Klasična Sicilija z letalom

Odhodi:
DatumCena

št. dni: 4
prevoz:
cena: že od €/osebo
organizator: Turistična agencija Palma d.d.

Cena vključuje:

  • letalski prevoz  Benetke - Catania - Benetke (vključen 1 kos prtljage do 15kg ki se odda);
  • letališke in varnostne pristojbine;
  • tri polpenzioni v hotelu 3/4*;
  • avtobusne prevoze po Siciliji;
  • avtobusni prevoz  iz Ljubljane do letališča v Benetkah in nazaj;
  • zunanje oglede po programu;
  • stroške spremstva in organizacije potovanja;
  • avtobusni prevoz iz Ljubljane do letališča v Benetkah in nazaj.

Program Potovanja:

1. DAN: LJUBLJANA - BENETKE - CATANIA/PALERMO - MONREALE
večerja, nočitev

Zbirališče potnikov v Ljubljani in prevoz na letališče v Benetkah in prijava na polet proti  letališču v Palermu. oz Cataniji Po pristanku sledi vožnja v bližnje Monreale. Ogled mesteca s slikovitimi pogledi na Palermo in ogled znamenite katedrale. Nadaljevanje vožnje na Catanijsko obalo in nastanitev v hotelu. Večerja in prenočevanje.

2. DAN: ETNA - TAORMINA
zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja do Etne, najvišjega evropskega vulkana in simbola Sicilije. Posebej zanimivo bo spreminjane vegetacijskih pasov do višine 1900 metrov. Po želji ob doplačilu vzpon z gondolo do 2500 m in terenskimi vozili do višine 2900, kjer se bomo v spremstvu gorskih vodnikov sprehodili okoli trenutno najzanimivejših predelov okoli vulkana. Nadaljevanje v Taormino, bisera vzhodne obale. Ogled grškega teatra in starega mestnega jedra. Nekaj časa bo namenjenega individualnim sprehodom ter posedanju v enem izmed številnih gostiln ali barov. Vrnitev v hotel.

3. DAN: CATANIA - AGRIGENTO - PALERMO
zajtrk, večerja, nočitev

Dan bomo začeli z ogledom znamenitosti Catanie. Mesto, ki ga krasi več lepo ohranjenih baročnih zgradb, je danes pomembno trgovsko in prometno središče z univerzo in vrsto znanih meščanov. V popoldanskih urah se bomo mimo Enne (ki jo nekateri imenujejo tudi balkon Sicilije) v Agrigento in se sprehodili po Dolini templjev. Od nekdanjega antičnega mesta Akragas, ki je bilo kot grška kolonija Rodii iz Gele ustanovljeno leta 58 p. n. š., je do danes ostalo lepo ohranjenih pet dorskih templjev, med katerimi je najpomembnejši tempelj, posvečen boginji sprave - Concordii, ki je najbolje ohranjen antični tempelj na svetu. Vožnja v okolico Palerma, nastanitev.

4. DAN: PALERMO/CATANIA -BENETKE - LJUBLJANA
zajtrk

Ulice Palerma imajo živahen temperament in zanimivo zgodovino. V mestu, ki so ga ustanovili Feničani so pustili globoke sledi Arabci, Normani in Španc, je poseben čar. V enem od najlepših italijanskih mest se bomo sprehodili po trgih Bellini, Pretoria, Canti in Quattro, mimo številnih fontan, cerkva in veličastne normanske palače. Če nam bo čas dopuščal, si bomo po ogledu vseh glavnih znamenitosti nekaj časa vzeli še za pokušino slastnih sicilijanskih slaščic, sladoledov in kave, ki jih strežejo v številnih mestnih slaščičarnah. Sledi vožnja na letališče in prijava na polet  do Benetk. Avtobusni prevoz do Ljubljane.

Doplačila:

DOPLAČILO za manjšo skupino:
- na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 30 EUR.

DOPLAČILA na poti:
- Etna: vzpon z gondolo ali jeepi pribl. 64 EUR;
- Taormina: grško gledališče 10 EUR;
- Agrigento: 12 EUR;
- turistična taksa v hotelu pribl. 3 EUR/noč.

Popusti:

POPUSTI ob prijavi:
- otrok 2 -12 let na dodatnem ležišču -15 % (popust se obračuna ob rpijavi 2 odraslih oseb in otroka).