APULIJA IN KALABRIJA

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 8
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Sajko turizem d.o.o.

Cena vključuje:

  • 7 x polpenzion v hotelih s 3* in 4* v sobi 1/2 TWC,
  • prevoz s turističnim visokopodnim avtobusom,
  • vse cestnine, parkirnine in vstopne takse,
  • degustacijo vina,
  • vse oglede in vstopnine po programu,
  • slovensko vodenje in organizacijo.
Cena velja pri najmanj 40 potnikih.

Program Potovanja:

1. dan: SLOVENIJA - APULIJA - SAN GIOVANNI ROTONDO 

Odhod avtobusa iz Maribora opolnoči (v noči iz petka na soboto). Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani. Prestop meje na Fernetičih in vožnja mimo Benetk, Padove, Bologne in Riminija z vmesnimi postanki. Nadaljevanje vožnje ob jadranski obali mimo Ancone in Pescare in zgodaj popoldne prestop v APULIJO. Prihod na območje Nacionalnega parka Gargano v SAN GIOVANNI ROTONDO, enega od najbolj obiskanih romarskih krajev v Evropi (tu je živel in delal redovnik pater Pij). Ogled osrednjega svetišča, znani so tudi mozaiki slovenskega umetnika Marka Rupnika. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

2. dan: SAN GIOVANNI ROTONDO - BARLETTA - TARANTO

o zajtrku nadaljevanje vožnje proti jugu in krajši postanek v obmorskem mestecu BARLETTA pri rimskem bronastem kipu Collos iz 4. st. Sledi obisk gradu CASTEL DEL MONTE (Unesco), kjer je Friderik II. leta 1240 zgradil »apulijsko krono«. Popoldne še ogled naselbine I SASSI DI MATERA, ki so jo prvi naseljenci izkopali v tuf in velja za eno najstarejših naseljenih področij v Italiji. Namestitev v hotelu v mestu Taranto ali okolici. Večerja in nočitev.

3. dan: TARANTO - OSTUNI - ALBEROBELLO - CASTELLANA GROTTE - TARANTO

Zajtrk. Vožnja do kraja OSTUNI in krajši ogled »belega mesta«. Sledi prihod v ALBEROBELLO, mestece, poznano po hišah s pravljičnim izgledom, imenovanih »trulli«. Naslednji postanek v CASTELLANA GROTTE, kjer je bil leta 1938 odkrit jamski sistem. Po končanem ogledu kraškega podzemlja še pokušina lokalnih vin. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: TARANTO - LECCE - OTRANTO - TARANTO

Zajtrk. Izlet po »peti apeninskega škornja«. Postanek v mestu LECCE s sijajno baročno arhitekturo. Sprehod mimo številnih baročnih palač in ogled bazilike Svetega Križa. Vožnja do obmorskega mesta OTRANTO za krajši ogled starega jedra z ostanki obzidja, gradom in katedralo. Popoldanski povratek v TARANTO in postanek pri Aragonskem gradu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: TARANTO - KALABRIJA - CORIGLIANO CALABRO - LE CASTELLA - LAMEZIA TERME/ PIZZO

Zajtrk. Potovanje ob obali Jonskega morja preko Basilicate v KALABRIJO. Prihod v mesto CORIGLIANO CALABRO, ki slovi po svoji legi na gričku ter mogočnem Vojvodskem gradu. Nadaljevanje poti ob obali in postanek v letoviškem kraju LE CASTELLA s trdnjavo iz 15. st. Namestitev v hotelu nekje na območju mest Lamezia Terme ali Pizzo. Večerja in nočitev.

6. dan: LAMEZIA TERME/ PIZZO - REGGIO CALABRIA - TROPEA

Zajtrk. Vožnja na skrajni jugozahod v REGGIO CALABRIA, največje kalabrijsko mesto. Obisk Arheološkega muzeja, kjer domujeta slavna kipa grških junakov – Bronzi di Riace, ki so ju našli v morju pri kraju Riace. Še krajši ogled mesta s katedralo in sprehod po promenadi. Povratek ob razgibani obali mimo rta Capo Vaticano do znamenitega letoviškega mesteca TROPEA. Postanek za krajši ogled in sprehod po starem mestnem jedru, ki leži na pečini nad morjem. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: TROPEA - MORANO CALABRO - APULIJA

Po zajtrku vožnja v MORANO CALABRO, ki zaradi svoje lege na visokih gričevnatih pobočij sodi med najlepša kalabrijska mesteca. Prestop v pokrajino Basilicata in vožnje preko razgibane in hribovite pokrajine mimo pokrajinske prestolnice Potenza (možen krajši postanek) proti severu. Potovanje na relaciji Foggia–Termoli in nastanitev blizu jadranske obale na robu Apulije. Večerja in nočitev v hotel.

8. dan: APULIJA - LORETO - SLOVENIJA

Po zajtrku vrnitev proti domu ob jadranski obali mimo Pescare. Na poti sprostitveni postanek v kraju LORETO za obisk znamenite bazilike Svete hiše. Vožnja po avtocesti na relaciji Rimini–Bologna–Padova–Benetke. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

Doplačila:
MOŽNO DOPLAČILO:
  • za enoposteljno sobo = 175 EUR.
OBVEZNO DOPLAČILO:
  • za posredovanje 23 EUR na prijavnico (voucher).
Popusti:
  • za tretjo osebo v sobi na dodatnem ležišču 5 %.