POČITNICE IN POTOVANJE PO ITALIJANSKI JADRANSKI OBALI: RIMINI-SAN MARINO-BOLOGNA-BENETKE

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 6
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: RELAX TURIZEM d.d.

Cena vključuje:

  • Prevoz z avtobusom turistične kategorije (HD, klima, WC, video) z vključenimi cestninami in parkirninami
  • 5 x polni penzion v hotelu  KURSAAL 4 * v Riminiju – sobe 1/2 TWC (zajtrk, kosilo in večerja; pri kosilu in večerji neomejeno vključena voda in lokalno vino)
  • Glasbeno animacijski program po večerji
  • Vožnja z ladjo (vodni avtobus) rt Punta Sabbioni-Benetke-Punta Sabbioni
  • Voden ogled Benetk
  • Ogled starega dela mesta Rimini
  • Izlet v San Marino
  • Izlet v notranjost Emilia Romagna (degustacija oljčnega olja, pršuta, sira in odličnih italijanskih vin)
  • Ogledi po programu
  • Organizacija, izvedba in vodenje programa

Pogoj za izvedbo potovanja je najmanj 44 potnikov!

Program Potovanja:

1. DAN: DRAVOGRAD-LJUBLJANA-BENETKE-RIMINI

Odhod avtobusa turistične kategorije iz različnih vstopnih postaj v Sloveniji: MURSKA SOBOTA (avtobusna postaja) – 03.00, MARIBOR (zunanja avtobusna postaja) – 04.00, LJUBLJANA (Dolgi most) – 06.00. Vožnja s krajšimi postanki v smeri Benetk do rta Punta Sabbioni. Plovba z ladjico po Beneški laguni v Benetke do trga Sv. Marka. Po izkrcanje voden ogled mesta: trg Sv. Marka, bazilika, doževa palača, most vzdihljajev, most Rialto, kanal Grande ... Pred odhodom prosto za samostojne oglede, nakupe in proti doplačilu možnpost za kosil. Ob dogovorjeni uri odhod ladje in plovba do avtobusnega parkirišča na Punta Sabbioni. Nadaljevanje vožnje do Riminija. Prihod v hotel v poznih popoldanskih urah. Namestitev v hotelu. Storitev polnega penzion – pri kosilu in večerji neomejeno vključena voda in lokalno vino. Večerja. Po večerji glasbeno animacijski program. Nočitev.

 

2. DAN: RIMINI

Po zajtrku prosto za samostojne aktivnosti. Riviera Rimini (35 km) leži ob jadranski obali v provinci Emilia Romagna in se ponaša z neskončnimi peščenimi plažami. Kosilo. V popoldanskih urah ogled starega dela Riminija: čudovito mestno središče, tempelj družine Malatesta, Avgustov slavolok, Tiberijev most ... Rimini je tudi rojstno mesto znamenitega režiserja Federica Fellinija.Večerja. Po večerji glasbeno animacijski program.Nočitev.

 

3. DAN: RIMINI-SAN MARINO

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje, sprehode, nakupe ... Kosilo. Ob 13.00 vožnja do najstarejše evropske republike SAN MARINO. Daljši postanek za ogled mestnih znamenitosti: vrata in cerkev Sv. Frančiška, Trg svobode z vladno palačo, bazilika Sv. Marina. Pred odhodom v hotel prosto za samostojne oglede in nakupe. Večerja v hotelu. Po večerji glasbeno animacijski program.Nočitev.

4. DAN:RIMINI

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje, sprehode, nakupe ...Storitev polnega penzion – pri kosilu in večerji neomejeno vključena voda in lokalno vino. V popoldanskih urah proti doplačilu možnost izleta v Raveno. Po večerji glasbeno animacijski program. Nočitev.

5. DAN:RIMINI

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje, sprehode, nakupe...Kosilo. Po kosilu izlet v notranjost Emilia Romagna. Dežela Emilia Romagna je ena izmed najbogatejših v Italiji in znana po izvrstni kulinariki (tartufi, odlična oljčna olja, parmezan, balzamični kis). Postanek za obisk turistične kmetije (»Agriturismo«). Degustacija oljčnega olja, pršuta, sira in odličnih italijanskih vin. Vrnitev v hotel. Večerja. Zaključni večer -glasbeno animacijski program.Nočitev.

6. DAN:RIMINI-BOLOGNA-SLOVENIJA

Po zajtrku odhod iz hotela. Vožnja do Bologne. Dve urni postanek za ogled prestolnice dežele Emilia Romagna. Sprehod po središču mesta, ki slovi po odlični kulinariki, značilnih rdečih opečnatih stavbah, tipičnih italijanskih trgih in veličastni univerzitetni tradicij (univerza je bila ustanovljena že leta 1088). Nadaljevanje poti mimo Benetk in Udin do Slovenije. Prihod na Koroško v večernih urah.

Doplačila:

Za enoposteljno sobo 85 €. Za izlet v Raveno 15 € po osebi. Za posredovanje 18 € na prijavnico (voucher).

Popusti:

Pogoji odpovedi, ki veljajo za potovanje:

  • do 30 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 20% cene aranžmaja,
  • 29 do 22 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 40% cene aranžmaja,
  • 21 do 15 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 50% cene aranžmaja,
  • 14 do 8 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve – 70% cene aranžmaja,
  • 7 dni do vključno dneva odhoda oziroma pričetka opravljanja storitve – 100% cene aranžmaja,
  • Neudeležba brez odpovedi – 100% cene aranžmaja.


  • Ne glede na napisano, so stroški lahko višji, v kolikor je organizator opravil nakup letalske karte oz. rezervacijo sobe pri partnerju in so realni stroški nastali pred odpovedjo.