnih fjordih in je obdano s čudovitimi gorami. Ko je mesto leta 1904 skoraj popolnoma uničil požar, je postalo prazno platno za mlade nadarjene norveške arhitekte, ki so mesto po ukazu cesarja Wilhelma II. prenovili v secesijskem stilu. Elegantni nadstreški, cvetno okrasje, zašiljeni stolpiči ter pastelna pročelja se mešajo s tipičnim norveškim mitološkim in vikingškim pridihom. Tako je Alesund postal najelegantnejše norveško mesto. Zunaj središča mesta in v pristanišču pa še vedno najdete starejše tipične lesene stavbe. Poleg obveznega mestnega sprehoda med bogatimi stavbami, se morate povzpeti tudi na razgledno točko na gori Aksla, ki se nahaja točno nad mestnim središčem. Iz mestnega parka na vrh hriba vodi 418 stopnic, na koncu pa ste nagrajeni s spektakularnim razgledom – pod vami se na ozkem polotoku razprostira pravljična dežela, mesto Alesund, obdano z oceanom, otočki ter zasneženimi gorami in pogled je naravnost čaroben! Ena izmed znamenitosti v Alesundu pa je Atlanterhavsparken (Atlantski park), ki je eden izmed največjih slanovodnih akvarijev v severni Evropi. Je pravcati arhitekturni biser, integriran v obalno naravo med oceanom in kopnim, zato vsekakor priporočamo ogled. Odhod iz mesta ob 17. uri.

7. dan (07.07.2022): FLAAM (NORVEŠKA)

Flaam je najdaljši fjord in se razteza kar 200 km v notranjost. Med zimo, ki traja od 6 do 8 mesecev je Flaam popolnoma izoliran od ostalega sveta. Svetujemo, da se iz malega mesteca popeljete z železnico po spektakularni pokrajini med skalami in slapovi do planote, od koder se razprostira krasen pogled na fjord in morje. Modrina morja in zelena pobočja po katerih tečejo reke in slapovi vas bodo očarali. Postanek v Flaamu bo od 07:00 do 17:00.

8. dan (08.07.2022): DAN PLOVBE

Ladja bo ves dan plula proti Kielu. Idealen dan za uživanje na ladji in njeni celotni ponudbi.

9. dan (09.07.2022): KIEL & HAMBURG – ZAGREB (HRVAŠKA) 

Okoli 9. ure prihod v Kiel, po zajtrku izkrcanje iz ladje. Nato se bomo odpravili na panoramski ogled mesta Hamburg. Hamburg je drugo najbolj poseljeno mesto Nemčije, s skoraj 1,8 milijona prebivalcev. Je eno največjih evropskih pristaniških mest in največje mesto Evropske unije, ki ni glavno mesto. V mestu je mnogo različnih sosesk: St. Pauli je znan po fantastičnih barih in klubih ter ribji tržnici v predelu Landunsbrücken, Lange Reihe je gejevska soseska z azijsko hrano in tržnicami, Jungfernstieg, kjer je modni Alsterpavillon, je trendovsko območje okoli jezera Innen Alster, Hafencity je največje gradbišče v Evropi, kjer se razvija ogromna soseska, v kraju Blankenese je draga »lebdeča« restavracija, Speicherstadt je skladiščna cona mesta z zanimivo mestno zgodovinsko arhitekturo. Zelo poznana je tudi bolšja tržnica, kjer lahko kupite marsikaj iz druge roke. Miniatur Wunderland je največja železniška razstava na svetu, ki sedaj obsega že ogromno spektakularno področje z miniaturnimi z mesti, letališči, ladjami in življenjskimi situacijami. Po izletu vožnja z avtobusom do letališča, kjer sledi prijava za letalski prevoz do Zagreba. 

Doplačila:

OBVEZNA DOPLAČILA

  • Napitnine: Cena 70 € na osebo starejšo od 12 let oz. 35 € za otroka 2-12 let.
  • Prijavnina: 15 € na kabino ob rezervaciji.


MOŽNA DOPLAČILA

  • Povratni prevoz iz Slovenije po ceni od 30 € na osebo.
  • Doplačilo za enoposteljno kabino 80-100% (na vprašanje).
  • Zavarovanje rizika odpovedi s Covid-19 kritjem 5 % od cene aranžmaja.
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Coris od 16,50 € na osebo ali 29,50 € na družino.
  • Fakultativni izleti, ki jih ponuja ladjar (ob zadostnem številu prijavljenih vodenje v slovenskem jeziku).
Popusti: