TENERIFE - POMLADNO SONCE KANARSKIH OTOKOV

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 7
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: KOMPAS D. D.

Cena vključuje:

- letalski prevoz na relaciji Ljubljana - Tenerife - Ljubljana
- letališke in varnostne pristojbine in dodatek za gorivo

- 1 kos oddane prtljage

- avtobusni prevoz po programu

- 6 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* na območju Puerta de la Cruz v dvoposteljnih sobah

- 2 celodnevna izleta

- slovenskega predstavnika in lokalnega vodnika

organizacijo potovanja.

    

ODHOD 21.2.2021 JE ZAGOTOVLJEN!

Pomembno:

Pogoj za vstop na Tenerife:

  • negativen rezultat COVID-19 testa (priznani so PCR in TMA testi), ki ga lahko opravite pred odhodom samoplačniško v Sloveniji v enem od uradno priznanih laboratorijih.
  • test ob vstopu na Tenerife ne sme biti starejši od 72 ur 
  • otroci mlajši od 6 let za vstop na Kanarske otoke ne potrebujejo testa
  • Potrdilo COVID-19 (PCR ali TMA) testa je treba predložiti v tiskani ali digitalni obliki in mora vsebovat naslednje podatke: ime, priimke in številko osebnega dokumenta testirane osebe, ime zdravstvene organizacije ali organa, ki opravlja test, kontaktne podatke zdravstvenega doma, blagovno znamko in zdravstveno pooblastilo preskusa, datum in čas testa ter rezultat testa. Zaželeno je, da je potrdilo o preizkusu v angleščini ali španščini.
  • pred odhodom je potrebno izpolniti online zdravstveni obrazec (HCF), ki je na voljo na spletni strani: https://www.spth.gob.es/ 
  • po izpolnjenem obrazcu pridobite QR kodo, ki jo je potrebno pokazati v digitalni obliki ob prihodu na letališče na Tenerifih
  • dodatno je potrebno ob vstopu naložiti na telefon aplikacijo RadarCOVID: https://www.gobiernodecanarias.org/principal/coronavirus/radarcovid/

Splošni ukrepi za gibanje in bivanje na Tenerifih:

  • Maske morajo nositi odrasli in otroci, starejši od šestih let, ko so na prostem ali v zaprtih javnih prostorih, razen kadar jedo ali pijejo ali se gibajo
  • Medosebna razdalja (1,5 metra).
  • Spodbuja se uporaba izdelkov za individualno higieno (hidro alkoholni geli in milo).

Dodatne informacije vezano na bivanje na Tenerifih:

  • Policijska ura: 23:00 – 06:00
  • Zbiranje ljudi, ki niso iz istega gospodinjstva: maksimalno 4 osebe
  • Restavracije se zaprejo ob 23:00
  • Športne aktivnosti so dovoljene
  • Nočno življenje, družabni dogodki: prepovedani

Pogoj za vstop v Slovenijo:

  • potniki, ki prihaja iz države na rdečem seznamu (kamor spada tudi Španija), se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset (10) dni.
  • oseba pa v karanteno ne bo napotena, če ob prehodu meje predloži ali opravi COVID-test
  • V primeru povratka na letališče Jože Pučnik je mogoče test opraviti na letališču ob povratku v Slovenijo. Več informacij najdete na spletni strani: https://www.fraport-slovenija.si/sl/mediji/8000. Testiranje je prostovoljno in samoplačniško, na test se je potrebno predhodno naročiti. Testiranje oz. negativni COVID-19 test je obvezen za otroke od dopolnjenega 13.leta starosti naprej (vir: NIJZ, 18.01.2021)
  • test za COVID-19 lahko opravite tudi na otoku na dan vrnitve. Ob prihodu v resort obvestite predstavnika oz receptorja, da se dogovorite za testiranje PCR. Cene testov na Tenerifih se gibajo med 100-150 €.

NOVO: Vstop brez karantene in negativnega testa v Slovenijo tudi za cepljene in tiste, ki so preboleli covid-19

Vstop v Republiko Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu in brez predložitve negativnega izvida testa dovoli tudi:

  • osebi, ki predloži potrdilo o pozitivnem HAGT ali PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev;
  • osebi, ki predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, MODERNA najmanj 14 dni in AstraZeneca najmanj 21 dni.

POMEMBNO: navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bodo vse stranke prejele zadnje podatke vezano na ukrepe potovanja na Tenerife in povratka v Slovenijo.

OPOMBE: Pogoj za izvedbo programa je 25 prijavljenih oseb. Organizator si pridržuje pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča. Za program Podoba večne pomladi veljajo posebni splošni pogoji organizatorja.

Program Potovanja:

1. dan: (LJUBLJANA) - TENERIFE
Zbor potnikov predvidoma v dopoldanskih urah na letališču J. Pučnika pri Ljubljani in polet posebnega letala na Tenerife. Vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: TENERIFE | zajtrk
Po zajtrku sprehod z vodnikom po okolici in spoznavanje sprehajalnih poti, plaž s številnimi aktivnostmi, zabavno-nakupovalnih središč,... Preostanek dneva prosto. Prenočevanje.

3. dan: TENERIFE-EL TEIDE, LOS GIGANTES, PLAYA DE LAS AMERICAS |zajtrk
Zajtrk. Celodnevni izlet v narodni park El Teide, kjer se bomo v primeru lepega vremena povzpeli pod vrh najvišje gore Španije, 3.718 m visokega vulkana Teide. Cesta nas bo sprva vodila skozi slikovit borov gozd in pripeljala do naravne meje parka, katero tvori vulkanska kaldera. Od tu naprej bomo lahko opazovali posušen tok lave in druge geološko zanimive dokaze izbruhov še vedno aktivnega vulkana. Zadnji del vzpona bomo avtobus zamenjali za gondolo, ki nas bo s spodnje postaje na višini 2.356 m v manj kot osmih minutah popeljala 3.555m visoko. Pristop na sam vrh gore ni mogoč (za to je potrebno posebno dovoljenje), lahko pa se bomo sprehodili po okolici gornje postaje in se počutili kot na vrhu sveta. Spust v dolino ter na severno stran otoka. Postanek za občudovanje pečin Los Gigantes in vožnja do najbolj turističnega dela otoka - Playa de las Americas. Kratek postanek za sprehod po promenadi in osvežilno pijačo. Povratek v hotel in prenočevanje.

4. dan: TENERIFE - CANDELARIA - SANTA CRUZ | zajtrk
Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet po južni obali otoka. Najprej se bomo ustavili v mali ribiški vasici Candelaria, kjer vso pozornost ukrade bazilika, kjer častijo zavetnico Kanarskih otokov Virgen de Candelaria. Nadaljevanje poti v glavno mesto Santa Cruz. Najpomembnejše pristanišče na otoku je nekdanja prestolnica celotnega otočja, danes pa si to vlogo deli z Las Palmas. Živahni karakter mesta bomo spoznali na sprehodu po kolonialnem jedru, pisano paleto barv in okusov pa preizkušali na mestni tržnici. Obvezno bo fotografiranje ob najbolj ikonični stavbi na otoku, torej ob Avditoriju arhitekta Santiaga Calatrave. Za konec še nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje ali nakupe ter popoldanski povratek v hotel. Prenočevanje.

5. dan: TENERIFE-(GOROVJE ANANGA in LAHKIH NOG NAOKROG) | zajtrk
Zajtrk. Prost dan ali za doplačilo aktiven izlet v gorovje Ananga, ki se nahaja na zahodni strani otoka. Razčlenjeno gorovje je prostor starodavnega gozda s prepletenimi drevesi kot v pravljici: lovorjev gozd z zmajevimi drevesi, palmami... Glede na razmere bomo izbrali primerno pohodniško turo, ki nas bo za naš trud nagradila s čudovitimi razgledi in napolnjenimi pljuči. Spust na »konec sveta« v pozabljeno vasico Taganana in do zadnjih skritih plaž na severni obali. Morda pa bi dan raje preživeli v vodnem zabaviščnem Siam Parku? Prenočevanje.

6. dan: TENERIFE - (otok GOMERA) | zajtrk
Zajtrk. Za doplačilo se lahko odpravite na celodnevni izlet na sosednji slikoviti otok Gomero, ki bi bil s svojo neokrnjeno naravo in razgibanim terenom lahko prizorišče filma Jurski park. Jutranja plovba s trajektom nas bo pripeljala v San Sebastian, prestolnico otoka. Sprehodili se bomo po kolonialnem središču mesta in videli zgodovinsko utrdbo, Kolumbovo hišo ter katedralo, ki je najlepša priča zgodovinskih dogajanj na otoku. Otok ima vsaj 40 panoramskih razglednih točk in prav z vsake se pokaže različen pogled na ostre gorske vrhove, bujne doline in zimzelen atlantski gozd. Tradicionalno kosilo v vaški restavraciji. Največja zanimivost otoka pa je vseeno kulturne narave in to je unikaten jezik otočanov, Silbo Gomero. Zaradi težko dostopne pokrajine so otočani razvili prav poseben način sporazumevanja z žvižganjem, katerega se učijo v šolah in je deset let že vpisan med Unescovo svetovno kulturno dediščino. Predstavitev otoške posebnosti in povratek v pristanišče ter na otok Tenerife. Vožnja do hotela in prenočevanje.

7. dan: TENERIFE - LJUBLJANA
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Predvideno v popoldanskih urah vožnja na letališče in polet posebnega letala proti letališču J. Pučnika pri Ljubljani.

Doplačila:

OBVEZNO DOPLAČILO OB REZERVACIJI:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         - za skupino manjšo od 25 oseb 70 EUR po osebi

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           OSTALA DOPLAČILA:

  • enoposteljna soba 129 EUR
  • večerja v hotelu 60 EUR
  • izlet v gorovje Ananga 55 EUR (ob prijavi vsaj 15 oseb)
  • izlet otok Gomera 80 EUR (ob prijavi vsaj 20 oseb)
  • za turistično takso na mestu samem
  • za posredovanje 18 € na prijavnico (voucher).
Popusti:

Za otroka do 12. leta 10%.