KRIŽARJENJE PO DRINI (VOŽNJA S ČIROM IN NP TARA)

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 3
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Sajko turizem d.o.o.

Program Potovanja:

1. julij 2022 | 3 dni | avtobus | šifra: KD1400

1. dan: Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja preko Hrvaške v Srbijo in popoldanski prihod v Bajino Bašto. Krajša panorama slikovitega mesta pod planino Taro. Postanek za ogled simbola mesta »HIŠICE NA DRINI«. Ogled znane srbske destilarne in degustacija žganja. Možnost nakupa. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja do jezu hidroelektrarne in jezera Perućac. Vkrcanje na ladjo Grizzly in križarjenje po jezeru in kanjonu Drine do Višegrada: 52 km dolga plovba po narodnem parku Tara mimo izliva Žepe v Drino, skozi najožji del kanjona, mimo kampa Stari Brod in več srednjeveških utrdb. V Višegradu ogled starega mosta Mehmed-paše Sokolovića, ki ga v romanu »Most na Drini« opisuje nobelovec Ivo Andrič. Še ogled ANDRIĆGRADA in mešanice različnih stilov, ki so se izmenjevali v zgodovini tega območja: bizantinski, otomanski, renesančni in klasicistični. Zasnoval ga je režiser Emir Kusturica, navdih pa je dobil v delih in likih Iva Andrića. Preprosto kosilo (lepinja s čevapi) vključeno. Vožnja z avtobusom do Mokre Gore, kjer sledi vkrcanje na vlak »Čiro« in vožnja po ozkotirni progi ŠARGANSKA OSMICA do postajališča Jatare. Nazadnje še ogled filmske vasi Emira Kusturice – DRVENGRADA na Mečavniku. Vas so zgradili za snemanje filma »Život je čudo«. Povratek v hotel. Večerja ob živi glasbi. Nočitev.

3. dan: Po zajtrku odkrivanje NP TARA z vožnjo do jezera Zaovine in na »vidikovac« Kozja stena z čudovitim razgledom na dolino Drine. Še postanek v Perućcu ob reki Vrelo, dolgi samo 365 m. Nazadnje še obisk SAMOSTANA RAČA, središča duhovnosti v srednjeveški Srbiji. Sledi avtobusna vrnitev proti domu in pozen nočni prihod v Slovenijo.

CENA: 315 EUR pri najmanj 35 potnikih
              360 EUR pri najmanj 25 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 2x polpenzion v hotelu ***, 1x živo glasbo ob večerji v hotelu, 1x preprosto kosilo, križarjenje po Drini, vožnjo s Čirom po ozkotirni železnici, ogled Drvengrada, degustacijo žganja, vse oglede po programu, cestnine, pristojbine in dajatve, lokalno vodenje (kjer je obvezno), slovensko vodenje in celotno organizacijo.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 40 EUR.

MOŽEN POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!


7% POPUST ZA GOTOVINSKO PLAČILO V CELOTI DO 15.3.2022

Doplačila:
  • ENOPOSTELJNA SOBA 40 EUR
Popusti:
  • POPUST ZA OTROKA DO 12 LET Z DVEMA ODRASLIMA 25 %