VELIKA TURA PO TURČIJI

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 11
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Sajko turizem d.o.o.

Program Potovanja:

(KAPADOKIJA, EFEZ, TROJA ...)

9. september 2022 | 11 dni | letalo | šifra: VTT827

1.dan: Zbor potnikov ob 07. uri ne letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani. Polet letala družbe Turkish Airlines ob 09.10 proti Istanbulu, kjer bo pristanek ob 12.30 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih vkrcanje na turistični  avtobus in takojšnja vožnja preko Bosporja v Azijo in v notranjost Turčije. Večerni prihod v turško prestolnico ANKARO. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
2. dan: Zajtrk in ogledi v Ankari: Mavzolej Ataturka in muzej anatolijske civilizacije. Potovanje proti mesečevi pokrajini KAPADOKIJA. Popoldanski prihod v mesto Nevsehir ali Urgup, prvi ogledi pravljične pokrajine: vzpon na naravno nastali grad Uchisar, postanek v Avanosu, kjer se še vedno ukvarjajo z lončarstvom na starodavni način. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
3. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogledov v Kapadokiji: obisk muzeja na prostem v kraju Goreme, obisk enega izmed podzemnih mest (Kaymakli ali Derinkuyu). Sprehod po dolini angelov – Ihlari. Večerja v hotelu in nočitev.
4. dan: Takoj po zajtrku vožnja do SULTANHANA, za obisk karavanseraja in seznanitev z življenjem karavanarjev na starodavni poti svile in začimb. Potovanje do svetega mesta KONYA – nekdanjega središča Seldžukov. Ogled mavzoleja Mevlane. Popoldansko nadaljevanje vožnje proti jugu vse do obale sredozemskega morja. Nastanitev v hotelu blizu morja ob znameniti turiški rivieri nekje na območju letoviških krajev Side ali Belek. Večerja in nočitev v hotelu.
5. dan: Zajtrk. Prosto za kopanje, nato vožnja v ANTALYO, mesto z bogato zgodovino, ki je upravno in gospodarsko središče tega dela Turčije. Krajši panoramski ogled mesta, nato potovanje v notranjost in preko mesta Denizli večerni prihod v PAMUKKALE. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
6. dan: Po zajtrku ogled naravne znamenitosti “Bombažnega gradu”. Še ogled antičnega mestu HIERAPOLIS. Nato vožnja v EFEZ – eno najpomembnejših in najbolj ohranjenih antičnih mest. Obisk velikega gledališča, Odeona, rimskih kopališč. Na poti v Efez obisk ARTEMIDINEGA TEMPLJA, enega sedmih čudes antičnega sveta. Še obisk Marijine kapele. Vožnja do obmorskega letovišča KUSADASI, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
7. dan: Po zajtrku vožnja preko večjega mesta IZMIR (krajša panorama) severno v obalnem pasu Sredozemskega morja preko mest Bergama in Edremit. Popoldanski prihod v znamenito TROJO in ogled ostankov nekdanjega antičnega grškega mesta, ki je najbolj znano po trojanski vojni. Še vožnja proti pristanišču CANAKKALE ob ožini Dardanele. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. v hotelu.
8. dan: Zajtrk. Vožnja (predvidoma s trajektom) preko ožine do kraja GALIPOLI, prizorišča velike bitke med zavezniško in turško vojsko med prvo svetovno vojno. Postanek pri spominskem obeležju, nato ponovno prečkanje ožine Dardanele in nadaljevanje poti v bližini južne obale Marmarskega morja mimo mesta Bandirma do BURSE– mesta svile in nekdanje prestolnice otomanskega imperija. Večerni prihod v hotel, večerja in nočitev.
9. dan: Po zajtrku ogled mesta: Velika mošeja, Zelena mošeja, bazar Koza Han za sprehod med številnimi trgovinicami ... Nadaljevanje poti in popoldanski prihod v turško prestolnico ISTANBUL. Najprej krožna panoramska vožnja po mestu z avtobusom in prvi ogledi v mestu (mošeja Sulejmana Veličastnega, obisk tržnice začimb ...). Nastanitev v hotelu v centru mesta, večerja in nočitev.
10. dan: Zajtrk v hotelu in ogled glavnih znamenitosti v starem jedru: Modra mošeja, cerkev Sv. Modrosti (Hagia Sofia), palača Topkapi (notranji ogled), nekdanji Hipodrom ... Popoldne obisk Velikega bazarja (Kapali čaršija) in prosto za nakupe. Zvečer po želji obisk tipičnega lokala z večerjo in bogatim folklornim programom in trebušno plesalko. Nočitev v hotelu.
11. dan: Po zajtrku še preko Zlatega roga in znamenitega mostu Galata v četrt Karakoy do srednjeveškega stolpa Galata (vzpon po želji). Še nekaj prostega oz. možnost vožnje z ladjo po Bosporju. Popoldanski transfer nazaj na istanbulsko letališče, od koder sledi polet proti Ljubljani s Turkish Airlines ob 17.50. Pristanek v Ljubljani ob 19.00 po lokalnem času. Zaključek potovanja.

CENA: 1.150 EUR pri najmanj 25 potnikih
              1.295 EUR pri najmanj 15 potnikih 

CENA VKLJUČUJE: letalski polet na relaciji Ljubljana-Istanbul-Ljubljana, vse letališke takse, 10 x nočitev z zajtrkom v hotelih**** v sobah 1/2 TWC, vse obroke po programu (9 x večerja, morda kje kosilo namesto večerje), prevoz s klimatiziranim turističnim avtobusom na celotni poti, vse oglede po programu, lokalnega turškega vodnika, kjer je potreben, spremstvo slovenskega vodnika in celotno organizacijo.

Vključene so vse vstopnine po programu. 

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 230 EUR,

- za obisk tipičnega lokala z večerjo in programom v Istanbulu = cca. 50 EUR,
- za izlet z ladjo po Bosporju = cca. 25 EUR,
- za povratni transfer iz Maribora do letališča Brnik = 39 EUR.

OPOMBE:
- izvedba ogledov se lahko še prerazporedi po dnevih,

- v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. Za potovanje v Turčijo je potrebno izpolnjevati pogoje PCT. S prijavo na izlet, vsi udeleženci potrjujejo, da so z ukrepi seznanjeni in izpolnjujejo pogoje za udeležbo.
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od dne zaključka potovanja

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!


5% popust za hitre prijave in celotno plačilo do 15.4.2022
Doplačila:
  • DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO 230 EUR
  • ZA TRANSFER IZ MARIBORA DO BRNIKA 39 EUR
Popusti: