Kuba Libre in počitnice v Varaderu

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 9
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Turistična agencija Palma d.d.

Cena vključuje:

  • letalski prevoz po programu;
  • letališke in varnostne pristojbine;
  • 5 nočitev z zajtrki v hotelu 3* v Havani in Cienfuegosu;
  • 2 nočitvi v hotelu 4* (na osnovi storitve all inclusive) po programu v Varaderu;
  • obroke po programu;
  • avtobusne prevoze po programu;
  • oglede po programu z vključenimi vstopninami;
  • lokalnega vodnika;
  • vodenje in organizacijo potovanja.

Program Potovanja:


1. DAN: SLOVENIJA - EVROPA - HAVANA
večerja, nočitev

POLET V KUBANSKO PRESTOLNICO
Odhod predvidoma iz letališča pri Benetkah ali bližnjega letališča in polet preko enega izmed evropskih letališč v Havano. Po pristanku na letališču prevoz do hotela v Havani. Za najbolj zagrete in ne preveč utrujene, še prvi koraki salse in kuba libre ali mojito za odličen začetek počitnic. Nočitev v Havani.

2. DAN: HAVANA
zajtrk, kosilo, nočitev

BAR ERNESTA HEMINGWAYA
Po zajtrku sledi ogled prestolnice Kube, Havane. Poseben užitek je raziskovanje starega mestnega središča, saj je prepoln kolonialnih zgradb, ki so še vedno v zelo dobrem stanju, na ulicah pa kot na izložbi ameriški starodobniki. Ogled bomo začeli z mestnega obzidja mogočne utrdbe El Morro, ki je več stoletij varovala vhod v pristanišče. Na Plaza de la Catedral bomo občudovali katedralo San Cristobal in začutili pravo podobo mesta. Odpravili se bomo tudi do Trga evolucije, predsedniške palače, Centralnega parka, Kapitola, Univerze, trga San Francisco... Obiskali bomo Muzej ruma, najlepšo baročno palačo na Kubi - Los Capitanes Generales, v kateri so prostori mestnega muzeja. Po ogledih se bomo v baru Ernesta Hemingwaya, La Bodeguita del Medio osvežili s pravim Mojitom. Popoldne se bomo napotili v ribiško vasico Cojimar, ki se nahaja 10 kilometrov vzhodno od Havane. V tem pristanišču je imel Hemingway svojo barčico El Pilar. Vasica je tudi opisana v romanu »Starec in morje«, s katerim je pisatelj dobil Nobelovo nagrado za literaturo leta1954. Leta 1994 je Cojimar veljal za eno najuporabnejših pristanišč, od koder so številni Kubanci bežali na Florido. V mestecu San Francisco de Paula si bomo ogledali vilo Finca, v kateri je živel in pisal Ernest Hemingway, danes pa je preurejena v muzej. Zvečer si bomo lahko po želji in proti doplačilu ogledali enega izmed svetov no znanih kabarejev.

3. DAN: HAVANA - PINAR DEL RIO - VINALES – HAVANA
zajtrk, kosilo, nočitev

KUBANSKE CIGARE
Vožnja proti zahodu otoka, v dolino Vinalles, ki je zaradi tradicije gojenja tobaka in edinstvene gorske pokrajine, področje pod zaščito Unesca in velja za najlepše naravno področje Kube. V provinci Pinar del Rio - domovini najboljšega tobaka, proizvedejo kar 80 % vseh kubanskih cigar. Na mnogih plantažah tobaka je še danes moč videti tradicionalne tehnike vzgoje. Po kosilu na kreolski farmi sedi ogled poslikave dolge 180 metrov, na steni gore Sierra del Vinales, katero je naslikal vajenec Mehičana Diega Rivere leta 1961. Nedaleč od Vinalesa bomo obiskali podzemno jamo, ki je bila v preteklosti naseljena z Indiosi in ponovno odkrita leta 1920. Sprehodili se bomo po jami in se z ladjico zapeljali do izhoda. Zvečer vrnitev v Havano.

4. DAN: HAVANA - FARMA KROKODILOV CIENGUEGOS
zajtrk, kosilo, nočitev

ZANIMIVA FARMA KROKODILOV IN PRAŠIČJI ZALIV
Vožnja na jug Kube, v smeri Prašičjega zaliva. Južno od Varadera leži polotok Zapata, močvirnato področje, ki je proglašeno kot Nacionalni park. Vožnja v smeri Prašičjega zaliva, kjer je potekalo izkrcanje upornikov, ki so želeli zrušiti komunistični režim Fidela Castra in naprej do Guame, kjer bomo obiskali krokodiljo farmo. Videli bomo kako krokodile vzrejajo, se z njimi slikali ali celo pojedli krokodilji zrezek. Nadaljevali bomo do vasice Villa Guama, ki je danes muzej na prostem in prikazu je življenje prvotnih prebivalcev Kube - Tainos, ki so se na jugozahod Kube naselili leta 1250. Do vasice, ki je zgrajena na 12 otočkih, na katerih stoji 32 figur Tainos v naravni velikosti, nas bo pripeljala ladjica. Kosilo. Po ogledu bomo nadaljevali vožnjo do mesta Cienfuegos, ki leži na obali Karibskega morja in ga upravičeno imenujejo biser juga; zgradbe so naravnost osupljive, prav tako enkratni in največji botanični vrt na otoku.

5. DAN: CIENFUEGOS-TRINIDAD-CIENFUEGOS
zajtrk, kosilo, nočitev

KOLONIALNI TRINIDAD
Ogled Cienfuegosa. Potovanje po Kubi bomo nadaljevali z obiskom kolonialnega muzejskega mesteca Trinidad, ki je od leta 1988 na Unescovem seznamu in od nekdaj mesto »baronov sladkornega trsa«. Sprehodili se bomo do Plaze Mayor, si ogledali cerkev Sv. Ane ter Muzej Romantico. Seveda bomo obiskali znameniti lokal Chanchanchara, kjer bomo poizkusili istoimensko pijačo. Še čas za potep po prijetnih uličicah baročnega Trinidada. Povratek v Cienguefos.

6. DAN: CIENFUEGOS-SANTA CLARA-VARADERO
zajtrk, kosilo, nočitev

CHE GUEVARA
Vožnja proti Varaderu. Na sredini otoka, nekje na pol poti med Havano in Holguinom postanek v živahnem mestecu Santa Clara z mladostno energijo. Santa Clara je sinonim za Che Guevaro, ki je vodil napad na mesto in ga osvobodil Batistovega režima. Sprehodili se bomo do Parka Vidal in Muzeja revolucije, kjer stoji tudi mavzolej znanega revolucionarja Popoldne prihod v Varadero in nastanitev v hotelu na osnovi all inclusive ponudbe.

7. DAN: VARADERO
all inclusive

SLADKO BREDELJE
Za konec še “sladko brezdelje” in uživanje na eni izmed najbolj priljubljenih plaž na otoku – Varaderu. Pravijo, da je na njej najbolj mehak pesek, s prekrasnimi peščenimi uvalami, v okolici pa golf igrišča, številni hoteli in restavracije. Dan bo namenjen kopanju in počitku, po želji in proti doplačilu se lahko udeležite katerega od izletov z ladjico, potapljanja, igranja golfa... Izkoristili bomo lahko vse prednosti in možnosti all inclusive ponudbe hotela.

8. DAN: VARADERO – HAVANA – EVROPA
zajtrk, let v Evropo

ŠE ZADNJI CUBA LIBRE
Zajtrk v hotelu in uživanje v Varaderu do odhoda avtobusa na letališče pri Havani.

9. DAN: EVROPA - SLOVENIJA
ljubo doma

Po nočnem letu pristanek na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta proti Sloveniji (doplačilo za prevoz).
 

Doplačila:

DOPLAČILO za manjšo skupino:
- med 10 in 14 potniki 180 EUR;
- med 15 in 24 potniki 160 EUR.

DOPLAČILA na poti:
- napitnine (tudi otroci) pribl 35 EUR;
- ogled predstave svetovno znanega kabareja Tropicana pribl. 100 EUR.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- viza - prepustnica 35 EUR;
- prevoz na letališče in nazaj 58 EUR;
- enoposteljna soba 299 EUR.

Popusti:

POPUSTI ob prijavi:
- otrok 2 - 12 let na dodatnem ležišču - 10% (popuste se obračuna ob rpijavi 2 odraslih oseb in otroka).