LASTOVO - ZELENA OAZA JADRANA

odhod:
št. dni: 5
prevoz:
cena: že od 269.00 €/osebo
organizator: Relax Turizem d.d.

Cena vključuje:

- Prevoz z avtobusom turistične kategorije (HD, klima, WC, video) z vključenimi taksami in cestninami.
- Trajekt Split-Lastovo-Split.
- 4x POLPENZION v hotelu Solitudo 3* (samopostrežni zajtrk in strežna večerja s solatnim bifejem).
- Izlet po otoku.
- Ogled vinarje Šarič z degustacijo vin in domačih specialitet.
- Obisk trgovine Prijatelj Lastova z degustacijo domačih proizvodov.
- Živa glasba in animacija.
- Spremljava oz. vodenje.
- Organizacijo in izvedbo programa.
 

Pogoj za izvedbo potovanja je minimalno 40 prijavljenih oseb!

Program Potovanja:

1. DAN: SLOVENIJA – SPLIT – LASTOVO
Odhodi avtobusov iz različnih vstopnih postaj v Sloveniji.
Z vmesnimi postanki na poti okoli 12.00 ure postanek v Splitu (čas za samostojni sprehod po starem delu mesta). Predviden odhod trajekta ob 15. uri. Po prihodu na Lastovo vožnja do Pasadurja v hotel SOLITUDO. Večerja. Nočitev.
 
2. DAN: OTOK LASTOVO
Po zajtrku poldnevni izlet po otoku Lastovo. Vožnja mimo Ublija, postanek na Humu, najvišjem hribu otoka z razgledi na lastovški arhipelag. Vožnja do Vinopolja, največjega rodovitnega polja na otoku. Kratek postanek na panoramski točki Sozanj, ki ponuja prekrasen pogled na zaliv in naselje Zaklopatica. Nadaljevanje vožnje do mesta Lastovo. Informativen panoramski ogled mesta in prosto za individualne oglede in okrepčilo. Po ogledu še vožnja preko polja Lokavje do Skrivene luke, ene najlepših uval na otoku. Kratek postanek v lastovškem Portorožu - sidrišče, restavracija in plaža Porto rosse. Prosto popoldne. Večerja. Nočitev. 
 
 
3. DAN: OTOK LASTOVO
Zajtrk. Vožnja do Lastovega, ogled Lastovskega fumarja, karakterističen in edinstvenega dimnika tega otoka. Sledi obisk vinarije Šarič z degustacijo njihovih vrhunskih vin (Rukatac, Plavac …) ob domačemu siru, dalmatinskem pršutu z olivami, slanimi inčuni, ribjo pašteto. Možnost nakupa njihovih vin. Sledi obisk trgovine Prijatelj Lastova, kjer boste lahko degustirali in kupili domače proizvode otoka (marmelade, likerje, žganja …). Popoldanski čas skupne športne ali družabne aktivnosti. Večerja. Nočitev.
 
4. DAN: OTOK LASTOVO
Zajtrk. Popoldan prosto. Možnost panoramske vožnje z ladjico okoli otoka (doplačilo). Odhod izpred hotela. Vožnja okoli otoka Lastova, kje se vidijo vse lepote otoka in njihovih uval: Lućica, Zaklopatica, Skrivena luka.
 
 
5. DAN: OTOK LASTOVO – SLOVENIJA
Po zajtrku prosto do 12. ure. Odhod do pristanišča in trajekt do Splita. Odhod iz Splita, prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.
Doplačila:
Za enoposteljno sobo 10 EUR na noč.
Soba z balkonom ali teraso 6 EUR na osebo.
Vstopnine za oglede, ki niso v programu.
Za posredovanje 18 EUR na prijavnico (voucher).
Za turistično takso 1,50 EUR na noč.
Popusti: