POČITNICE IN POTOVANJE PO ITALIJANSKI JADRANSKI OBALI: RIMINI-SAN MARINO-BOLOGNA

odhod:
št. dni: 5
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: RELAX TURIZEM d.d.

Cena vključuje:

  • Prevoz z avtobusom turistične kategorije (HD, klima, WC, video) z vključenimi cestninami in parkirninami
  • 4 x polni penzion v hotelu KURSAAL 4 * v Riminiju – sobe 1/2 TWC (zajtrk, kosilo in večerja; pri kosilu in večerji neomejeno vključena voda in lokalno vino)
  • Glasbeno animacijski program po večerji
  • Ogled starega dela mesta Rimini
  • Izlet v San Marino
  • Izlet v notranjost Emilia Romagna (degustacija oljčnega olja, pršuta, sira in odličnih italijanskih vin)
  • Ogledi po programu
  • Organizacija, izvedba in vodenje programa

Program Potovanja:

1. DAN: MURSKA SOBOTA-MARIBOR-LJUBLJANA-NOVA GORICA-BENETKE-RIMINI

Odhod avtobusa turistične kategorije iz različnih vstopnih postaj v Sloveniji: MURSKA SOBOTA (avtobusna postaja) – 03.00, MARIBOR (nova avtobusna postaja, peroni 1–5) – 04.00, LJUBLJANA (avtobusna postaja, peron 29) – 06.00, NOVA GORICA (avtobusna postaja) -  Vožnja s krajšimi postanki MIMO Udin, Benetk in Bologne do Riminija. Prihod v hotel v poznih popoldanskih urah. Namestitev v hotelu. Storitev polnega penzion – pri kosilu in večerji neomejeno vključena voda in lokalno vino. Večerja. Po večerji glasbeno animacijski program. Nočitev.

2. DAN: RIMINI

Po zajtrku prosto za samostojne aktivnosti. Riviera Rimini leži ob jadranski obali v provinci Emilia Romagna in se ponaša z neskončnimi peščenimi plažami (35 km). Kosilo. V popoldanskih urah ogled starega dela Riminija: čudovito mestno središče, tempelj družine Malatesta, Avgustov slavolok, Tiberijev most...Rimini je tudi rojstno mesto znamenitega režiserja Federica Fellinija.Večerja.Po večerji glasbeno animacijski program.Nočitev.

3. DAN: RIMINI-SAN MARINO

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje, sprehode, nakupe...Kosilo. Ob 13.00 vožnja do najstarejše evropske republike SAN MARINO. Daljši postanek za ogled mestnih znamenitosti: vrata in cerkev Sv. Frančiška, Trg svobode z vladno palačo, bazilika Sv. Marina. Pred odhodom v hotel prosto za samostojne oglede in nakupe. Večerja v hotelu. Po večerji glasbeno animacijski program. Nočitev.

4. DAN:RIMINI

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje, sprehode, nakupe...Kosilo. Po kosilu izlet v notranjost Emilia Romagna. Dežela Emilia Romagna je ena izmed najbogatejših v Italiji in znana po izvrstni kulinariki (tartufi, odlična oljčna olja, parmezan, balzamični kis). Postanek za obisk turistične kmetije (»Agriturismo«). Degustacija oljčnega olja, pršuta, sira in odličnih italijanskih vin. Vrnitev v hotel. Večerja. Po večerji glasbeno animacijski program. Nočitev.

5. DAN:RIMINI-BOLOGNA-SLOVENIJA

Po zajtrku odhod iz hotela. Vožnja do Bologne. Dve urni postanek za ogled prestolnice dežele Emilije Romanije. Sprehod po središču mesta, ki slovi po odlični kulinariki, značilnih rdečih opečnatih stavbah, tipičnih italijanskih trgih in veličastni univerzitetni tradicij (univerza je bila ustanovljena že leta 1088). Nadaljevanje poti mimo Benetk in Udin do Slovenije. Prihod v Mursko Soboto v večernih urah.

Doplačila:

Za enoposteljno sobo 75 €. Za posredovanje 18 € na prijavnico (voucher).

Pogoj za izvedbo potovanja je najmanj 44 potnikov!

Popusti: