POTEPANJE PO BALKANU

odhod:
št. dni: 7
prevoz:
cena: že od 399.00 €/osebo
organizator: RELAX TURIZEM d.d.

Cena vključuje:

- Prevoz z avtobusom turistične kategorije (HD, klima,WC, video) z vključenimi cestninami in parkirninami. 
- 1 x nočitev z zajtrkom v Beogradu v hotelu 3* (1/2 TWC).
- 1 x polpenzion v Skopju v hotelu 3*/4* (1/2 TWC).
- 1 x nočitev z zajtrkom v Ohridu v hotelu 3*/4* (1/2 TWC).
- 1 x polpenzion v Ohridu v hotelu 3*/4* (1/2 TWC).
- 1 x polpenzion v Draču v hotelu 3*/4* (1/2 TWC).
- 1 x nočitev z zajtrkom v bližini Čačka v hotelu 3* (1/2 TWC).
- Ogled vinogradniške kleti v Tikvešu (vključena »vinogradniška malica« in degustacija.
- Ogled vinske kleti »Šipčanik« v bližini Podgorice (degustacija vina »vranac«).
- Malica na Zlatiboru (jedi z žara).
- Ogledi po programu brez vstopnin za notranje oglede.
- Spremljava oz. vodenje potovanja.
- Organizacija in izvedba potovanja.

Program Potovanja:

1. DAN: MURSKA SOBOTA-MARIBOR-CELJE-LJUBLJANA-NOVO MESTO-ZAGREB-SLAVONSKI BROD-BEOGRAD (cca 550 km)
Odhod avtobusa turistične kategorije iz različnih vstopnih postaj: Murska Sobota (avtobusna postaja) - 00.30, Maribor (avtobusna postaja peron 1-5) - 01.30 uri, Celje (avtobusna postaja) – 02.30, Žalec (avtobusna postaja) – 02.50, Ljubljana (avtobusna postaja, peron 29) – 04.00, Novo Mesto (parkirišče pred Qulandijo) – 05.00. Vožnja s krajšimi postanki mimo Zagreba in Slavonskega Broda do hrvaško-srbske meje in dalje do Beograda. Namestitev v hotelu. V popoldanskih urah avtobusni ogled glavnih znamenitosti (Trg republike, največja pravoslavna cerkev na Balkanu, Novi Beograd, Terazije, Dedinje…) in sprehod po Skadarliji in Knez Mihajlovi ulici do Kalamegdana. Proti doplačilu večerja na Skadarliji.Vrnitev v hotel. Nočitev.
 
2. DAN: BEOGRAD-NIŠ-SKOPJE (cca 430 km)
Po zajtrku odhod iz Beograda. Vožnja po avtocesti v smeri Niša i dalje s krajšimi postanki do Skopja. Avtobusni ogled mesta. Namestitev v hotelu. V popoldanskih urah ogledi prestolnice Severne Makedonije Skopja: trdnjava, Kuršumli Han, Isabegova mošeja, pravoslavna cerkev sv. Spasa, sprehod po centru...Večerja v hotelu. Nočitev.
 
3. DAN: SKOPJE-KAVADRACI-TIKVEŠ-PRILEP-BITOLA-OHRID (cca 260 km)
Po zajtrku enourni postanek na skopski tržnici. V nadaljevanju vožnja do vinogradniškega  področja Tikveš/Kavadarci. Vožnja med vinogradi in postanek v eni od številnih vinskih kleti. Vinogradniška malica in pokušina vin. V popoldanskih urah vožnja mimo Prilepa do Bitole. Krajši ogled. Prihod v Ohrid v večernih urah. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.
 
4. DAN: OHRID
Po zajtrku proto za samostojne oglede, sprehode in nakupe. V popoldanskih urah ogled Ohrida, ki ga imenujejo tudi »slovanski Jeruzalem«, saj je imel nekoč z okolico 365 cerkva: sprehod po starem delu mesta (bazilika sv. Sofije), Samoilova  trdnjava, cerkev sv. Klimenta... Obisk ene izmed številnih prodajaln »ohridkega bisera. Možnost nakupa znamenitega spominka. Proti doplačilu večerja v eni izmed restavracij. Vrnitev v hotel. Nočitev. 
 
5. DAN: OHRID-SV.NAUM-TIRANA-DRAČ (cca 195 km)
Po zajtrku vožnja do sv. Nauma. Ogled cerkve in izvira reke Drim. Nadaljevanje vožnje do makedonsko-albanske meje in dalje do albanske prestolnice Tirane. Triurni postanek za ogled znamenitosti: Skenderbegov trg, urni stolp, mošeja, mestna hiša...Proti doplačilu možnost ogleda znamenitega bunkerja iz časa vladavine Envera Hoxhe. V poznih popoldanskih urah prihod v največje albansko turistično središče Drač. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.
 
6. DAN: DRAČ-PODGORICA-ZLATIBOR-UŽICE-ČAČAK (cca 490 km)
Po poznem zajtrku odhod iz hotela. Vožnja do albansko-črnogoprske meje. Po prestopu meje vožnja med nasadi znamenitega »vranaca« do vinske kleti Šipčanik. Ogled podzemne kleti (nekoč podzemni hangarji za vojaška letala) in degustacija znamenitega vina »vranac«. V popoldnaskih urah nadaljevanje vožnje v smeri Srbije do Zlatibora (postanek za malico – jedi z žara) in dalje do Užic. Krajši postanek. V večernih urah prihod v hotel v bližini Čačka. Namestitev v hotelu. Nočitev
 
7. DAN: ČAČAK-BEOGRAD-SLOVENIJA (cca 635 km)
Po zajtrku odhod iz hotela. Vožnja s krajšimi mimo Beograda, Slavonskega Broda in Zagreba. Prihod v Slovenijo v večernih urah.
 
OPOMBA: POgoj za izvedbo potovanja je najmanj 40 potnikov.
Doplačila:
  • Za enoposteljno sobo 95 EUR.
  • Za prijavnino 18 €/prijavnico.
  • Za večerjo na Skadarliji cca 15 €/osebi.
  • Večerja v Ohridu cca 15 €/osebi.
  • Za ogled bunkerja Envera Hoxhe cca 5 EUR.
  • Za ogled bunkerja v Tirani cca 5 EUR.
Popusti: