BOSNA - ČRNA GORA - DALMACIJA

odhod:
št. dni: 5
prevoz:
cena: že od 329.00 €/osebo
organizator: RELAX TURIZEM d.d.

Cena vključuje:

- Prevoz z avtobusom turistične kategorije (hd, klima, WC, video) s vključenimi cestninami in parkirninami.
- 1 x nočitev z zajtrkom v Sarajevu (1/2 soba TWC) v hotelu 3*/4*.
- 2 x polpenzion v Budvi (1/2 soba TWC) – HN SLOVENSKA PLAŽA 3*.
- 1 x polpenzion v Vodicah (1/2 soba TWC) v hotelu 3*.
- Ogled znamenitih »Bosanskih piramid« (cca 1 ura) v kraju Visoko (vključena vstopnina).
- Ogled »Tunela spasa« v Sarajevu (vključena vstopnina).
- Pokušina njeguškega sira in pršuta in vina vranac v gorski vasici Njeguši.
- »Dalmatinska marenda« (slana riba, sir, pršut in domače vino) okolici Zadra (Eko Turizam Butić).
- Ogledi po programu.
- Vodenje v slovenskem jeziku.
- Organizacija in izvedba potovanja.

Program Potovanja:

1. DAN: MURSKA SOBOTA-MARIBOR-CELJE-LJUBLJANA-NOVO MESTO-ZAGREB-SLAVONSKI BROD-BEOGRAD (cca 560 km)
 
Odhod avtobusa turistične kategorije iz različnih vstopnih postaj: Murska Sobota (avtobusna postaja) - 00.30, Maribor (avtobusna postaja peron 1-5) - 01.30 uri, Celje (avtobusna postaja) – 02.30, Žalec (avtobusna postaja) – 02.50, Ljubljana (avtobusna postaja, peron 29) – 04.00, Novo Mesto (parkirišče pred Qulandijo) – 05.00. Vožnja s krajšimi postanki mimo Zagreba in Slavonskega Broda do kraja Visoko. Postanek za ogled znamenitih »Bosanskih piramid« (cca 1 ura). Nadaljevanje vožnje. Prihod v Sarajevo v popoldanskih urah. Avtobusni ogled mesta. Namestitev v hotelu. V poznih popoldanskih urah sprehod po Baščaršiji. Proti doplačilu možnost večerje v eni izmed “čevapdžinic” oziroma “buregdžinic”. Vrnitev v hotel. Nočitev.
 
2. DAN: SARAJEVO-FOČA-NIKŠIĆ-OSTROG-PODGORICA-SKADARSKO JEZERO-BUDVA (cca 390 km)
 
Po zajtrku odhod iz hotela. Postanek za ogled »Tunela spasa«. Nadaljevanje vožnje mimo Foče do Črne gore. Po prečkanju meje nadaljevanje poti ob vznožju Narodnega parka Durmitor mimo Nikšiča do samostana Ostrog, ki je bil ustanovljen v 17. stol. in je vklesan v steno na nadmorski višini 900 metrov. Predstavlja največje svetišče v Črni gori. V samostanu počivajo ostanki Svetega Vasilija Ostroškega, čudodelca in ustanovitelja samostana. Po ogledu vožnja do Skadarskega jezera, ki je največji rezervoar sladke vode na Balkanskem polotoku in edino gnezdišče pelikanov tem delu Evrope. Krajši postanek v Virpazarju. V poznih popoldanskih urah prihod v center črnogorskega turizma Budvo. Pred prihodom krajši postanek za panoramski pogled na otoček Sv. Štefan in Budvansko riviero. Namestitev v hotelu 3* v Budvi. Večerja. Zvečer sprehod po znamemiti promenadi od hotelskaga naselja do stare Budve. Nočitev.
 
3. DAN: BUDVA-CETINJE-NJEGUŠI-LOVČEN-BOKA KOTORSKA (cca 105 km)
 
Po zajtrku izlet »Montenegro tura«. Vožnja po panoramski cesti do Cetinja, najstarejše črnogorske prestolnice. Po krajšem postanku vožnja na Lovčen. Ogled mavzoleja, monumentalne grobnice, kjer je pokopan vladar in pesnik Petar II. Njegoš. Z vrha Lovčena se ponuja čudovit razgled na črnogorsko obalo in notranjost. V popoldanskih urah postanek v vasici Njeguši (pokušina njeguškega sira in pršuta). Nadaljevanje vožnje po znamenitih serpentinah do zaliva Boka Kotorska, ki je zarezan globoko v vznožje strmih planin. Zaliv je eden najbolj slikovitih na svetu in močno spominja na fjorde. Krajši postanek v Kotorju. V poznih popoldanskih urah vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev.
 
4. DAN: BUDVA-DUBROVNIK-NEUM-DOLINA REKE NERETVE-VODICE (cca 395 km)
 
Po zajtrku prosto za samostojne oglede, kopanje, sončenje in sprehode. Ob 12.00 odhod iz Budve. Vožnja mimo Tivata in s trajektom preko zaliva Boka Kotorska do Dubrovnika. Krajši postanek (1 ura) za sprehod po Stradunu. Nadaljevanje vožnje s krajšimi postanki po slikoviti jadranski magistrali mimo Neuma in preko delte Neretve do Ploč ter dalje po avtocesti do Vodic. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.
 
5. DAN: VODICE-ZADAR-SLOVENIJA
 
Po zajtrku prosto za samostojne oglede, kopanje, sončenje in sprehode. Ob 12.00 odhod iz Vodic. Vožnja do Zadra. Postanek v vasici Briševo v okolici Zadra (Eko Turizam Butić). Dalmatinska malica (slana riba, sir, pršut in domače vino). V popoldanskih urah odhod proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.
Doplačila:
  • Za enoposteljno sobo 80 €.
  • Za prijavnino 18 €/prijavnico.
Popusti: