TRANSILVANIJA – PO POTEH GROFA DRAKULE

odhod:
št. dni: 5
prevoz:
cena: že od 389.00 €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

 • Prevoz z avtobusom turistične kategorije z vključenimi cestninami (hd, klima, WC, video).
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* v Zrenjaninu (1/2 soba TWC).
 • Večerja na salašu v bližini Zrenjanina.
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* - Hotel Castel Dracula -Piatra Fantanela (1/2 soba TWC).
 • 1 x večerja v Hotelu Castel Dracula.
 • 1 x polpenzion v hotelu 3*/4* v mestu Sinaia (1/2 soba TWC).
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* v mestu Sibiu.
 • Večerja v idilični vasici Sibiel (tradicionalna romunska večerja s folkloro in glasbo ter tradicionalno romunsko hrano).
 • Ogledi po programu.
 • Spremljava oz. vodenje.
 • Organizacijo in izvedbo programa.        

Pogoj za izvedbo potovanja je najmanj 40 prijavljenih oseb!

Program Potovanja:

1. DAN: MURSKA SOBOTA-RADENCI-GORNJA RADGONA-LENART-MARIBOR-CELJE-ŽALEC-LJUBLJANA-NOVO MESTO-ZAGREB-SREMSKA MITROVICA-BEOGRAD-ZRENJANIN

Odhod avtobusa iz različnih vstopnih postaj.

MURSKA SOBOTA (avtobusna postaja) – 00.15, RADENCI (avtobusna postaja) – 00.30, GORNJA RADGONA (avtobusna postaja) – 00.45, LENART (avtobusna postaja) – 01.10. MARIBOR (avtobusna postaja peron 1-5) – 01.40, CELJE (pred dvorano Golovec) – 02.40, ŽALEC (avtobusna postaja) – 03.00, DOMŽALE (ispred Mercator centra) – 03.40, LJUBLJANA (avtobusna postaja, peron 29) – 04.00, NOVO MESTO (bencinski servis Žabja vas) – 05.00.

Vožnja s krajšimi postanki mimo Zagreba in Slavonskega Broda do hrvaško-srbske meje.  Po prestopu meje nadaljevanje poti do Zrenjanina. Namestitev v hotelu. Večerja na salašu. Nočitev.

 

2. DAN: ZRENJANIN-BISTRTITA-PIATRA FANTANELE

Po zajtrku odhod iz Zrenjanina. Vožnja preko srbsko-romunske meje do Transilvanije, dežele iza Karpatov. Skrivnostni karpatski prepadi, zaviti v meglo, srednjeveška mesta v strmih gorah, gotski gradovi, ki skrivajo mračne skrivnosti so bili navdih za legendo o grofu Drakuli. Postanek v mestu Bistrita. Bram Stoker je tu začel svojo pripoved o skrivnostem grofu. Krajši ogled in sprehod po centru mesta. Nadaljevanje poti po skrivnostni pokrajini s temačnimi gozdovi, kjer je svoj dnevnik začel Jonathan Harker, junak romana Dracula. Po prihodu v zaselek Piatra Fantanele namestitev v skrivnostnem hotelu Hotel Castel Dracula. Večerja. Nočitev.

 

3. DAN: PIATRA FANTANELE-SHIGISHOARA-BRAN-BRASOV-SINAIA

Po zajtrku vožnja po romantični Transilvanji skozi vasice in zaselke do mesteca Sigishoara, ki je od leta 1999 pod zaščito Unecsa. Mestece je tudi rojstni kraj znamenitega grofa Drakule. Sprehod po mestnem jedru iz 14.stoletja in ogled citadele – edine še naseljene v Evropi, urnega stolpa, cerkve na griču z ostanki obzidja…Postanek pri rojstni hiši krvoločnega grofa, ki je spremenjena v restavracijo.  V popoldanskih urah nadaljevanje poti do Brasova, ki ga imenujejo tudi “vrata Transilvanije”. Pred prihodom v Brasov postanek v kraju Bran in ogled skrivnostnega gradu. Sprehod skozi temačne sobane, kjer je nekaj čas živel grof Drakula.  Za časa svojega življenja se je Drakula uspešno boril proti Turkom. Pod gradom je etno vasica, v kateri so razporejene hišice s področja celotne Romunije. Prosto za samostojen oglede in nakup spominkov. Po prihodu v Brasov ogled mestnih znamenitosti: črna cerkev, glavni trg, najstarejša romunska šola – muzej…. V poznih popoldanskih urah vožnja do mesta Sinaia, ki mu pravijo tudi biser Karpatov. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

 

4. DAN: SINAIA-AZUGA-SIBIU

Po zajtrku obisk gradu Peles. Zgrajen je bil leta 1875 za kralja Karla I. in ženo Elizabeto in velja za enega najlepših v Evropi. Grad je zgrajen v neogotskem slogu in so ga uporabljali kot kraljevo poletno residenco. Nadaljevanje vožnje  do kraja Azugo. Postanek za ogled kleti Azuga Royal Cellars. Pokušina penečih vin v kraljevih kleteh. V popoldanskih urah vožnja po slikoviti pokrajini do mesta Sibiu. Po namestitvi v hotelu ogled mesta z manjšimi in večjimi trgi, mostom lažnivcev, katoliško katedralo, evangeličansko cerkvijo... Večerja v idilični vasici Sibiel (tradicionalna romunska večerja s folkloro in glasbo ter tradicionalno romunsko hrano). Vrnitev v hotel. Nočitev.

 

5. DAN: SIBIU-HUNEDOARA-MADŽARSKA-SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do mesteca Hunedoari na zahodu Transilvanije, ki se ponaša z največjim gradom v Romuniji, v katerem je živel Matija Korvin – Kraj Matjaž. Po nekaterih podatkih naj bi v grajski ječi bil nekaj časa zaprt tudi grof Drakula. Graščina z značilnimi »transilvanskimi stolpi« je eden najlepših gotskih objektov v Evropi. Nadaljevanje poti proti Madžarski. Vožnja v smeri Slovenije. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.

Doplačila:

Doplačilo za enoposteljno sobo 88 €. Za posredovanje 18 € na prijavnico (voucher).

Popusti: