ŠKOTSKA

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 5
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Sajko turizem d.o.o.

Program Potovanja:

12. avgust 2022 | 5 dni | letalo | šifra: SK1179

1. dan: Zbirališče potnikov na letališču v Zagrebu ob 04.30 zjutraj (možnost transferja iz Slovenije po želji). Polet letala letalske družbe KLM ob 06.25 proti Amsterdamu, tam takojšen prestop na drugo letalo in pristanek na letališču v Edinburgu ob 10.15 po lokalnem času. Vožnja proti severu in v bližini Pertha obisk posestva palače SCONE, nekdanje rezidence škotskih kraljev. Nato prihod v granitno mesto ABERDEEN. Panoramski ogled, nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja ob reki Dee po slikoviti pokrajini mimo krajev Ballater in Braemar. Opoldanski prihod v PITLOCHRY in obisk DESTILARNE VISKIJA. Potovanje naprej mimo narodnega parka »Highland Wildlife«. Prihod v INVERNESS. Namestitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk in vožnja do jezera LOCH NESS, slavnega bivališča pošasti Nessie. Postanek ob jezeru in vožnja mimo razvalin gradu Urquhart, od koder že vrsto let opazujejo Nessie. Naslednji postanek bo v mestu FORT WILLIAM ob vznožju najvišje škotske gore Ben Nevis. Sledi potovanje preko slikovite pokrajine mimo jezera Loch Lomond. Proti večeru prihod v bližino največjega škotskega mesta Glasgow. Nastanitev v hotelu nekje na tem območju.

4. dan: Zajtrk. Sledi celodnevni ogled EDINBURGA, enega najlepših mest v Evropi: obisk mogočnega gradu z različnimi muzejskimi zbirkami, katedrala, sprehod po Royal Mile, po želji peš na hrib Calton s škotskim nacionalnim spomenikom ... Prosto popoldne za samostojne oglede (možnost obiska škotskega nacionalnega muzeja ali galerije …). Vrnitev v hotel in nočitev (po želji in če bo možno večerni obisk škotskega folklornega večera z večerjo).

5. dan: Zajtrk. Dopoldanski ogled glavnih znamenitosti GLASGOWA: katedrala, mestna hiša, Jurijev trg, muzejska četrt in univerza. Sledi popoldanski transfer nazaj na letališče v Edinburgu. Polet letala letalske družbe KLM ob 17.30 proti Amsterdamu, tam prestop na drugo letalo in pristanek na letališču Pleso v Zagrebu predvidoma ob 22.35 po lokalnem času. Zaključek potovanja oz. po želji še transfer nazaj v Slovenijo.

CENA:  890 EUR pri najmanj 35 potnikih
               960 EUR pri najmanj 25 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalske polete Zagreb–Amsterdam–Edinburg–Amsterdam–Zagreb z družbo KLM, vključen 1 kos ročne prtljage + 1 kos velike prtljage za oddajo, vse letališke pristojbine, 4 x nočitev z zajtrki v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 2 večerji, prevoz s turističnim avtobusom po Škotski, slovensko vodenje in celotno organizacijo. 

Vključene vstopnine: za grad v Edinburgu, za destilarno viskija, za posestvo palače Scone, (skupaj cca. 45 EUR/osebo). 

MOŽNA DOPLAČILA:  za 1/1 sobo = 150 EUR, povratni transfer do letališča Zagreb = 39 EUR/osebo.

MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 14. let na dodatnem ležišču =15%,
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.

POMEMBNO: V času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.
Pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih!

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!


5% POPUST ZA REZERVACIJO IN PLAČILO V CELOTI DO 15.3.2022
Doplačila:
  • ENOPOSTELJNA SOBA 150 EUR
Popusti:
  • TRETJA OSEBA NA DOD. LEŽIŠČU 5 %
  • POPUST ZA OTROKA DO 14. LET Z DVEMA ODRASLIMA 15 %
  • TRETJA OSEBA NA DOD. LEŽIŠČU - OTROK 5 %