SRBIJA – KRIŽARJENJE PO DONAVI IN FRUŠKA GORA

odhod:
št. dni: 4
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

 • Prevoz z avtobusom turistične kategorije (HD, klima,WC, video) z vključenimi cestninami in parkirninami .
 • Križarjenje po reki Donavi (po programu) – ladja Aquastar Maxim(dolžina plovbe cca 9,5 ure).
 • Zajtrk (rogljički in pita) in samopostrežno kosilo na ladji.
 • Lokalni vodnik na ladji.
 • 1 x polpenzion (samopostrežni zajtrk in večerja) v Kladovu v hotelu 4* - hotel Aquastar Danube (1/2 TWC).
 • Koriščenje Spa centra v hotelu (bazen, savna, parna kopel, fitnes…) – hotel Aquastar Danube.
 • 1 x polpenzion v hotelu 3*/4* v Vrdniku (1/2 sobe TWC) – HOTEL TERMAL 3*.
 • Koriščenje termalnega bazenskega kompleksa v hotelu TERMAL (Vrdnik).
 • Turistična taksa.
 • Vstopnine za ogled HE Đerdap in arheološkega najdbišča Lepenski vir.
 • Kosilo v etno restavraciji (Kapetan Mišin breg).
 • Degustacija treh vrst vina in »vinogradniška malica« v vinogradniškem področju ob Donavi v kraju Banoštor.
 • Lokalni vodniki (kjer so obvezni).
 • Ogledi po programu brez vstopnin za notranje oglede.
 • Spremljava oz. vodenje potovanja.
 • Organizacija in izvedba potovanja.

Pogoj za izvedbo potovanja je najmanj 40 prijavljenih oseb!

Program Potovanja:

1. DAN: MURSKA SOBOTA-RADENCI-GORNJA RADGONA-LENART-MARIBOR-CELJE-ŽALEC-LJUBLJANA-NOVO MESTO-ZAGREB-SREMSKA MITROVICA-BEOGRAD-ZRENJANIN

Odhod avtobusa iz različnih vstopnih postaj.

MURSKA SOBOTA (avtobusna postaja) – 00.15, RADENCI (avtobusna postaja) – 00.30, GORNJA RADGONA (avtobusna postaja) – 00.45, LENART (avtobusna postaja) – 01.10. MARIBOR (avtobusna postaja peron 1-5) – 01.40, CELJE (pred dvorano Golovec) – 02.40, ŽALEC (avtobusna postaja) – 03.00, DOMŽALE (ispred Mercator centra) – 03.40, LJUBLJANA (avtobusna postaja, peron 29) – 04.00, NOVO MESTO (bencinski servis Žabja vas) – 05.00.

Nočna vožnja po avtocesti mimo Zagreba in Slavonskega Broda v smeri Beograda.

 

2. DAN: BEOGRAD-SMEDEREVO-RAM-VELIKO GRADIŠTE-GOLUBAC-ĐERDAPSKA KLISURA-DONJI MILANOVAC-TEKIJA-KLADOVO

 

Prihod v Beograd v zgodnjih jutranjih urah. Vkrcanje na ladjo Aquastar Maxim ob 07.30 uri pri Brankovem mostu. Odhod ladje ob 07.50 uri. Zajtrk in kosilo na ladji. Plovba iz Beograda mimo beograjske trdnjave v smeri Kladova. Križarjenje mimo smederevske trdnjavo in izliva Morave v Donavo. V nadaljevanju čudovit pogled na srednjeveško trdnjave Ram s konca 15. stoletja, in vožnja v del kjer je Donava najširša v Srbiji.  Plovba vzdolž Srebrnega jezera in Velikega Gradišta in mimo trdnjave Golubac. Vstop na območje NP Đerdap pri »železnih vratih«. Plovba skozi najdaljšo in najglobljo sotesko v Evropi (»Donavska klisura«), kjer je Donava najlepša. Območje edinstvene flore in favne krasijo ostanki enega najstarejših naselij v Evropi. Vožnja do Donjega Milanovaca. Ogled mesta, kjer je rimski cesar Trajan vtisnil svoj neizbrisen pečat na steno, znano kot Trajanova tabla. Popoldanski prihod v Tekijo. Transfer do Kladova, namestitev v hotelu »Aquastar Danube«. Večerja. Nočitev.

 

3. DAN: KLADOVO-ĐERDAP-LEPENSKI VIR-GOLUBAC-POŽAREVAC-BEOGRAD-RUMA-FRUŠKA GORA

Po zajtrku ogled HE Đerdap. Nadaljevanje poti do arheološkega najdišča Lepenski Vir. Ogled naselja iz kamene dobe (6.500 pr. n št.). Sledi obisk etno- in ekokompleksa Kapetan Mišin Breg. Ogled galerije na prostem z več kot 400 skulpturami. Kosilo v etno restavraciji s čudovitim razgled na Donavo. V popoldanskih krajši postanek v mestu Golubac. Nadaljevanje vožnje mimo Požarevca, Beograda in Rume do Vrdnika na obronkih Fruške Gore. Mestece je poznano tudi kot »Vrdnička banja«, z bogatimi izviri termo-mineralne vode. Namestitev v hotelu. Možnost koriščenja bazena s termalno vodo. Večerja. Nočitev.

 

4. DAN: VRDNIK-NOVI SAD-BANOŠTOR-ILOK-VUKOVAR-ZAGREB-MARIBOR

Po zajtrku odhod iz hotela. Vožnja do Novega Sada. Postanek za sprehod po tržnici in krajši ogled mesta in trdnjave Petrovaradin. Ob 12.00 uri odhod iz Novega Sada. Vožnja ob reki Donavi do vinogradniškega področja na obronkih Fruške gore. Postanek v eni izmed številnih vinskih kleti v kraju Banoštor. Degustacija treh vrst vina in »vinogradniška malica«. V popoldanskih urah vožnja do srbsko-hrvaške meje. Nadaljevanje vožnje med znamenitimi vinogradi na področju Iloka do Vukovara. Postanek za ogled in sprehod po centru mesta. V popoldanskih urah vožnja v smeri Zagreba do Slovenije. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah

Doplačila:

Za enoposteljno sobo 40 EUR. Za posredovanje 18 EUR na prijavnico (voucher).

Popusti: