NORMANDIJA IN BRETANIJA

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 7
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Sajko turizem d.o.o.

Program Potovanja:

Odhod: 11. julij 2022 | 7 dni | avtobus | šifra: NIB041

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 3. uri zjutraj. Pobiranje potnikov preko Celja in Ljubljane proti Karavankam. Vožnja preko Avstrije mimo Salzburga proti Nemčiji z vmesnimi postanki. Popoldanski prihod v Francijo in naprej mimo Strassbourga proti Metzu. Nastanitev v hotelu in nočitev.
2. dan: Zajtrk. Vožnja po Franciji (Metz–Reims-Amiens). Popoldanski prihod v Normandijo, prihod na atlantsko obalo in v mestece Etretat. Postanek za sprehod do znamenitih pečin FALAISE D’AVAL. Nato pa vožnja mimo mesta Le Havre in preko Pont de Normandie – mostu, ki sodi med izjemne dosežke sodobne arhitekture. Proti večeru prihod v CAEN in nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.
3. dan: Po zajtrku najprej ogled slovitih tapiserij iz 11. stoletja v BAYEUXU. Sledi ogled znamenitosti in krajev, ki so igrali glavno vlogo pri izkrcanju zaveznikov leta 1944 (dan D). Vožnja ob obali zavezniškega izkrcanja, COTE D’NACRE skozi Longues-sur-Mer (ohranjeni nemški bunkerji), Arromanches … Obisk okroglega kina »Arromanches 360« in ogled krajšega filma »100 dni Normandije«, ki povzema dogajanje v času izkrcanja zaveznikov. Vrnitev v Caen in še krajši ogled starega jedra mesta z gradom in katedalo. Večerja in nočitev v hotelu.
4. dan: Zajtrk. Vožnja do ene največjih znamenitosti Francije, mogočnega samostana MONT ST. MICHEL. Obisk granitnega otočka, ki se dviga iz morja. Po ogledu nadaljujemo pot v BRETANIJO do pristaniškega in ribiškega mesta ST. MALO. Panoramski ogled in krajši postanek. Nadaljujemo ob bretanski CÔTE D’EMERAUDE (smaragdni obali), kjer bomo občudovali plaže in pečine, ki se dvigajo visoko iz morja: Fort la Latte, Cap Frehel … Nastanitev v hotelu v okolici. Večerja in nočitev.
5. dan: Po zajtrku vožnja preko St. Brieuca do Morlaixa. V okolici obisk ene izmed cerkva z za Bretanijo značilno »Kalvarijo«. Sledi vožnja do mesta BREST in krajša panorama tega najbolj zahodno ležečega francoskega pristaniškega mesta. Naslednji postanek bo v mestu QUIMPER, ki je znano tudi kot kulturna prestonica Bretanije. V popoldanskem času nadaljevanje poti v CARNAC. Postanek pri enem najpomembnejših nahajališč megalitskih kamnov. Vožnja proti Nantesu, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
6. dan: Zajtrk in panoramska vožnja skozi mesto NANTES: grad bretanskih vojvod, katedrala … Sledi vožnja po dolini Loire na relaciji Tours–Orleans. Povratek preko Burgundije in večerna nastanitev nekje na območju francoskih Alp. Nočitev v hotelu.
7. dan: Po zajtrku prestop meje skozi predor Mt. Blanc ali Frejus in nadaljevanje vožnje po severni Italiji mimo Torina, Milana, Verone. Vrnitev v Slovenijo do Ljubljane in Maribora v poznih večernih urah.

CENA: 765 EUR pri najmanj 40 potnikih
             820 EUR pri najmanj 30 potnikih                      
             895 EUR pri najmanj 20 potnikih                      

CENA VKLJUČUJE: 2 x nočitev z zajtrkom + 4 x polpenzion v hotelih**/*** v sobah 1/2 TWC,  prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, slov. vodenje in organizacijo.
Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNO DOPLAČILO: -za sobo 1/1 = 175 EUR.

MOŽNI POPUSTI: za 3 osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%

OPOMBA: v primeru manjšega števila potnikov (najmanj 6, največ 8), lahko potovanje izvedemo tudi s komfortnim minibusom-kombijem Mercedes Sprinter, kjer je naš vodnik tudi voznik.
V takem primeru za izvedbo velja enaka cena, kot pri udeležbi najmanj 20 potnikov.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!


7% POPUST ZA GOTOVINSKO PLAČILO V CELOTI DO 15.3.2022
Doplačila:
  • ENOPOSTELJNA SOBA 175 EUR
Popusti:
  • TRETJA OSEBA NA DOD. LEŽIŠČU 5 %
  • TRETJA OSEBA NA DOD. LEŽIŠČU - OTROK 5 %